МЪЖКИ ФАКТОР - спермограма, витамини, съвети - Тема 5

• 91 560
  • 763
  •   1
Отговори
# 75
точно виталност се казва

и се прави само ако си поискаш и се плаща допълнително

# 76
Здравейте!
Имам и един (може би глупав) въпрос - как се нарича в спермограмата показателят, който показва какъв е делът (%) на живите сперматозоиди? Гледах, гледах, но не мога да открия такова нещо, а може и да не го "виждам"... Simple Smile Подвижността я виждам, но жизнеността (мисля, че са различни неща) - не

Мисля, че се нарича виталност на сперматозоидите, но за да я изследват се заплаща допълнително. Ако бъркам, момичетата да ме поправят...  newsm78
това ли трябва да има в спермограмата ,за да се разбере колко живи(или колко часа живеят)спермитата

# 77
  • София
според мен подвижността е достатъчна за ориентир, те ако не са живи няма как да са подвижни  newsm78

# 78
Здравейте!
Имам и един (може би глупав) въпрос - как се нарича в спермограмата показателят, който показва какъв е делът (%) на живите сперматозоиди? Гледах, гледах, но не мога да открия такова нещо, а може и да не го "виждам"... Simple Smile Подвижността я виждам, но жизнеността (мисля, че са различни неща) - не

Мисля, че се нарича виталност на сперматозоидите, но за да я изследват се заплаща допълнително. Ако бъркам, момичетата да ме поправят...  newsm78
това ли трябва да има в спермограмата ,за да се разбере колко живи(или колко часа живеят)спермитата

Колко часа живеят пък е "тест за биологична преживяемост на сперматозоидите" и пак се заплаща допълнително.

# 79
според мен подвижността е достатъчна за ориентир, те ако не са живи няма как да са подвижни  newsm78

Да, права си! Процента на общата подвижност на сперматозоидите би трябвало да е ориентир. А тези, които са неподвижни (акинетични) може и да са живи, но каква полза...

# 80
Благодаря ви за отговорите!
И аз така си мислех - за подвижността и живите, т.е. живите би трябвало да са поне толкова, колкото подвижните... Simple Smile

# 81
Здравейте, имам следния въпрос. След спермограма и консултация с уролог-андролог, той назначи на мъжът ми изследване на хормони. По получените резултатати от лабораторията е видно, че два от хормоните му включително тестостерона са доста под долната граница на реф. стойности. Та той има час отново при този андролог във вторник, за да разчете резултатите и да назначи евентуално лечение (има и други проблеми, но въпроса ми е за хормоните) - та аз все си мисля, че при някаква нередност с хормоните, би следвало той да се консултира и с ендокринолог. Какво бихте ме посъветвали да потърсим ли ендокринолог, или да се доверим на мнението на андролога, който е назначил това изследване (изследване на FSH, LH, пролактин, тестостерон и още един беше, но забравих кой)? Дали мога да имам доверие, че уролог-а би назначил адекватно лечение или да потърсим и експертно мнение на специалист в областта на ендокринологията?

Благодаря предварително

# 82
Само да ви споделя една статия , която прочетох и смятаме да опитаме с посоченият ПИКНОГЕНОЛ® (PYCNOGENOL). Дано даде ефект....

http://www.lechitel.bg/newspaper.php?s=0&b=111

Повечето от вас знаят, ние сме с доста тежък мъжки фактор, имаме проблем с днк-то и морфологията.....и също ни е намалена бройката и подвижността./Тези последните фактори лесно ги коригираме с андроситол и бърканицата/ при което забременявам, но неуспешно......правя химически.

Дано даде положителен ефект антиоксидативен/предполагаме, че на това се дължи влошената ни спермограма, тъй като нямаме открити , други проблеми/
Аз също четох за този продукт. Ние сме с лоша морфология и ще го поръчам. Решила съм да взема този. В последно време четох доста из чуждите сайтове относно морфологията. От всичко прочетено установих, че за подобряването й трябва  на ден да се приемат вит С 2000 мг, Пикногенол 200 мг. Селен 200 мг, вит. Е 400 IU . Аз добавих към тази комбинация и Омега 3-2000 мг, Л Карнитин 1000 мг, Q 10, чай от бабини зъби и магарешки бодил. Ще споделя, ако има резултат при нас.  Praynig

