Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 724
  • 978
  •   1
Отговори
# 120
Може ли да се пият хапчета за отслабване(Vitaslim) и да се кърми?Синът ми е на 1г и 3м

# 121
от 16ч яде чак в 00.. към 21ч. я мъчих, пак не искаше, като я приближа към гърдите и започва рев. а иначе си е кротка,даже се хилоти на играчките.
Пия осцилококцинум и чайове. Чай лактогенен на Хип си пия почти от самото раждане. През деня по принцип се храним приблизително на 3 часа, но вечер спи, доста отдавна, още към началото на втория месец- от 12-1 до към 7-8 сутринта си спи. Вода й давам по няколко пъти между храненията само ако иска, преди много рядко искаше и все по малко, а от няколко дни пие по повечко- 2-3 пъти на ден от 10 до 50мл.
Та преди малко яденето беше някакъв ужас Sad

# 122
не мисля, че могат да се пият хапчета за отслабване!

# 123
  • София
А в каква обстановка се кърмете? Идете някъде далече от играчките и другите неща, да няма други хора при вас. Ако спи на обед помъчи я тогава. Не и давай вода, ако я кърмиш, няма смисъл в кърмата има точната доза.
А иначе какводаваш сега само кърма или и Ам?

# 124
Пробвай да не и говориш или да я гледаш, при моята дунда това работа иначе гледам ли я и още повече ако и говоря започва веднага да реве. Даже ставаме да се разходим докато захапе и засуче хубаво иначе се дърпа.

Да и аз мисля, че трябва да и спреш водата ако сте само на кърма няма нужда от нея.

# 125
кърмим се винаги на две едни и същи места в спалнята и в хола. но ще пробвам и в кухнята. Тя наистина не обича когато има други хора, също и да говоря и да я пипам. Отдавна не го правя. Ако водата в кърмата  е достатъчна, защо пие и то немалко, когато й предложа? Сутринта преди да се събуди я взех и хапна, но малко. По принцип не мога да й определя кога да яде, не иска така, иска когато тя реши. С характер сме Simple Smile

# 126
  • София
Даже ставаме да се разходим докато захапе и засуче хубаво иначе се дърпа.

Това наистина помага да суче, когато си права. От биберон ли пиете водата? Ако е така може много да се обърка и да отхвърли гърдата.

# 127
Преди малко се нахранихме, яде добре и накрая се изкриви , не знам дали й стигна. С биберон давам водата, но аз я давам от самото начало и не е имало проблем. Но ме убедихте де, ще спра да й давам. Проблемът е ако имам малко кърма какво да правя. Сега си имах, но следобед ми намаляше доста последните два дни. Тогава давах и малко Ам.

# 128
  • София
По време на изтощение, бесъние, болест, цикъл и т.н. кърмата намаля временно не се притеснявай, предлагай по-честичко. Не давай АМ, така ще привикне към него!

# 129
Здравейте! Имам нужда от помощ  Sad От сутринта имам болезнено втвърдяване в едната гърда, като с течение на времето засегнатото място става още по-болезнено. Кърмата в тази гърда също така потича трудно. Нямам други оплаквания като температура, втрисане и т.н. Искам да попитам мога ли с нещо да облекча състоянието или директно да отивам на лекар? А ако трябва да отида на лекар - на личния, на гинеколог или...?
Предварително благодаря за отговорите!

# 130
  • София
Здравейте! Имам нужда от помощ  Sad От сутринта имам болезнено втвърдяване в едната гърда, като с течение на времето засегнатото място става още по-болезнено. Кърмата в тази гърда също така потича трудно. Нямам други оплаквания като температура, втрисане и т.н. Искам да попитам мога ли с нещо да облекча състоянието или директно да отивам на лекар? А ако трябва да отида на лекар - на личния, на гинеколог или...?
Предварително благодаря за отговорите!

Първо вземи лецитин да ти разкара бучката в гърдата. Имаш запушен канал. Топли компреси, леки разтривки и давай на бебето да суче, то най-добре отпушва гърдата. Болката може да отмине до няколко дни. Ако видиш, че обаче се влошаваш, имаш температура, имаш зачервяване, можеш да питаш личната си лекарка. Но на този етап това е най-доброто.

# 131
Rossitta_, още не е за лекар. Както са ти казали - компреси и лецитин. За компреси най-лесно е един памперс намокрен, да го пъхнеш в микровълновата за малко, остава топъл дълго време, но внимавай да не се изгориш. И най-най-ефективното е бебчо! Слагай го постоянно и първо на тази гърда, но не пренебрегвай и другата. Може, като приключи кърменето и с помпа да поедиш малко, дори и на сухо. 

Ивелина Атанасова, аз не бих изобщо давала вода, ако имам притеснения, че детето не поема достатъчно кърма. И изобщо защо се настоява на кърмно бебе да пие вода, напълно излишно и вместо с мляко, коремчето се пълни с вода...

# 132
Момичета, искам да попитам вярно ли е, че не може да отбиеш бебето по време на лятото- трябва или преди това или след това? И ако е вярно, защо е така  newsm78 Благодаря   bouquet

# 133
Да се запиша и аз.Много искам да кърмя,първият път от много зор и много съвети не успях задълго,сега имам голямо желание и засега успяваме.
Кърмя малката принцеса от двете гърди,като се храним като по часовник на 3 часа,а нощем повечето пъти правим паузи от 5 часа.От 2 дни забелязвам,че малката се храни от едната гърда и повече не иска,плюе другата,а понякога и връща малко.Спи си през повечето паузи,ако няма зор с коликите,памперсите са пълни всеки път.
Ако я кърмя от едната гърда,другата не я изцеждам ,защото не я усещам напрегната,а на следващото хранене давам от нея.
Та въпросът ми е  като не са напрегнати гърдите,а като стане време за кърмене текат,дали ми намаля кърмата или вече е регулирана и ако не докога да предлагам двете гърди.
Благодаря предварително и дано не съм ви оттегчила с дългия пост

# 134
Определено има смисъл да даваш и от двете, особено ако наистина толкова много искаш да кърмиш, както казваш. Мисля че е много рано да се опитваш да даваш само от едната. Кърмата се регулира чак към втория месец. Аз лично все още предлагам и двете. Можеш да опиташ да я преместваш на другата преди да се е нахранила.

Общи условия

Активация на акаунт