проблем със заквасена сметана..

  • 13 191
  • 23
  •   1
Отговори
# 15
  • Мнения: 7 433
.............
Не, не е в твоя телевизор, ами в производителите и това, което се предлага на бг пазара. Разбива си се заквасената и още как, стига да е истинска  Peace
     Peace
     Навреме от заквасената сметана с много разбиване сме правили масло в домашни условия .
     Ето какво се е получавало от истинската такава   Wink

     Специално за сметаната Бор-Чвор , имам чувството че се сгъстява с желатин или подобно .Много характерно ми "хруска" .

# 16
  • варненка от София
  • Мнения: 4 883
Тъкмо реших, че повредата нещо не е и в моя телевизор, защото тук си разбивам заквасената и тя си остава гъста. Не е пухкава, както става течната, но пак е годна за шприцоване  Simple Smile

Не, не е в твоя телевизор, ами в производителите и това, което се предлага на бг пазара. Разбива си се заквасената и още как, стига да е истинска  Peace
Явно съм от "младото" щото такъв филм не помня  Mr. Green За съжаление ...
Като се замисля сега какви ги ядем...

Вики, явно мама не ти е правила на времето парфенце Simple Smile)) Вкъщи много се правеше и се разбиваше, та разбиваше. Сега на Габрово милк се държи добре заквасената, както писах по-горе.

# 17
  • Мнения: X
Може би за това се изненадах,че не става защото и аз като малка съм си я разбивала без проблеми..

# 18
  • Мнения: 5 681
До скоро на Данон също се сгъстяваше, уви вчера за първи път вместо да стане по- гъста, стана по- течна  Crossing Arms

# 19
  • Мнения: 1 269
ползвах заквасена (тази като кисело мляко),попринцип баба ми си прави тортите с нея и реших и аз да опитам,а и ми е по-вкусна от другите с този леко кисел привкус..но не стана..
Shocked Няма шанс да разбиеш заквасена сметана. Момичетата са ти казали. Можеш да я смесиш с крема сирене, безсолно, или маскарпоне, за да стои гъста, но сама по себе си няма как да се разбие
Извинете, че се намесвам, но аз преди 15 години разбивах съвсем успешно заквасената сметана. не случайно баба ви така си е правила сладкишите! Вече заквасената сметана е различен продукт, явно с времето всичко се променя. Препоръчайте ми каква и откъде да си купя течна животинска сметана? На Била и на Лидъл ги знам, но не приличат на тази от детството ми, която продаваха в стъклени бутилки.

# 20
  • Мнения: 368
За течна животинска - има страхотна в руските Березка - 35% масленост е, на мен много ми харесва.
Марулке, мама нищичко не ми е правила като дИтенце  Blush Някой друг кекс и това е... Simple Smile

# 21
  • Мнения: 1 269
За течна животинска - има страхотна в руските Березка - 35% масленост е, на мен много ми харесва.
........
мерси за идеята!  bouquet

# 22
  • Мнения: 1 466

p.s:Моля ви кажете какво да правя 2 купи течна сметана ,защото вече наистина ще ме убият :DD

Препоръчам ти да приготвиш СМЕТАНОВА ТОРТА "РОШЛА"  при положение, че сметаната е заквасена.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.30
Лека,бърза, вкусна, ефектна  Heart Eyes.
Всякакви сметани съм купувала, но най-доволна съм от лидълските- течна, заквасена.

# 23
  • Мнения: 1 982
Може би за това се изненадах,че не става защото и аз като малка съм си я разбивала без проблеми..

Аз бих я разбила с черен шоколад и става крем "Гараш". Той доста я сгъстява. "Леко" закъснявам/ Mr. Green

Общи условия

Активация на акаунт