МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 5

• 91 596
  • 763
  •   1
Отговори
# 690
  • Другата България
А при професора? newsm78 Ако някой има мнение за него да сподели  Praynig

# 691
Здравейте момичета,
чета ви от известно време, дойде и моят ред да попитам: ние сме с мъжи фактор, стигнахме до "тежката артилерия" - изписаха инжекции Прегнил на мъжа ми, само че ме притеснява дозата - 5000 единици, два пъти в седмицата - за 3 месеца, също и разни добавки и антиоксиданти на прахче и хапчета.
Има ли някоя от вас, на чийто мъж да са предписвали Прегнила по тази схема - два пъти седмично по 5000 ед., не е ли висока дозата според вас, това са 24 инжекции общо за три месеца.
Диагнозата на съпруга ми се върти около астенозооспермията, като всеки път е различна - астенотератозооспермия, астенозооспермия, предпоследния път беше некроспермия, а последния път имаше коментар, че на предметното стъкло се наблюдава само 1 нормокинетичен сперматозоид (по спомен, но ако трябва ще напиша и точните думи). Това за мъж на 28 г, скоро навършени 29. Тези дне ще правя и бърканицата с мед, но това с 5000-те единици ме притеснява...

# 692
Какви изследвания сте правили на мъжа? Андролога ли ги изписа теИ лекарства? При кой лекар сте?

# 693
  • София
в Щерев, при Бъчваров, според мен  Rolling Eyes
той все предписва хормони разни и там ембриолозите все не им достига материала.

# 694
  • Другата България
Цитат
Teratozoospermia index 1,36 при нормални стойности <- 1,6), и 10% сперматозоиди с нормална морфология при подвижност 63%
И добавям, че го преписвам щото не ми се получава копирането  Confused
концентрация на сперматозоиди 87 млн./мл     /норма по-голяма или равна на 15х10^6 в мл./
общ брой на сперматозоиди в еякулата-365,4 млн.  /норма по-голяма или равна на 39х10^6 в мл./

обща подвижнаст на сперматозоидите в %   63      /норма по-голяма от 40%/
брой нормокинетични сперматозоиди 44370000 /норма по-голяма или равна на 10х10^6 в мл./
общ брой нормокинетични сперматозоиди 186354000   /норма по-голяма от 20х10^6 в мл./

Най отдолу пише, че всички показатели са в норма, но на мен ми се виждат по-малко от нормата.....

# 695
  • София
в нормата са, както ти казах и по-рано цифрите са си добре.

# 696
  • Другата България
 Laughing Абе аз съм икономист, висша математика съм учила, все си мисля, че са под минимума, радвам се безкрайно да чуя, че са добре, ама математиката по принцип е точна наука.......

# 697
  • София
кое е под минимума  newsm78

# 698
  • Другата България
концентрация на сперматозоиди 87 млн./мл     
общ брой на сперматозоиди в еякулата-365,4 млн
 а и останалите май без подвижните.

# 699
  • София
язък за висшата математика  Mr. Green
87млн е повече от 10млн
365млн е повече от 39млн

# 700
  • Другата България
Чакай сега, аз предупредих, че това ми е нова материя и съвсем непозната.
15 по 10 на 6 не е ли 15 по 10000000, тоест 150000000? newsm78

# 701
  • София
15 по 10 на шеста е 15 по 1 милион или 15 милиона.
освен аз да бъркам  Thinking

# 702
  • В сърцето на любимия човек
15х10^6 аз го разчитам като 15 000 000
Ако имаше 150 млн, ехее  Whistling

ПП: Бамба ме е изпреварила.
ето какво казва Уикипедия:

Милион (на френски: million, на италиански: millione) е число, равно на 1 000 000, или 10^6 (10 на 6-та степен), или хиляда хиляди. Обикновено се съкращава млн.
В системата SI на милион съответстват представките: за кратни на милион — M (мега) (10^6), за дробни (милионни) части — μ (микро) (10^−6).
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D0%BE%D0%BD

# 703
  • Другата България
 Embarassed EmbarassedАми значи аз бъркам, верно язък ми за математиката, но що го сметнах 10 милиона....може и да е щото си мисля, че въпреки всичко има нещо нередно.... Confused
Много ти благодаря.  bouquet

# 704
в Щерев, при Бъчваров, според мен  Rolling Eyes
той все предписва хормони разни и там ембриолозите все не им достига материала.

Звезден^Прах, да - бамбарадамбара позна, в Щерев, при д-р Бъчваров сме.

Мъжът ми си е правил спермограми, повечето в Щерев, има и от клиниката на д-р Владимиров и от "Малинов".

Спермограмите винаги са обикновени. Още при първата, която пуснахме по наша инициатива  в клиниката на Владимиров - ни казаха, че имат да ни връщат пари, защото не може да бъде направена разширена спермограма, а само обикновена, просто нямаше върху какво да работят за разширена и така оттогава...все на обикновени си караме.

Последно си прави микробиология на еякулат в централата на Цибалаб в София - трихомоните бяха отрицателни, кандида не се изолираше, хламидията също е отрицателна . Преди година прави и кръвно изследване в (дано не бъркам) Майчин дом - беше за Y-микроделеции и нещо друго на ДНК-то, това по предложение пак на Бъчваров. И там няма проблеми.

Просто или ги няма сперматозоидите, или са малко и повечето от тях неподвижни, а за ИМСИ-то трябват някакви все пак. Затова и Бъчваров каза да вадим тежката артилерия, демек инжекции и добавки, а и мъжът ми е съгласен и готов на всичко вече...и все пак никъде не видях мъж да го боцкат с прегнил два пъти в седмицата по 5000 единици ...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт