Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 733
  • 978
  •   1
Отговори
# 150
Зравейте момичета, настинала съм зверски, имам хрема, боли ме гърлото и не се чувствам много добре. Личната ми каза, че не може да пия нищо, даже и парацетамол - помагайте, вие как се лекувате докато кърмите?

# 151
пий много чайчета, аз лично съм пила ОСЦИЛОКОКЦИНУМ (не знам как се пише на английски), то е хомеопатично. Дано ти мине бързо.

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 22:46 от simbatka

# 152
Мuhmututurka, благодаря за мнението и съветите, ще дерзая!Стискайте палци! Hug Praynig

# 153
Зравейте момичета, настинала съм зверски, имам хрема, боли ме гърлото и не се чувствам много добре. Личната ми каза, че не може да пия нищо, даже и парацетамол - помагайте, вие как се лекувате докато кърмите?

Глупости парацетамол можеш на 8 часа, а за болките в гърлото вземи си Бронхикум таблетки много помагат аз ги ползвам и кърмя. Те са от мащерка няма да навредят на бебето. За хремата можеш да си вземеш ксилометазолин или пиносол, първото съм го изпитала и през двете си бремености и по време на кърмене и на двете деца и няма влияние върху тях казвам ти го, защото в листовката нищо не пише по въпроса за ползването му по време на бременост и кърмене(трябва да ми платят за тестването), пиносола е боров разтвор той е безопасен.

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 22:52 от KapriZ

# 154
  • София
Хрян, хрян и пак хрян!  Много помага, ама трябва да го сдъвчеш добре и да го оставиш да излезне буквално парещото през очите и носа. Mr. Green
Аз така се спасявам.

# 155
аз пих осцилококцинум, но веднага като усетих началото на неразположението. Иначе чайове с мед, много сок от лимон и портокал. За гърлото смучех билкови лукчета. Много ми помага за гърлото също така прясно мляко с мед и сода. Ако можеш да го пиеш де Wink

# 156
Благодаря много момичета  Hug, днес вече съм по добре. В нета прочетох и аз, че може да вземам парацетамол, обаче докторката ми каза, че кърмата можело да му догорчи и да го отбия така и за това се уплаших и не пих парацетамол. На бебо му няма нищо още, дано да не го заразя.

# 157
  • София
В момента и аз съм малко настинала, но като дъвча джинджифил и ми се оправя веднага гърлото, безвреден е като хряна, само че хряна оправя хремата.

# 158
Момичета, ще ви помоля за съвет, че нещо ЛЛЛ на моите постове никакви ги няма.
Така!Преди 10 дни мерихме Камен, беше наддал само 100 гр. за 2 седмици.Последните 10 дни е акал само 2 пъти, по-малко напишкани памперси.Започна да се буди нощем и да яде по 100 пъти, а досега спеше по 12 часа само с едно хапване.Майчинския инстинкт го знаете!!!Сега го водих да го мерим пак.След 10 дни от последното мерене.Резултата е, че не е наддал нищо! Пораснал е 2 см., иначе, общо за тези 3 седмици, ако това има значение.
Ей така съм. ........
Педиатърката ни, която е уникален специалист, не се притесни.Каза, че има 2 варианта.
1- дохранване само вечер с 60мл АМ, Хип АH1, след кърмене.
2- захранване с картоф, който ще му засища.
Остави ме да избера аз де, но ми препоръча вариант номер 1.
Проблемът ми е, че  не искам никой вариант.Искам само кърмене, поне още месец.Но пък сигналите са ясни- гладен е, нямам избор.Преди 10 дни писах на ЛЛЛ за този проблем, но не ме отразиха.А може и да е имало мерки, които е могло да взема тогава.

преди да се предадеш пробвай с лактогонен лай - има на Хип разтворим или български за варене от аптеките. След 2-3 дни се усеща голяма промяна (поне при мен). Друго, което ми помагаше, е варено жито. Знам, че и бадеми помагат, но пък са тежки за детето, така че не се препоръчват. 
Пожелавам ти да се справите със ситуацията по най-добрия начин!

# 159
Натали, благодаря за вниманието! Hug
Чайове пия 3 вида, от деня на изписването.А жито няма да ти казвам колко съм изяла(качих 7 кг след раждането)Сурови ядки микс ям по 200 грама през ден.Въобще всички мерки са взети, относно храните и напитките.
Сега започнахме да се кърмим по- начесто, та да видим.Ще имам и везна тези дни и ще измервам по колко яде.Повече няма какво да направя.Ако видя, че качва дори и с по 10 грама, няма да му давам АМ.

