Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 720
  • 978
  •   1
Отговори
# 105
  • Варна
Виж това, на мен много ми харесва.  Peace

# 106
Уау, и ние с мъжа ми харесахме това, но в бг онлайн магазин цената е... 350 лева.

Може би ще имаме време да поръчаме. Но ще видя и ИКЕА дали нямат нещо подходящо и евтино Simple Smile

Просто всичките тези люлеещи се саркофази изглеждат безумно...

# 107
Ние купихме кошара... обаче малкият спа само няколко пъти там, защото нощем толкова ме мързеше да ставам, че го взех в кревата ми и ми беше супер лесно да го кърмя нощем...без да се събуждам почти  Laughing Така 10 месеца.

Наистина те съветвам да изчакаш да родиш, за да не се окажат напразно похарчени парите за легло, както при мен за кошара.

# 108
  • Cyprus, Пловдив
Ние купихме кошара... обаче малкият спа само няколко пъти там, защото нощем толкова ме мързеше да ставам, че го взех в кревата ми и ми беше супер лесно да го кърмя нощем...без да се събуждам почти  Laughing Така 10 месеца.

Наистина те съветвам да изчакаш да родиш, за да не се окажат напразно похарчени парите за легло, както при мен за кошара.
Същия съвет мога да кажа и аз   bouquet

# 109
Благодаря за съветите, мами!

# 110
Аз влизам с бърз въпрос - детето ми е на две годинки, но още се кърмим.

Проблемът ми е, че имам доста бели косми на главата, налага се да предприема нещо по въпроса, но незнам какво- боядисване май не се препоръчва newsm78, но все пак - има ли някакви безвредни бои, които мога да ползвам ?

досега не ми се е налагало да се боядисвам и съм боса в темата с боите....

# 111
  • Cyprus, Пловдив
Не е проблем да се боядисваш   bouquet

# 112
Предварително се извинявам за миризливия пост.  Laughing В момента нямам някакъв проблем и въпросът ми е по-скоро от любопитство. Детето ми е изключително кърмено и съответно, както се очаква, акото му няма миризма...по принцип. Но от известно време, от време на време започна да ми ги сервира едни миризливи  Sick и не че ми пречи нещо, просто ми е любопитно на какво ли се дължи  Thinking

# 113
Нещо, което ти си включила в менюто? Или ако не ака всеки ден, тогава пак са по-миризливи....

# 114
Това ще да е, случи се след като не беше акал един ден  Wink И беличките нещица също ги нямаше. Иначе си е редовен. Мерси!

# 115
  • До хладилника, който обичам
Мили мами, имам следният въпрос: след като прочетох книгата "Близо до бебето" на Василена Доткова и много ми допадна идеята за нощното кърмене, като леглото на бебето е прикрепено към голямото легло.
Ако някоя от вас е минала през това, моля, препоръчайте какво да бъде бебешкото легло, че да е удобно за целта.
На прага на 9-я месец съм и вече неизбежно е време да купя легло, и много ми се иска да е такова, че да ми е удобно да кърмя и да спя едновременно с беба  Heart Eyes

А се притеснявам за такъв въпрос да отварям цяла тема  Heart Eyes Blush

Предварително благодаря и честит празник, мами!
Най-обикновено бебешко легло, на което му се вдига матракът на различни нива може да е отличен вариант Grinning Често поне едно от нивата съвпада с това на голямото легло и трябва само да се долепи до него, или пък по-сръчен татко може да го направи да е на едно ниво. Разбира се, трябва да му се маха предната решетка изцяло.
По този начин може да излезе и съвсем евтино, особено ако се ползва втора-трета употреба легълце.

# 116
Това ще да е, случи се след като не беше акал един ден  Wink И беличките нещица също ги нямаше. Иначе си е редовен. Мерси!

Случва се кърменото бебе да не ака всеки ден, моят има рекорд от 6 дни. Миришеше като на някой зобаджия  Grinning

# 117
Включвам се с една голяма питанка, защото съм доста объркана...
Бебка не иска да яде.. Започвам с това,че преди около десетина дена изведнъж ми беше намаляла много кърмата, размразявах- не искаше, пробвах с АМ- пак не искаше , само веднъж мисля ,го изяде. Около 2-3 дни така нямах почти кърма, а и тя не искаше сякаш да яде. Реших, че може би не произвеждам , защото и тя не иска.? Та после всичко се оправи, промени се това,че започна да пие доста повече вода от преди(по около 50 мл на едно пиене, с биберон). От вчера съм настинала, и кърмата ми пак драстично намаля. Не зная дали има нещо общо? но е факт.Давах й да суче, и след това по малко Ам. Имам замразена кърма, но не ми се иска да я размразявам за има- няма 20мл , които ще изпие( ако въобще изпие). Днес пък й дадох на едното хранене само Ам с шише и го изпи. Стоя будна около час и половина, дори ми се стори гладна и я сложих на гърдата, сука 5мин и спря и не искаше повече, а после заспа. И така минаха към 4 часа и нещо докато се събуди и не искаше да яде. Гърдата ми я лапва и изплюва, пробвах пак със шише- и него не иска въобще, започва да плаче дори само като я наведа . След това я взе баща й, изпи 20 мл и това беше, кривене голямо. Иначе в леглото си стои и си лапа пръста кротко- кротко( биберони не иска, държи да е пръстчето). Четох на няколко места и пробвах с лъжица, дори съжалих много ,че до сега не съм й давала и че въобще съм давала вода и Ам с шише.. Изяде няколко лъжици обаче и пак се изкриви.. Не знам какво да правя! На последното теглене преди няколко дена беше наддала само 200 грама и всички започнаха да ми казват колко е малко . На 3 мес и половина е, здраво, едро дете е и е доста послушна. Искам да кажа,че не изглежда гладна. А откакто си лапа пръста и не мога да разбирам много кога е гладна, успокоява си се, дори сутрин не плаче , а си го лапа и може така доста време.
Надявам се на съвет!

# 118
  • София
Ивелина Атанасова пиеш ли някакви лекарства за истинката? Понякога това влияе на кърмата.
Не давай Ам, защото ще се обърка и привикне.
Давай и докато спи няма страшно, така сучат най-добре и са кротки като агънца.
Ам засища повече вярно е, но не е като кърмата!
Нощтното кърмене е много изморително, но така бебетата наваксват часовете през деня през, които са будни и активни.
Чай от копър, кориандър увеличава кърмата, има разни лактогонни чайове. Почивай си по-често(колкото е възможно), но най-вече давай по-честичко да суче. Simple Smile

# 119
А защо и даваш вода? По колко вода и даваш на ден?

Общи условия

Активация на акаунт