Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 709
  • 978
  •   1
Отговори
# 90
Точно това се опитвам да направя да увелича кърмата, но става бавно не съм се отказала и няма да се отсажа докато имам кърма, а малката пак пие кърма явно е било нещо временно (надявам се, че е така).

# 91
  • София
KapriZ радвам се, че пак пие кърма, не се притеснявай пак ще започне да пие. Grinning
Понякога се случват такива неща и отминават.
Намаляй другото мляко, да може да останете само на кърма.

# 92
За сега сме на равно 3 на АМ и 3 на кърма или 3 на кърма и 2 на АМ зависи някой път яде и на 4 часа. Не знам али може да ги смесвам двете в едно шише или трябва да са в отделни, за да не я събирам докато се получи за едно хранене. Извинявам се ако въпроса ми е глупав, но наистина не знам.

# 93
  • София
Лично аз мисля, че трябва да са по отделно. Simple Smile

# 94
И аз така мисля, но някъде из форума срещах, че една майка ги смесва и се чудех дали е правилно.

# 95
  • София
По-добре си ги давай разделно, така няма да бърка вкусовете и по-лесно ще си премине пак на кърма. Grinning

# 96
...Не знам али може да ги смесвам двете в едно шише или трябва да са в отделни, за да не я събирам докато се получи за едно хранене...

Няма проблем да смесваш кърмата. Повече информация можеш да прочетеш тук http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=156629.0

Но разбира се, ако си по-спокойна като я даваш отделно, така си я давай. Важното е бебка да приема кърма Simple Smile И много се радвам, че пак се е върнала към нея. За жалост, бебетата понякога имат такива периоди, но хубавото е, че в повечето случаи бързо отминават (както е станало и при вас Simple Smile )

# 97
Благодаря много ще продължавам да й я давам отделно.   bouquet

# 98
Здравейте!

Коя книга, свързана с кърменето, бихте препоръчали... като за начинаеща мама? Heart Eyes

Спрях се на две книжки:

"Азбука на кърменето", Грю Нюландер
ИЛИ
"Книга за кърменето", Хана Лотроп

# 99
  • Пловдив
Имам и двете - и двете са много полезни Heart Eyes
И все пак - като че ли втората повече ми допада, но това си е лично мое мнение...

# 100
sweet_maniche, благодаря ти, че сподели.  Hug
Ако имам възможност - бих си взела и двете....  Crazy

# 101
И аз съм за "Книга за кърменето"

# 102
Здравейте,момичета!Имам едно въпросче-на 16 дни сме,при кърмене как е по-правилно-едната или двете гърди на предлагам,кърма имам,защото малкият като се насуче,пак има.В повечето случаи предлагам едната гърда,той суче 20-30 мин и сам си я пуска и заспива,после си спинка 1-2 часа,дали да го разбуждам да давам и другата гърда.И в предвид,че е още малък дали това даване на едната гърда по някакъв начин няма да намалее количеството кърма?Помагайте  bouquetИначе,да се похваля вече гърдите не са ми като камъни твърди,поомекнаха,а аз вчера се шашнах,че кърмата ми намалява Simple Smile

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 18:06 от mpp07

# 103
Здравейте!
Коя книга, свързана с кърменето, бихте препоръчали... като за начинаеща мама? Heart Eyes

Тази  Wink ..::..БИБЛИОТЕКА - всичко за КЪРМЕНЕТО е ТУК!..::... и една лекция на ЛЛЛ и си готова! Леко раждане, здраво и красиво бебче и поздравления за избора да кърмиш!  Hug

mpp07, аз бих те посъветвала да даваш и от двете на всяко хранене, като редуваш всеки път коя да е първа, за да ги стимулираш по-добре, защото на бебчо нуждите се увеличават всеки ден. 1-2 часа е нормално да си спи, хубаво е паузата да не е повече от 3. Да, моментът с омекването е доста стресиращ, поне при мен беше така и съвпадна с един мой опит да давам само от една гърда и ми се струва, че доста ми намала кърмата.

Последна редакция: чт, 07 мар 2013, 18:45 от ColdAsIce

# 104
Мили мами, имам следният въпрос: след като прочетох книгата "Близо до бебето" на Василена Доткова и много ми допадна идеята за нощното кърмене, като леглото на бебето е прикрепено към голямото легло.
Ако някоя от вас е минала през това, моля, препоръчайте какво да бъде бебешкото легло, че да е удобно за целта.
На прага на 9-я месец съм и вече неизбежно е време да купя легло, и много ми се иска да е такова, че да ми е удобно да кърмя и да спя едновременно с беба  Heart Eyes

А се притеснявам за такъв въпрос да отварям цяла тема  Heart Eyes Blush

Предварително благодаря и честит празник, мами!

Общи условия

Активация на акаунт