# 160
  • София
Чай от копър и кориандър също много помага

# 161
Adelayda , хубаво си се сетила за по-често слагане на гърда, за да се стимулира отделянето на кърма. По колко пъти ака и пишка бебето? Ако има 4-5 мокри памперса и 1 наакан, смятам е добре...
Слагай го, когато си поиска да яде, няма ограничение в броя на храненията. Моят син е хранен на поискване, докато се отби. Докторката от 2-я месец ме запрепира да махам нощното хранене, обаче това стана чак около 11-я.
Аз също не съм имала някакво огромно количество кърма, но с чай и жито се подобри....

# 162
Съжалявам, ако въпросът е задаван, но нямам възможност да прочета всички..
На 9 дена сме, от които 4 дни сме си спали у дома.. В болницата доста хленчеше, все искаше да суче.. между 2 и 4 часа сме се кърмили с няколко минутки само пауза..
Първите 2 нощи, като се прибрахме, беше супер бебе - спинка си, прави паузи от по 4 часа.. Но тези 2 нощи нещата се промениха.. Храня я от двете гърди по 10-15мин от всяка - т.е. кърмим се по 20-30мин.. Обаче, докато я оставя се почва хленцане, лапане на ръкавици - направо ги изяжда.. все зяпа.. като я взема толкова лакомо се нахвърля върху мен да суче.. Постоянно е гладна! Докторката и 2 мои приятелки буквално ми забраниха да спра с това постоянно хранене и да и изградя режим.
Първо да не и се разшири бързо коремчето и да доведе до повече колики и второ - ме ползва за биберон, не че е гладна, а и е хубаво.. Опитвам се, да я лъжа - люшкам я, приказвам и, но в повечето случаи след час не издържам и пак я храня. Ако заспи не може да направи и 2 часа пауза.. Вече се чудя- кърмата ли ми намаля, какво става..в болницата гърдите ми бяха постоянно като камък, сега не са така - поомекнаха, но според мен имам кърма. Като се нахрани и дръпна с помпата - пуска още. Днес изпих една камара вода, компот, че и чай за кърма. Въпреки, че не са така твърди, едната чак сълзеше.. Обаче момата хленца и това е! Направо не знам - да я кърмя ли постоянно - ама това значи да не я махам от гърдата си, аз самата физически няма да издържа.., да дохранвам ли - но ако имам кърма, защо да давам сухо мляко. Като я взема на ръце - се успокоява. Чудя се - може ли толкова рано да са започнали колики - казаха ми след като стане на месец тогава.
Още 1 въпрос - относно водата - раждах в Плевен и там изрично ми казаха, като кърмиш - няма да даваш вода. Тук докторката ми говори, че имало 2 теории - едната отричала, другата напротив - казвала да се дава вода. За момента не съм и давала никаква. Мога да кажа, че на всяко преобуване памперса е наакан, за напишкан ми е трудно да определя дали е всеки път, но и си пишка редовно - вече 4 пъти ме напикава, докато я преобувам. Казвам си - щом ака всеки път, значи добре се храни - а защо все търси да суче и все хленца и не спи не знам

