МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 5

• 91 591
  • 763
  •   1
Отговори
# 705
Вторник бяхме с мъжа ми при д-р Емин във Варна и останах със смесени чувства.Назначи ни много изследвания,които всъщност сигурно  е хубаво да се пуснат.Загледа се в спермограмата на ММ,която е нормозооспермия  и каза ,че някои показатели са гранични и според него ще излезе проблем в еякулата.Пусна тест- ДНК фрагментация и антиспермални тела и каза,че за него там е проблема.Добре де,спермограмата когато я прави при д-р Даскалова  тя каза на мъжа ми ,че е  добра и д-р Табакова като я погледна каза,че е добра само според д-рЕмин не е толкова добра и трябва да се направи нова с повече подробност и щяло да излезе проблема.Ще я публикувам за да си кажете мнението.
параметър                        стойности                                  референтни граници
Въздържание-4 дни
обем-                                  2,9                                                          /1,5-6,0/
рН                                        7,5                                                         /7,2-8/
аглутинация--не
детрит-не
левкоцити-                     под1х10/6/-                                               од1х10/6/
епителни клетки-не
концентрация на сперм.-40850000                                    /над 15х/6/
общ броя на сперм.в еякулата-118465000-                      над 39х10/6/
прогресивно подвижни- 44%-над 32%
неподвижни-                    42%-                                            под 60%
обща подвижност-               58%-                                 над 40%
концентрация на подвижните сперм.-17974000
общ брой прогресивно подвижни сперм. в еякулата-52124600
морфология на сперм.по Крюгер21/200-10,5%/нормални форми над 4%/
еозин-нигрозин тест-       62,00%                                       -над 58%
директен Sperm MAR IgGтест -отрицателен                   /под 50%
директенSPERM MAR IgA тест-отрицателен                      /под 50%/

Заключението е -нормозооспермия.
Наистина ли се вижда проблем в тази спермограма или просто д-р Емин иска  всички изследвания да се повтарят в тяхната лаборатория?

# 706
  • София
на мен ми изглежда идеална, на него кои точно цифри не му харесаха?

# 707
Аз също не можах да разбера,но каза че доста стойности са гранични,кои обаче  Thinking.
Явно всичко е за да се повторят изследванията при тях Tired.
Благодаря за коментара

# 708
  • София
то няма лошо да пуснете и днк фрагментации и другото, ама аргументите му ми се виждат странни  Rolling Eyes

# 709
Стойностите на  днк фрагментации могат ли да се променят ?Сигурно  ми е глупав въпроса,но те не си ли остават непроменени?Искам да кажа,че след като имаме едно дете това не се ли изключва?

# 710
Здравейте  bouquet

Записвам се да следя темата. Имаме едно детенце с любимия на две годинки и девет месеца и не очаквах, че ще се наложи да се справяме с мъжки фактор Sad., но ..... Така или иначе след известен брой неуспешни опити за второ дете тръгвахме по изследвания. Мислех, че проблема е в мен и че имам къса ЛФ, но днес разбрахме, че СГ е лоша и сега ще търсим начин да се справяме и с това. Засега сме правили само обикновена спермогрома, но ще правим и разширена след 20 дни и консултация със специалист.

Връщам се назад да ви чета, но моля ви ако някой от вас може да ми помогне и да ми каже колко всъщност е лошо положението, и изобщо има ли шанс за спонтанно забременяване при тези резултати или ще трябвада правим инсеминация. Ще бъда много благодарна Hug
СГе правена в клиника Щерев

Това са резултатите
време на втечняване: 15 мин
цвят: белезникав, обем: 5.8 (2.0-6.0 мл)
Ph - 7.2-7.8, вискозитет: 0

обща концентрация на сперматозоиди 12.8 (20.10)
нормокинетични сперматозоиди А+В -36.9% (50)

А. с бързи линеарни постъпателни движения 3.2%

В. с бавни ЛПД 33.7%

хипокинетични 21.7%
акинетични 42.4%
концентрация нормокинетични сперматозоиди А+В в 1 мл - 4.72% (10.10/мл)
обща концентрация на нормокинетични сперматозоиди: 27.3 в обема
заключние: Oligoasthenozoospermia

Благодаря ви  bouquet

# 711
Привет на всички бъдещи и настоящи майки,да се представя отново казвам се Тодор Методиев.Правих си преглед при д-р Кацаров физиологично ми каза,че всичко е наред пусна ми спермограма по Крюгер.Направих я в клиника Владимиров и в заключение са написали намалена оплодителна способност.Изпратих си изследванията на доктора а той ми отговори че всичко е нормално и да не се притеснявам.Още на прегледа ми каза,че нямам варикоцеле .Кой ще ми каже какво да си мисля?

# 712
Здравейте!
Не намерих друга тема в която да попитам.
Моят мъж беше на профилактичен преглед при уролог.Лекарят му е предписал изследвания за хламидия, микоплазми и уреаплазми.
Моят няма оплаквания, а аз правих такива изследвания преди месец и всички са отрицателни.
Налага ли се и той да ги прави, изхождам от локигата, че щом при мен няма наличие на инфекции и при него трябва да е така.Или греша?

# 713
  • гр. София
Cia_martima, би ли дал показателите на СГ, за да можем да коментираме?

Чудо на чудесата, не е задължително щом ти ги нямаш и мъжа ти да ги няма. Направете изследванията.

# 714
Чудо на чудесата, не е задължително щом ти ги нямаш и мъжа ти да ги няма. Направете изследванията.

Благодаря!
А какви изследвания казваш да направим?

# 715
  • София
Чудо на чудесата, подкрепям Шоки, ние сме точно такъв случай, при мен нямаше нищо, половинката със сериозни инфекции.
Пусни изследванията.  Wink

# 716
Шоколадче разбрах, не бях прочела правилно.
Загрях като се включи Иля.
Благодаря ви много.

# 717
  • гр. София
Чудо на чудесата - микробиология, изследване за хламидии, трихомони, мико и урея плазма.
Може и да съм изпуснала някое.  Thinking

# 718
Да, това са му пуснали -мико, урея, трихомини, хламидии и малко хормони.

# 719
  • Другата България
Привет на всички бъдещи и настоящи майки,да се представя отново казвам се Тодор Методиев.Правих си преглед при д-р Кацаров физиологично ми каза,че всичко е наред пусна ми спермограма по Крюгер.Направих я в клиника Владимиров и в заключение са написали намалена оплодителна способност.Изпратих си изследванията на доктора а той ми отговори че всичко е нормално и да не се притеснявам.Още на прегледа ми каза,че нямам варикоцеле .Кой ще ми каже какво да си мисля?

Абсолютно идентичен на нашия случай Shocked
Операция от варикоцеле, преглед при Кацаров, който откри киста на едидиума, /после при Чакъров обаче/, спермограма по Крюгер в клиника Владимиров с намалена оплодителна способност, изпращане на резултата на Кацаров и същия отговор-всичко е ок.Същото и от Чакъров.
Така че  явно те си имат неща, по които се ориентират.

Общи условия

Активация на акаунт