МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 5

• 93 414
  • 763
  •   1
Отговори
# 660
Момичета,да ви попитам, наистина ли с такъв проблем при мъжа,нито едно изследване не се поема от ЗК? Нито хормоните,нито микробиология на еякулата,нито нищо?  Cry
 А за мен знаете ли кое се поема ? Цветна снимка,проходимост на трабите,хормони..? защото Май аз трябва да ги имам тези изследвания и за да кандидатстваме за фонда,а и по принцип.
Каква е тази цветна снимка?Освен тези,аз какви други изследвания трябва да си пускам? Rolling Eyes
 Егати,колко много пари ти трябват за изследвания за да търсиш причината за лошата диагноза,лечение и изобщо всичко е толкова скъпо,а заплатите които получаваме са....  smile3555

Моля, за Вашите отговори. В Четвъртък сме на разширена СГ с морфология в Русе в Щерев.
 Да пускаме ли хормони за него?Доктора каза че може да се наложи виталити тест,но незнам дали той е наложителен.Също така каза че,ако прецени ще пусне микробиология на еякулата и пак ако прецени,ако искаме може да пуска документите за фонда. Незнам..Объркана съм,моля Ви помагаитее.

# 661
  • В сърцето на любимия човек
Здравната каса покрива едно голямо нищо - само няколко хормона при жените.
Цветната снимка представлява рентгенова снимка с контрастно вещество на матката и фалопиевите тръби и показва състоянието им.
Ако ще кандидатствате за фонда по мъжки фактор, мисля, че са ви необходими 2 спермограми от различни клиники за партньора и хормони и цветна снимка за теб. Пуснете това, което е необходимо за фонда, а останалите изследвания можете да направите докато си чакате заповедта.

# 662
  • Вдън горите тилилейски
За кандидатстване с мъжки фактор са необходими 2 спермограми от различни клиники, с разлика минимум 1 месец, становище от андролог и изследване на хормона  FSH на партньорката (който трябва да е под 12).
Друго не ти е необходимо за кандидатстването.

# 663
Мили момичета, пиша за да Ви дам кураж!!! Ние също сме с мъжки фактор, въпреки, че и аз имам своите проблеми. След първото неуспешно ИКСИ, моето момче направи всички необходими изследвания - хормони, микробиология, генетични изследвания /за кариотип и микроделеции/, всичко беше ок, само не и спермограмата - бяхме с понижено количество и лоша морфология. Въпреки че 5месеца стриктно приемаше много витамини и добавки - Л-аргинин, Л-карнитин, вит.Е, вит.С, фолиева киселина, коензим Q10, селен, цинк, подобрение имаше само на 100% в количеството, но не и в морфологията, диагнозата на спермограмата бе астенотеразооспермия, а оплодителната способност изследвана по крюгер бе едва 3%.  След препоръка на андролога продължихме с прием на прахчета Андрозитол сутрин и вечер и след 2месеца последва второто ни ИКСИ. Резултата е: от 4яйцеклетки, 3 се оплодиха и съответно 3ембриончета ми върнаха на 3-ти ден. В момечнта съм бременна в началото на шестия месец с близнаци - момче и момиче!!! Не е нужно всичко да ти е ок, за да ти се случат нещата!!! Много двойки не успяха, а проблемите им бледнееха пред нашите, защото аз имам поликистозни яйчници - от 13фоликула, бяха пунктирани само 6яйцеклетки, от които 2бяха дегенеративни и само 4бяха подложени на оплождане. Всичко е въпрос на много вяра, и само бог решава кога и как ще се случат нещата!!! На всички Ви пожелавам кураж - нека половинките Ви си взимат добавките, Вие пък вярвайте и се молете  и съм сигурна и , че при Вас резултата няма да закъснее!!! Пожелавам Ви двоен успех, не се отчайвайте, аз съм живият пример за това!!!