# 83
  • UK
Момичета здравейте,
много ми е нужна помоща ви. Ще ви помоля за коментар на спермограмата ни!
Насочени сме към донор, но аз, не мога да повярвам, че толкова сме зле Rolling Eyes
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Насочен от:
                                                    СПЕРМОГРАМА       Дата/час.№.607/.......2012;час9:30

Пациент:..................................................................год....38.....
ЕГН..................................адрес........гр..........................тел..
Партньорка: ...............................................год....
Дни на въздържание....4...(3-5);Предварителна диагноза...................................................
Прием на :медикаменти...................не.....................алкохол....................не.......................... Професия (вредности).....................-.........................други..........................не........................
Заболявания ..........................не...съобщава.............................................................................

Материалът е: еякулат...V...;получен  чрез: мастурбация..V..;PESA, TESA ...друг метод..
                         урина.....;  отделен в лабораторията .....V.. донесен .........замразен..............

втечняване....15...(<60мин)             обща концентр-я на сперм......35....х106/мл(20х106/мл)
обем......2.......(2-6мл)                      нормокин. сперматозоиди(А+Б)................42......(>50%)
вискозитет...0....(0,1,2,3)                 А) бързи линеарни постъпателни движения......37....%
рН.......8.....(7,2-7,8)                         Б) бавни (ЛПД).........................................................5....%
желатин........не..                              В) хипокинетични...................................................3.....%
цвят .........б.о...                                Г) акинетични........................................................55.....%
мирис......б.о....                                 концентр.(А+Б/мл)на сперм.......14......х106(10х106/мл)
                                                          общ брой нормокин.сперм..........29.....(20х106 в обема)
аглутинати......не.....тип...............
незрели кл.от сперматогенезата.....
левкоцити.......7-8...............(3-5/поле)
други..........

SWIM UP:                                                     Подвижност на сперматоз.в еякулата на:

-сперм.конц./мл ...13....х106/мл.....                                                        2-ри час........40.......%
-нормокинет.сперм ...........х106...                                                         4-ти час.........17.......%
-% хиперактивирани  ...30..%.....                                                          6-ти час........10........%

Биологична преживяемост на сперм.след SWIM UP на 24-ти час.........................0.........%

Морфология на сперматозоидите по критериите на Крюгер:

С нормална морфология.........26........бр..........13.....(>14%)
С анормална морфология.....174.........бр.........87............%

С макроцефалия ..........................-..........бр         с микроцефалия....................19.......бр
С двойни глави............................-..........бр         с аморфни глави......................-.......бр
С шиловидни глави..................78...........бр         с опашни дефекти................14.........бр
С шийни дефекти......................22...........бр         с цитоплазматичен остатък..41......бр

Заключение :.......................Asthenoteratozoospermia.......................................................

Забележка: ..................Няма..преживяемост..на..24ч!........Изследвал:.Спас..Джоглов.........

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 21:19 от kokona20

# 84
Здравейте на всички момичета Grinning
Сравнително нередовна съм във форума,но имам нужда от съвет.
ММ прави спермограма в Олимед Варна.
Концентрация на сперматозоидите-25 млн/мл.    норма (>20 млн/мл.)
Брой подвижни на мл:-11,5 млн/мл.                       норма(>10 млн/мл.)
Общ брой подвижни сперматозоиди-23 млн.         норма(>20 млн.)
Нормокинетични-46 %                                            норма (>50 %)
Хипокинетични-14 %
Акинетични-40%
Обем-2 мл                                                              норма(2-6 мл)
PH -8                                                                      норма(7.2-8.5)
Левкоцити -0                                                         норма(<1 млн)
Аглутинати -0
Вискозитет- 0.6                                                     норма(0-2)
Време за втечняване- 25                                      норма до 60 мин.
Оценка на морфологията по Крюгер:
НОРМАЛНА МОРФОЛОГИЯ - 14%                         норма(>14%)
АБНОРМАЛНА МОРФОЛОГИЯ - 86%

В клиниката където я прави му казаха ,че няма нищо притеснително,но за лека стимулация са му изписали Клостилбегит.Аз се успокоих малко,ноооо до днес.Взех че показах спермограмата на моето АГ,което заяви,че не е добре и ни изпрати при уролог.Та питам се аз-на кого да вярвам? newsm78
Да пие ли Клостилбегит ,да се съветваме ли с друг?Все пак точно специалист го е гледал в Олимед,нужно ли е да ходим при друг?Вие как бихте постъпили?
Клостилбегита крие ли някакви рискове?
Благодаря ви на всички  bouquet
Съжалявам,ако звуча объркана,но аз съм си объркана Sad                                           

