146 Американски Терминаторки чакат рилийза на новата, дебъгната версия на вида!

• 33 400
  • 738
  •   1
Отговори
# 525
  • The QC to be!!!
Мишки, млечните продукти, най-вече сирене, мляко правят телесните течности по тик и по трудно се отхрачва човек, както и странни неща като например вагинални флуиди стават доста по тик, в сравнение ако не консумираш сирена, мляко, извара и др. такива. Преди инвитрото никой ли не говори с теб за това?  newsm78  Диета с или без определени храни може дет има дума чудеса да направи...

В тази връзка, да ви кажа една случка... имах колежка която имаше проблеми със забременяването не заради друго, а го нерауваха даун до тик ваджинал секришънс. Ей така  Shocked ги погледна като и казаха.  Имаше нормално заченато дете преди това... Та доки и каза или да откаже млечните за 2-3 месеца и да види какво ще стане, или да си вземе овър дъ каунър сиропи за кашлица.  Laughing Тя предпочете 2рото и след 3 седмици преди овуто пиене на сиропа в ниски количества, чудото стана.  Grinning

Цоне има много градове в щатите където може да се живее без кола, и на пеша може да се пазарува ежедневно. Не зн. дали някой е забелязал тренд към стойтелството на кондоминиуми с непосредствена близост до малки шопин центрове с пон 1 мега стор, като супер таргет или уегманс, и т.н. Много се засили този начин на растеж през последните 6-7 години в щатите, и определено се населяват тези кондоминиуми, че и таун хаус от по млади и от пенсионери които не искат да са депендабъл на това да имат кола и да могат да карат. Колелото с кошничка е невероятен начин за пазаруване.  Wink

# 526
  • WA, USA
Първата година тук рентвахме точно в такива кондоминиуми и нямахме кола. Позвахме автобус, вървяхме (затова бях и във форма) навсякъде. Интересното обаче е че хората не бяха свикнали на гледката аз мъкнеща по две торби в ръка, които честно казано не ми беше проблем за 15-ината минути, които трябваше да вървя до вкъщи. Спираха коли, мъже са ме настигали и са ми носели покупките, просто бях изумена на загрижеността им. Аз нали идвам от бг и все си мислех, че целите им са тъмни - я да ми задигнат торбите, я да ме свалят, а те хорицата просто не издържали на гледката!

# 527
Яне, купи костюма и ща не ща ще дойда. Mr. Green

# 528
Atti, и на мен ми е много двояка - харесва ми и амбицията и и целите и, не ми харесва как спинва някой фактори, че да паснат на тезата и към момента.

Бейби, дойде ми книгата на Ходорковски/Геворкян, до 2ам четох. Страшно интересна, но и много по-трудна за четене от Маша Гессен. Геворкян поне от позицията си на журналист има по стегнат и организиран стил на писане, докато Ходорковски има много raw стил, изпъстрен с "разговорно-обиходными конструкциями" та къде препрочиташ, къде гугълваш за да си сигурен в нюанса. Но си заслужава според мен!

В Кембридж 2 год. си живеехме супер само с 1 кола (автобуси, тролеи, метро, ходене пеш - любимо!). Сега пак не е съвсем зле, защото на 15 мин пеша имам и Трейдър + ХФ + Стоп§Шоп и банки и поща и магазини и библиотека и кръчми... до някои се налага да попоходиш цели 30 мин, а връщането е по хълма нагоре винаги, но всяко зло за добро = пестиш от фитнес. Но като излезем с колелата и на моето е закачен трейлъра извивам на умряло катерейки нагоре  Mr. Green

Онези $800+/месец за афтърскул се оказаха за частен такъв, но при нас "държавен" изобщо няма. Както и да е - аз очаквах 350-400,  затова така се шокирах! За моя мъка единственият в сградата на училището (300 м от нас) е съответния скъп такъв  Tired

PS  Самопрочетох се! Звуча като че ли не живея в събърбия и не паля колата поне по 2/ден. Не е вярно = каквито и удобства да има наблизо без кола е немислимо тук (т.е. 2/семейство в 90%+ от случаите)

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 00:22 от Agent Provocateur

# 529
Здравейте!  От скоро съм в САЩ и съм доста объркана от здравната им система и подхода към пациентите. Бих искала да ви попитам дали някоя от вас е пила антибиотик Macrobid за UTI (има статии и мнения, че причинява дефекти у бебетата) по време на бременност? И нормално ли е тук да се изписват антибиотици без никакви изследвания пред това? Както казах доста ми е странна системата тук.

# 530
  • The QC to be!!!
Агент   bouquet още не съм поръчала нито едната...  Blush ще я търся пдф обаче, вече хартиини книги не купуваме, с нашето местене, това е най-добър вариант.

Тумбалинка поне урина пускат. За UTI стига да не е стигнала до бъбреците, между 2-2.5 литра истински кранбери сок, широчки дрешки и сухо белъо, не прашки, и след 2 дни си ок.  Peace

За АБ го писахме преди няколко страници, има лекари всякакви - едни за кихане изписват АБ, други за нищо не изписват АБ. Зависи на какъв попаднеш.

# 531
Сигурно след време ще се оправяме и без кола, с една кола пък със сигурност. Квартирата умишлено е търсена на комуникативно място. Само че онзи ден се върнахме от супер маркета с шест огромни торби храна, просто нямаше как да ги мъкнем по автобусите барабар с детето. Аз си имам и кериър, в който обаче бебо не влиза с якето. Като се постопли ще я слагам вътре и газ, така обиколихме половината ЮАР Simple Smile  

Освен това още купиваме мебели, килими... Ето сега се оказахме с липсващо шкафче от икеа, имаме половин гардеробче за детето, но няма как да си докараме липсващото. Трябват ни и още неща, които няма как да се носят по автобусите - големи и тежки. Търсим някой познат от работа, който да ни даде кола под маем, някой имат по две, но ще видим, то си е ангажимент.

Днес ще ходим да видим дали може да купим кола кеш, без книжка, макар че аз не искам, предпочитам да изчакаме, но да си вземем нова.

Сигурно и аз съм малко разглезена - в София живеехме на центъра, навсякъде ходех пеша, включително и на работа преди бебето. На десет крачки си имахме и супер маркет, и зеленчуков пазар, железария, пекарна, кафета, каквото се сетиш...

Мм ми е намерил приятелка Wink от квартала, stay at home mom, надявам се тя да ме ориентира по лесния начин къде какво има и да не ми се налага сама да си търся. Също се надявам да се стопли вече, в хубаво време мога с часове да скитам, ама в тоя смотан дъжд...

# 532
Честит рожден ден на Дани, Зара и  Мариана да са  живи и здрави и весело детство.
първата година нямахме кола, а аз дори и на две работи можех да се предвижвам пеш, обаче още си спомням как носих на ръце една диня 10 кг Shocked.

# 533
Здравейте!  От скоро съм в САЩ и съм доста объркана от здравната им система и подхода към пациентите. Бих искала да ви попитам дали някоя от вас е пила антибиотик Macrobid за UTI (има статии и мнения, че причинява дефекти у бебетата) по време на бременност? И нормално ли е тук да се изписват антибиотици без никакви изследвания пред това? Както казах доста ми е странна системата тук.

Аз. Два пъти. И са ми предписавани след установена инфекция- стерилна урина. Пише да не се пие в последните месеци единствено. Една от причините за спукване на околоплодния мехур в ранни седмици са точно инфекциите и изобщо не съм си правила илюзии да мина на чист сок от червени боровинки и сухо бельо без прашки. Системата в сравнение с България в това отношение ми е перфектна. Мерене на таз в 12 г.с. и препоръки за секцио, магнерот, нош-па, желязо и утрогестан за добър ден са ми ужасно противни.
Tук никога не са ми предписвани АБ без изследвания.

Без кола съм жива загинала тук. И изобщо не е въпрос на приоритети, а на доходи. Но това вече ставало на въпрос точно в тази тема, когато новопристигнали са питали за уолкинг разстояние до търговски центрове и музеи  Simple Smile

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 17:47 от Niki1

# 534
  • WA, USA

кой е изписал антибиотика? Ако е лекарят/акушерката които проследяват бременността мисля че е добра идея да им се обадиш и да обсъдиш опасенията си. Ако е друг лекар, аз лично бих се обадила пак на тези които следят бременността и обсъдила дали лечението е адекватно. Съмнявам се някой да изпише антибиотик за УТИ без изследване на урина.

# 535
И изобщо не е въпрос на приоритети, а на доходи. Но това вече ставало на въпрос точно в тази тема, когато новопристигнали са питали за уолкинг разстояние до търговски центрове и музеи  Simple Smile
Ники много съм съгласна, но за Хюстън дори и да си в мног скъп квартал пак не можеш без кола. Особено ако си работещ. Ако не си работеща майка например, как да стигнеш до всики активитис на децата и до самото училище, което не е задължително да е на твоята улица. Може би другите градова са по европейски посроени, но Хюстун е на огрома площ, проблем с паркирането няма, защото никой не се гъчка като строи.

Джейн, мислех че си във Флорида.

# 536
Джейн, мислех че си във Флорида.

Пенсилвания. За сега Simple Smile Ако решим да оставаме в щатите след някоя и друга година, ще търсим нещо по - топло, че хич не обичаме да мръзнем и двамата.

# 537
Без кола съм жива загинала тук.

"Тук" е определена събърбия, нали?

# 538
Честити рождени дни на Марианка, Дани и Зара!

Руми, радвам се че П. се оправя.

Бейби, нищо не са ми казвали за млечните преди инвитро, почти не консумирам такива, но не и ставало на въпрос.

Стана ми интересно, бихте ли споделили(може и на лс) какви неща са ви препоръчвали/забранявали преди ivf? Мерси.

Ние имахме една кола за много дълго време и винаги сме живяли на уокинг дистънс до мол или плаза и не е било проблем да се разхождаме. В момента библиотеката, хр. магазин, хим. чистене, аптека, поща, кварталното училище и т.н са на 10-15 минути от нас. Обаче две коли са предимство, преди все нещо трябваше да свършим през уикенда, което сега правя през седмицата и уикенда е свободен за забавления, а и с по-голямо дете е лесно за плей дейтс, активитис, спорт. Има някакви автобуси, но ще изисква час с тях, вместо 20 минути с колата до басейна например.

# 539
БЛагодаря ви за пожеланията   bouquet Ники    Hug
Тъкмо сме в Дисни, празнуваме с рожденни4ката, на седмото небе е  Heart Eyes

Много оби4ам да ходя пе6а, има магазини, барове, ресторанти, банки и по6ти наблизо, но откъде време ...Tired Последните 2 месеца работя при клиент, които е на 0.6 мили от къ6ти, 15-20 минути ходене с гледка на океан и палми и пак се налага да паля кола; половин 4ас ходене = половин 4ас по малко сън в моя 4астен слу4ай

Общи условия

Активация на акаунт