# 163
  • София
Съжалявам, ако въпросът е задаван, но нямам възможност да прочета всички..
На 9 дена сме, от които 4 дни сме си спали у дома.. В болницата доста хленчеше, все искаше да суче.. между 2 и 4 часа сме се кърмили с няколко минутки само пауза..
Първите 2 нощи, като се прибрахме, беше супер бебе - спинка си, прави паузи от по 4 часа.. Но тези 2 нощи нещата се промениха.. Храня я от двете гърди по 10-15мин от всяка - т.е. кърмим се по 20-30мин.. Обаче, докато я оставя се почва хленцане, лапане на ръкавици - направо ги изяжда.. все зяпа.. като я взема толкова лакомо се нахвърля върху мен да суче.. Постоянно е гладна! Докторката и 2 мои приятелки буквално ми забраниха да спра с това постоянно хранене и да и изградя режим.
Първо да не и се разшири бързо коремчето и да доведе до повече колики и второ - ме ползва за биберон, не че е гладна, а и е хубаво.. Опитвам се, да я лъжа - люшкам я, приказвам и, но в повечето случаи след час не издържам и пак я храня. Ако заспи не може да направи и 2 часа пауза.. Вече се чудя- кърмата ли ми намаля, какво става..в болницата гърдите ми бяха постоянно като камък, сега не са така - поомекнаха, но според мен имам кърма. Като се нахрани и дръпна с помпата - пуска още. Днес изпих една камара вода, компот, че и чай за кърма. Въпреки, че не са така твърди, едната чак сълзеше.. Обаче момата хленца и това е! Направо не знам - да я кърмя ли постоянно - ама това значи да не я махам от гърдата си, аз самата физически няма да издържа.., да дохранвам ли - но ако имам кърма, защо да давам сухо мляко. Като я взема на ръце - се успокоява. Чудя се - може ли толкова рано да са започнали колики - казаха ми след като стане на месец тогава.
Още 1 въпрос - относно водата - раждах в Плевен и там изрично ми казаха, като кърмиш - няма да даваш вода. Тук докторката ми говори, че имало 2 теории - едната отричала, другата напротив - казвала да се дава вода. За момента не съм и давала никаква. Мога да кажа, че на всяко преобуване памперса е наакан, за напишкан ми е трудно да определя дали е всеки път, но и си пишка редовно - вече 4 пъти ме напикава, докато я преобувам. Казвам си - щом ака всеки път, значи добре се храни - а защо все търси да суче и все хленца и не спи не знам

Maya Baycheva поздравления за бебчето и това, че си избрала да кърмиш! Grinning
До 3-тия месец някъде е така искат да сучат постоянно  и наддават много бързо. Понякога обаче искат и само внимание. Предлагам ти да ползваш слинг. Когато поиска дадаш гърдата. Нямаш престава колко е удобно, дори и ако правиш нещо от домакинството.
Не е вярно, че нямат колики, моя се гърчеше още в родилния дом. Можеш да даваш нещо за колики. Възможно е да я боли и да търси утеха там.
Не давай вода, няма смисъл. Щом пълни добре памперсите значи е добре!
Някои майки кърмят и по часове, други на посикване. Последното ще ти го препоръчат много хора. Защото така нуждите на бебето се задоволяват най-много. Но е и много уморително, както си забелязала. Имай напредвид, че това ще е така до 3 месец някъде и после тя ще си изгради сама режим. Simple Smile

# 164
Maya Baycheva  Hug, много е мъничка още! Тя има нужда най-вече от сигурност. В момента стомхчето и е толкова мъничко, че кърма много малко и трябва. От друга страна в началото са в постоянна криза на растеж и много бързо го преработват и заминава. Представи си какво и е - не вижда, не може да се движи, чува нещо, ама какво е?!, единственото което има е една позната миризма, глас и сученето сгушена, единственото което и дава сигурност. Моят беше същият. И аз пусках същата тема като теб, когато беше на горе-долу също толкова новороден. Сучеше по един час, после за половин час спираше и хайде пак. Общо езето денонощно кърмех. Бях заредена с лаптоп, книга, вода и всичко на една ръка разстояние и кърмех и бях така  Cry и вътрешно се карах на всички лицемерки (тогава така ги виждах), дето разправят какво удоволствие е.  Laughing Много е стресиращо и изтощително, но точно това постоянно сучене няма да е задълго  Peace И аз бих ти препоръчала да кърмиш на поискване....разширено стомахче, води... Tired  Stop Закакво му е на новородено бебче тая вода? То има нужда от нон-стоп мляко за да расте точно сега. Мен лично в болницата консултантите по кърмене ме съжалиха и казаха, че явно моят господинчо има особено голяма нужда да суче и ми дадоха зелена светлина за биберон, за да не съм се побъркала. Хубаво е да не се дава биберон и аз бях твърдо решена първоначално да не давам, но е по-добре така, отколкото супер да се стресираш от това непрекъснато кърмене и в крайна сметка да се откажеш.

Правиш най-доброто за детето си!
Имаш достатъчно кърма!
Не дохранвай!  Naughty
Минава!
На моя син коликите започнаха от седмия ден, предай на твоята докторка!
Пий много вода!
Ако чувстваш, че не издържаш, дай биберон!
Всичко, което описваш е нормално!

Успех! И пиши тук винаги, ако имаш въпроси. Ако много се отчаяш, а и преди това, звънни на консултант да си поговорите, страхотни са!

Hug
Всичко, което чувстваш е нормално!

Общи условия

Активация на акаунт