# 85
  • Пловдив
Кокона, според мен в никакъв случай не сте за донор  Peace

# 86
Здравейте момичета извинявам се че нахлувам в темата ви но имам нужда да поговоря с някой който е наясно Laughing.Накратко за нас бебеправим от 13 месеца засега без резултат.Спермограмата е правена в лаборатория защото час за специализирана клиника имаме а 08.05 а не исках да чакаме толкова.Ние живеем извън БГ и на мен тази спермограма ми се струва странна ама.... Sad

количество:5.5мл.
цвят нормален
аспект нормален
коагулация нормална
втечняване нормално
висцозитет нормален
реакция алкална

морфологични характеристики:
брой сперматозоиди     60.000.000           ( 40.000.000     – 120.000.000  )
брой неподвижни  10%
абнормална морфология 3%
жизненост след 1 час     80%
жизненост след 2часа      70%
жизненост  след 4 часа     /
жизненост след  8 часа  /
индекс на подвижността 4     3/4
индекс на плодородието  50    има знак по голямо или равно на 50

Честно да си кажа притесняваме количеството много е, а спермитата са малко  и с тази жизненост то след 4 часа няма живи е така никога няма да стане Sad
Ако някой може да даде съвет или просто мнение ще съм много благодарна.Час за клиника по стерилитет имаме за юли по рано няма.БЛАГОДАРЯ ВИ.
п.с. досега милото е взимал септември,октомври и ноември  pregnanecare for him,фолиева киселина и бабини зъби капсули,декември и януари само фолиева.ОT февруари  до сега фолиева ,вит Е 2 по 1 капсула и бабини зъби и центрум от А до Z

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 12:31 от nelkamilano

# 87
Здравейте на всички момичета Grinning
Сравнително нередовна съм във форума,но имам нужда от съвет.
ММ прави спермограма в Олимед Варна.
Концентрация на сперматозоидите-25 млн/мл.    норма (>20 млн/мл.)
Брой подвижни на мл:-11,5 млн/мл.                       норма(>10 млн/мл.)
Общ брой подвижни сперматозоиди-23 млн.         норма(>20 млн.)
Нормокинетични-46 %                                            норма (>50 %)
Хипокинетични-14 %
Акинетични-40%
Обем-2 мл                                                              норма(2-6 мл)
PH -8                                                                      норма(7.2-8.5)
Левкоцити -0                                                         норма(<1 млн)
Аглутинати -0
Вискозитет- 0.6                                                     норма(0-2)
Време за втечняване- 25                                      норма до 60 мин.
Оценка на морфологията по Крюгер:
НОРМАЛНА МОРФОЛОГИЯ - 14%                         норма(>14%)
АБНОРМАЛНА МОРФОЛОГИЯ - 86%

В клиниката където я прави му казаха ,че няма нищо притеснително,но за лека стимулация са му изписали Клостилбегит.Аз се успокоих малко,ноооо до днес.Взех че показах спермограмата на моето АГ,което заяви,че не е добре и ни изпрати при уролог.Та питам се аз-на кого да вярвам? newsm78
Да пие ли Клостилбегит ,да се съветваме ли с друг?Все пак точно специалист го е гледал в Олимед,нужно ли е да ходим при друг?Вие как бихте постъпили?
Клостилбегита крие ли някакви рискове?
Благодаря ви на всички  bouquet
Съжалявам,ако звуча объркана,но аз съм си объркана Sad                                           

Спермограмата Ви е добра.Както са казали в клиниката нищо притеснително.

# 88
Djudjeto, мерси-всеки отговор ми е супер ценен,защото започнах да се обърквам доста.
И все пак ММ днес си записал час при уролог за още едно мнение.Поне да го пита и него за този Клостилбегит-да го взема ли?

# 89
  • UK
Кокона, според мен в никакъв случай не сте за донор  Peace
Благодаря  bouquet!
Това е и моето мнение, което съществено се различава от това на д-р Старев :roll
:

Общи условия

Активация на акаунт