# 664
А той трябва ли да бъде с непрекъснати здравноосигурителни права?Искат ли му последните 3 години,тай като мислим да плащаме ЗО за 2011,където са прекъснати,уж за да можем да се възползваме от някой неща,които дефакто няма такива  Thinking
 А тези 'мои" хормони как се взимат? Дали немога в четвъртък направо да си ги пусна,докато чакаме неговата разширена СГ?
 Но най важното, той трябва ли да с непрекъснати здравни права. Защото,ако не го изискват,поне да не се набутваме да плащаме старите..че и без това за всичко трябват доста паричкииии Simple Smile
 Благодая Ви   bouquet

# 665
  • В сърцето на любимия човек
Половите хормони при жената се изследват в точно определен ден от месечния цикъл.
Прочети повече тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=712983.0

За здравните осигуровки не мога да отговоря, прочети повече информация тук:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=733278.0

# 666
Велина_Малина, много ти благодаря за куража, който ни вдъхваш  bouquet Пожелавам ти по термин да гушкаш здрави дечица Praynig
desigual, ММ пиеше подобен коктейл, че и малко по-голям няколко месеца. Резултат в СГ не видях. Но всеки организъм е различен. Американската схема при нас даде добри резултати. Сега и двамата пием билките на Миланов. Но отскоро и още нямам впечатления.
От IHerb поръчвах повечето добавки. Ето този Пикногенол е много хубав antioksidant и е 100 мг. В Лечител е много малко мг. Аз също харесвам добавките на Лечител. В момента пия Убиголд, който е много добър Q10.

# 667
white duck, мерси, ще пробвам този пикногенол bouquet Има случаи и в двете посоки при прием на добавки, но сме длъжни да опитаме. За билките на Миланов съм чувала доста добри отзиви. Стискам ти палци Simple Smile
Велина_Малина и аз ти благодаря за куража, а на теб спокойна бременност до термин bouquet

# 668
пънче-мънче много ти благодаря Simple Smile ще следя темите. Въпреки,че мн мн  не разбирам тези съкращения. ТСХ,МАТ, нещо говорят за хашимото и осте много други съкращения.абсолютно нямам понятие за какво става въпрос. понякога ми идва да се откажа.идва ми в повече това че нищо не разбрам,все трябва да питам, някви хиляди въпроси,понякога имам чувството,че изглеждам супер глупаво,че хабер си нямам от нищо. Пък и като питаш,някой път и отговор не получаваш и се чувствам ужасно. Направо незнам. Да имаше към някой да се обърнеш и да ти обясни всичко, както към адвокат питаш,плащаш.обяснява ти и готово.. Laughing  Въпреки че дори си записвам някой неща за да не забравя,пак излизат нови и нови неща които трябва да разбереш,какви са що са и какво означават Naughty
 ... Благодаря още веднъж пънче-пънче  Hug, както и на кака Снежанка, Велина–Малина ииии на всички  Hug Hug Hug

# 669
Деси, разбира се, че ще пробвате. Може при вас да даде резултат Hug Витамин С му го раздели на няколко приема, за да може да се усвои в организма, защото в противен случай излишното количество се изхвърля.
Поли във форумът има доста полезни теми в раздел "Проблемно забременяване". Прочети и постепенно, ще ти се изяснят основните неща. Никой от нас не знае всичко. Аз предпочитам да не ми се налагаше да научавам толкова много неща, но какво да се прави, нашият път е по-труден.

# 670
За мъжа НЕ се изисква да е с непрекъснати ЗО,СаМО за жената 3 год на зад.

# 671
Благодаря ти, Пате Simple Smile 500 мг за вит. С ок ли е, по толкова са ни таблетките (оф, колко се чудех защо Денис все препоръчва вит.С-то да се раделя на няколко приема тц тц Simple Smile). Още веднъж много благодаря за съветите и ти пожелавам от сърце скорошен успех  bouquet

# 672
desigual извинявай за късния отговор, но не съм влизала тези дни - органайзери има във всяка аптека. Аз не помня от коя точно купих, но струваха 1 левче единия със 7 отделения за всеки ден от седмицата, но понеже хаповете бяхо доста та му купих 3 органайзера и разделяхме всичко на 3 групи (имаше и големи хапчета, които заемаха доста място, та за това взехме толкова органайзери).

# 673
  • София
Органайзери за хапченца  Laughing най-различни има в джъмбо

вариант 1 - 7 отделения

http://www.jdesign-bg.com/img/PGALERIA_BIG/BIG_novina_136395554810584.jpg

вариант 2 - 7 отделни кутийки с по 4 отделения (на мен този ми е по-практичен)

http://www.klassa.bg/images/articles/07(2).jpg

намират се между стелажите преди касите в едни големи кошове

# 674
супер, благодаря ви   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт