МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 5

• 91 898
  • 763
  •   1
Отговори
# 675
Ееее, момичета кокичета,аз утре отивам в Щерев(Русе) на разширена СГ с морфология по Крюгер Simple Smile 
С тази СГ,се надявам поне малко да ми се изяснят нещата,естественно с Ваша помощ  Hug  Поне ще имаме повече цифри и другите неща ,отколкото до сега с тези по СЗО...
Като се върна,ще я публикувам и отновоо ще се обърна към Вас(както винаги) за помощ и коментарчетата Вии Simple Smile
 Благодаря Ви.
      Радвам се,че Ви има  Hug   bouquet Hug

# 676
Здравейте! Изписаха на м.м Спермотренд някои има ли отзиви за тази хранителна добавка.

# 677
Ето я и новата ни СГ,но по Крюгер. Както казах,ще бъда благодарна на коментарите,съветите,препоръките,насоките и изобщо всичко от Ваша страна  Hug

Референтни стойности                          Крюгер  WHO- N  >14%                                         

Време на втечняване- 20мин.       До 60мин.                       Макроцефалия- 4                     
   Цвят- прозрачен                        Сл.кост                            Микроцефалия- 10
   Обем- 2.8                                  2.0-6.0                            Двойни главички- 2
   рН- 7.8                                    7.2-8.0                             Аморфни главички- 62
 вискозитет- Не                                                                 Шиловидни главички- 66
 Жел.конгломерати- Не                                                      Tapering форми- 0
 Левкоцити-  1-2                     3-5                                     Шийни дефекти- 22
Аглутинати- Не                                                                опашни дефекти- 22
 Незрели Клетки - не                                                     Цитоплазматичен остатък- 12

нормална морфология- 14       -        7%
                                                                Анормална морфология- 186     -       93%

Реф.стоиности

Обща концентрация на спермат./1мл - 15х10на шеста/мл          20х10на шеста/мл
Нормокинетични сперматозоиди- 33%                                         >50%
     Хипокинетични - 20%
 Акинетични сперматозоиди - 47%

Концентрация нормокинетични сперм./1мл - 4.95х10на шеста/мл           10х10на шеста/мл
Обща концентрация нормокинетични в обема - 13.86х10на шеста/мл   20х10на шеста/мл

Заключение: ОлигоастеноЗооспермия

Ще чакам коментарите  Ви. Благододаря Ви,предварително Simple Smile  Hug

П.П Само да добавя.че биоложката е Ралица Петкова в Щерев Русе,анализаторката на СГ.. Ако има някой да сподели мнение......

# 678
poliD, лаборантката и лабораторията не мога да коментирам, но сте с понижена бройка и подвижност, морфологията е добра. Направете консултация с уролог, дано открият причина и да има лечение на нея. Иначе с подобни резултати на тези, които си написала тук и един куп изследвания, при нас не можаха да открият причина. Прием на витамини, добавки и китайски билки с нулев ефект. Безуспешни тригодишни опити по естествен път, след обработка за ИНСЕ резултаите ни бяха много лоши, ИНСЕ-тата неуспешни и преминахме към тежката артилерия (само да вметна, че препоръката на лекарката ни беше директно за ин витро с ИКСИ, тя считаше, че нямаме дорби шаснове с ИНСЕ, но аз не бях готова да скоча в дълбокото). Второто ИКСИ проработи и сега се надбягваме с едно малко диване из вкъщи. Надявам се да съм ти била от полза. Успех и кураж Hug

# 679
  • Другата България
Привет на всички пишещи момичета Hug
Искам да попитам : Teratozoospermia index 1,36 при нормални стойности <- 1,6), и 10% сперматозоиди с нормална морфология при подвижност 63% дава ли основание за голямо притеснение?
Тепърва се сблъсквам с тези понятия и искам да ме извините ако нещо бъркам.
И още - http://www.bestdoctors.bg/doctor/id/624 за този лекар някой има ли мнение?
Мога да копирам и цялата спермограма.....

# 680
Привет на всички пишещи момичета Hug
Искам да попитам : Teratozoospermia index 1,36 при нормални стойности <- 1,6), и 10% сперматозоиди с нормална морфология при подвижност 63% дава ли основание за голямо притеснение?
Тепърва се сблъсквам с тези понятия и искам да ме извините ако нещо бъркам.
И още - http://www.bestdoctors.bg/doctor/id/624 за този лекар някой има ли мнение?

не се притеснявай сигурно ще ви назначат комплекс витамини и антиоксиданти трябва да се пият поне три месеца за да повлияе на морфологията

# 681
  • София
изобщо не е за притеснение спермограмата, но дай я цялата и къде е правена също е важно

# 682
  • Другата България
Така де, но има ли основание за сериозно притеснение? Много теми са, нямам физическата възможност да ги изчета всички.... Confused
Не е за мен, за...да речем много близък човек Confused и ако има значение има киста на едидиума, дали е възможно да има някакво влияние тя?

В СБАЛАГРМ-София е правена /каквото и да значи/. Embarassed Embarassed

# 683
Така де, но има ли основание за сериозно притеснение? Много теми са, нямам физическата възможност да ги изчета всички.... Confused
Не е за мен, за...да речем много близък човек Confused и ако има значение има киста на едидиума, дали е възможно да има някакво влияние тя?

В СБАЛАГРМ-София е правена /каквото и да значи/. Embarassed Embarassed
това е клиниката на д-р Владимиров там не ви ли разчетоха спермограмата

# 684
  • София
не е за притеснение, поне цифрите които си дала.
за кистата е добре лекар да се произнесе, на спермограмата може и да влияе може и да не влияе.

# 685
  • Другата България
Не. Всъщност човека е изпратен от този професор, за когото попитах в по-горния пост на друго място, но по негово смотрение той е отишъл там само за изследването. Кой е най-добрия лекар за разчитане? Въпреки че може би вие в темата сте в пъти по-запознати, затова и тук попитах.Не ми се получава нещо копирането.....
Не е за притеснение само 10% оплодителноа способност? На мен ми се видя малко..или е добре, че индексът е по-нисък от 1,6?

# 686
  • София
професорите и уролозите не са по цифрите, те са за прегледи само.

# 687
  • Другата България
 Simple Smile Къде да отиде за цифрите?

# 688
Simple Smile Къде да отиде за цифрите?
да се върне при проф.Чакъров той ще я разчете и ще даде адекватна терапия ако не си намерете уролог-андролог

# 689
  • София
за цифрите най-добре където е правена спермограмата

Общи условия

Активация на акаунт