146 Американски Терминаторки чакат рилийза на новата, дебъгната версия на вида!

• 33 397
  • 738
  •   1
Отговори
# 540
Няма начин без кола при нас. Градски транспорт има в ЛВ, но тук няма и е невъзможно. Дъщеря ми на 16 и половина шофира всеки ден до у-ще и после на работа (в района), няма друг начин за предвижване.

Както Ники и аз не бих пренебрегнала изписания АБ и бих потърсила още едно мнение.

Лени, хубаво изкарване на празника!

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 19:20 от vanhorne

# 541
  • The QC to be!!!
...Стана ми интересно, бихте ли споделили(може и на лс) какви неща са ви препоръчвали/забранявали преди ivf? Мерси.
И на мен би ми било интересно, та ако го постнете тук, ще е по добре от колкото на лични?  newsm78

...при нас, понеже сме с 2-странен фактор - от храните/пиенето да спрем- алкохол, кафе, школолад, храни богати на въглехидрати (само при определени случай, като моят), да засилим консумиране на протеини; за млечните казаха, че няма значение, щото сме за инвитро с икси, но при двойки където просто има проблем с вискозността, това не е така. ММ вземаше някакви 2 вида хапове, вече ги забравих какви бяха...  от горе изброените, спря кафето, шоколада и всякакъв алкохол на 100%; при него имаше подобрение на всички показатели с изкл. на 1 показател, който и след икси, имаше на скоро публикации, че и икси-то не помага...  Tired Най-трудно обаче беше кафето и шоколада за него. Не, че имаше резултат всичко това де... но нашите проблеми са мн. по сериозно от на повечето двойки които са за инвитро. Още след 1вото, единственото нещо което се препоръчваше беше донорски ембриони, или мн. малка вероятност да се пробва с донорски яйцеклетки...  Tired

Между другото, ако някой има иист инфекшънс често, и отиде на хомеопат, вероятността да му кажат да спре млечните и после леко да ги почне, но мн. ограничено, клони към 100%, стига хомеопата да знае какво прави де.

# 542
Агент, най-накрая прочетох статията в Тайм. Честно да си кажа, Сандберг и преди ме дразнеше и сега не ми се промени мнението. Права е за някои неща - как жените сами си поставят бариери.

Интересни неща могат да се научат от Сандбърг, както и от други жени, заели позиция по въпроса - Анн Мари Слотър, Бадинтър и прочие. Няма един-единствен правилен отговор на дилемата, а и не би трябвало. Живеем живота си различно и като майки сме различни. Радва ме, че се говори по въпроса.

# 543
Интересни неща могат да се научат от Сандбърг, както и от други жени, заели позиция по въпроса...
O, несъмнено! Дано все повече хора се замислят и към промяна на системата, а не само върху това как е възможно работещата майка да се бори със системата...
Атти беше пускала май една фантастична статия по въпроса...

От няколко месеца се подсещам да ви пиша, че плазма карс (като тази) съсипват сериозно дървените подове, въпреки пластмасовите си колелца и въпреки уверенията, че е ОК да се ползват вътре. Предупредила съм ви! (хм, може би фактът, че ММ и аз също я подкарвахме е помогнал на дрането)
PS Джейн, тепърва ще го забележиш, но опаковките тук са огромни (но имаш и огромни кубатури на хладилниците) за да е възможна оптимизацията пазаруване веднъж в седмицата (или на 2 седмици). Никой не губи време да влиза в супермаркет през ден или опази боже - всеки ден. За капак колкото по-малка опаковка купуваш, толкова по-скъпо ти излиза и доста хора се съобразяват с този фактор, дори доходите им да не са от скромните.

PS Оркид, жената на преопдавателя американка ли е Wink Наоколо се счита за почти нормално да почнеш да раждаш и да си седнеш в собствената кола и да се самозакараш до болницата (т.е. не е нечувано и никого не шокира). Аз естествено бях много шокирана  Crazy

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 21:29 от Agent Provocateur

# 544
Без кола съм жива загинала тук.

"Тук" е определена събърбия, нали?

Категорично не.

Колата ми е била необходима и когато живеех в Чикаго и можех да ползвам градски траснпорт.
Приоритети са били:
Гъвкавост при намиране на работа и гъвкаво работно време; училище (вечерни класове) съответно -
Безопасност при прибиране;
Малка кола, а не джип за опазване на околната среда, съобразена и с доходи (разход на гориво), намиране на място за паркиране. (Голяма драма се води в момента по оношение на едната ни кола, както споменах на друго място, заради инциденти, в които малките коли просто нямат шанс. Важно е да се отбележи);
След имане на дете/ца нещата се променят драстично.
Рейтинг на училища, в квартали, в които е необходим транспорт до и от (чиста случайност е, че КГ е на 5 мин от входната ни врата пеш);

Много са факторите.

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 16:41 от Niki1

# 545
  • USA
Бенс, при нас нямаше специални диети или препоръки. Само аспирин пих, но то е по-скоро стандартно май.

АП, не знам за дървен под, но бая обувки унищожава плазмата Simple Smile.

Аз живея в сравнително пешеходен район, но не е баш като в София. Ходя доста пеша, но колата ми дава страшна свобода. Много ще ми е трудно без кола.

# 546
И при нас без кола не може. Само before/after care ни е на walking distance. Всичко друго е далеч + това иска ходене в зони, които или са частна собственост, или нямат тротоари.

Без кола няма да мога да стигна и до работата си (50 мин комют).

# 547
Бенс, ние правихме ИКСИ.  Единственото, за което се сещам е Pregnacare +, което си е стандартен пренатален витамин и DHEA, но да бъде купена от САЩ.

# 548
PS Оркид, жената на преопдавателя американка ли е Wink Наоколо се счита за почти нормално да почнеш да раждаш и да си седнеш в собствената кола и да се самозакараш до болницата (т.е. не е нечувано и никого не шокира). Аз естествено бях много шокирана  Crazy

Японка била. Те хората са си имали подготвен план де, не че са разчитали на случайността и на мъжа ми. Извикали били пожарната да я извози. Много се учудих, но като има да се транспортира човек, който не е на умиране, идва пожарната. Аз в началото се чудих защо в нашата сграда толкова често идва пожарна, че и със сирените, все си виках пожар ли има и се притеснявах да не пламнем някой път в тези сървени блокове. Пък те идвали, че има доста болни, възрастни хора и инвалиди и явно някой като зазлее и да го водят в болницата.

# 549
Orchidblossom, когато дойде пожарната да транспортира болен , е безплатно.

# 550
Благодаря за отговорите, момичета.  bouquet
Както казах на нас нищо не са поменавали за храни, не консумираме кафе и алкохол, само това го имаше във въпросите. В нашата ситуация уж няма причини да не стане, но докато се престраша и одъртях, % за успех сега е доста по-нисък. Ако промяна в начина ни на живот/хранене би помогнало, искам да пробвам, за това и попитах. Мерси отново.

Бейби, пожелавам ти от все сърце да успеете!  Hug

# 551
Orchidblossom, когато дойде пожарната да транспортира болен , е безплатно.

Никога не съм го и подозирала това!

Много стиснати палци и позитивни мисли за всички момичета, които се опитват да забременеят!Ще стане  Hug Hug Hug

# 552
Агент, и аз не бях. Научих го от една близка, преди доста години, слушайки тъжната история за починалия и съпруг. Тя е 40 кг. с мокри дрехи и е нямало как да ги смъкне от 3 етаж.
И аз се присъединявам към палцостискането Hug
Лек ден ви желая.

# 553
Руми,Павел оздравя ли?
*
Aз се самозакарах до болницата с 1 естествено и 2 индуцирани раждания че бащата на децата е моткав и притеснителен,а аз работа имах да върша Mr. Green
*
вчера изхвърлих/дарих/хенднах даун 4 чувала стока от етажа на децата; сериозно обмислям да вкарам минималистичната схема (един цвят чорапи и ризи) поне за момчетата,имаше точно 17 чорапа по един в кольори разнообразни..гррр!
*
кола ползвам; мога и без,вероятно,но свободата,която ми дава ми е ценна.Ходя дневено пеша по точно 7500 (седмицата)-15000 (уикенд) крачки, не съм се застояла да кажеш макар шофирането..

# 554
  • WA, USA
Анет, по-добре е. Само малко остатъчна кашлица и сополи има.
Брат му почна да кашля снощи за разкош, да видим дали няма да ни сюрпризира и той тази седмица. Поне знаем вече че е просто гаден вирус.

Общи условия

Активация на акаунт