Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 692
  • 978
  •   1
Отговори
# 735
Ripple, не давай такива неща. Има свещички за бебета- изилакс. Парафинови са. Не слагай цялата, отрежи парченце по дължина. Продават се без рецепта, прочети преди това упътването.

# 736
f(x), благодаря, не знаех, че има такива свещички.
тази сутрин памперсът беше пълен, станало е без никакви усилия от негова страна, даже не съм разбрала кога. всичко е наред. ние ще се окажем конкретен пример за кърмено бебе, което няма запек и ака веднъж на 7, 8, ...10 дни.

# 737
  • Бургас
Не мога да разбера защо кърмата ми е толкова непостоянна ... имам предвид следното: две седмици примерно, гърдите ми са доста пълни по цял ден и цяла нощ. После изведнъж, без видима причина, без промяна в количеството сън и почивка /те при мен почти липсват/, без промяна в хранителния режим, без нищо различно, изведнъж, буквално за 12 часа гърдите се изпразват и кърмата започва да не стига ... пълнят се бавно и изобщо количеството кърма рязко /за часове буквално/ намаля ...
Мъча се няколко дни до седмица с постоянно ползване на помпата /при мен тя много помага/, слагам бебето често на гърда, ям жито, пия течности и т.н. и така нещата се регулират и кърмата се увеличава. И така до след 10-ина дни, когато се повтаря отново същото ...
А беба вече е на 2 мес и половина почти, няма ли да се регулира най-после тази кърма  Twisted Evil
Писна ми вече от този почти постоянен омагьосан кръг и притеснения защо пак намаля кърмата и какво да правя... на моменти направо ми идва да се откажа от това кърмене, изтормозих се като за световно...
Ще продължавам докато мога де, но ми се искаше това да е удоволствие и за двете ни, а не постоянен тормоз за мен ...

Последна редакция: чт, 04 юли 2013, 10:12 от Мон...

# 738
Мон, как разбираш, че кърмата не стига? Те гърдите спират да се "напълват" осезаемо по някое време  newsm78

# 739
  • Бургас
Мон, как разбираш, че кърмата не стига? Те гърдите спират да се "напълват" осезаемо по някое време  newsm78

Разбирам, защото освен, че аз самата си ги познавам добре /второ дете кърмя и имам известен опит/ и мога да преценя кога има нещо и кога не, най-ясният показател е, че детето в един момент започва да дърпа "на сухо" и нищо не гълта ...
Чак и тя самата се учудва каква става и ококорва едни очи ... суче, суче и като нищо не ѝ пуска почва да се ядосва, да се опъва и да скимти...

# 740
Мон, как разбираш, че кърмата не стига? Те гърдите спират да се "напълват" осезаемо по някое време  newsm78

Разбирам, защото освен, че аз самата си ги познавам добре /второ дете кърмя и имам известен опит/ и мога да преценя кога има нещо и кога не, най-ясният показател е, че детето в един момент започва да дърпа "на сухо" и нищо не гълта ...
Чак и тя самата се учудва каква става и ококорва едни очи ... суче, суче и като нищо не ѝ пуска почва да се ядосва, да се опъва и да скимти...
А да я местиш в този момент на другата гърда? Аз съм правила така в един момент, случвало се е да ги редувам двете гърди по 2 пъти в рамките на едно хранене. Някак докато опъва от едната, в другата се е произвело количество кърма.

# 741

А да я местиш в този момент на другата гърда? Аз съм правила така в един момент, случвало се е да ги редувам двете гърди по 2 пъти в рамките на едно хранене. Някак докато опъва от едната, в другата се е произвело количество кърма.

+1  Peace и аз в началото имах такъв период с дърпане и мрънкане на детето, и точно така процедирах - сменям гърдата, започнеше ли да мрънка, храни се, започне ли пак мрънкане, айде на другата и така по няколко пъти.....направо се побърквах, та те разбирам Мон Peace

# 742
  • Бургас
Да, и аз я местя... но тя като е много гладна и иска да тече силно и бързо както преди /или поне така я усещам/ и като трябва 2-3 минути да чака докато текне и то малко, губи търпение и едва дочаква ... изнервя се страшно, аз с нея също... ужас някакъв.
Благодаря ви Hug

# 743
Мон, освен да пробваш да я слагаш на гърда през два часа, а не да я чакаш да огладнява сама...

# 744
Мон, може би тук ще откриеш отговори и идеи :
Лактационни кризи  Peace

# 745
Мон, абсолютно същото, макар и само веднъж досега - тази седмица ми се случи. И да, разбира се, че гърдите са "празни" защото наистина са празни...

Тези три-четири дни с мъки и празни гърди добавях замразена моя кърма към храненията, които виждам, че не се е наяла малката. И се изборих - сега пак са "пълни", макар че отново не изцеждам както преди, по много, но някак е по-ок, и малката поне не ме гледа с укор от типа "ти защо ме цакаш с празна цица".

А, взех си и чая на Хипп за увеличаване на лактацията, не знам дали и той помогна, или просто минаха "критичните 2-3 дни"...

# 746
beginner_mamma , чайовете помагат!  Peace

# 747
Подозирам, че е глупав въпроса ми,но...   има ли някакъв проблем да кърмя след рентгенова снимка?

# 748
Здравейте мами! Не бях влизала отдавна, та 2 дни наваксвам с четенето Simple Smile))
Относно постовете на някои мами, мога да кажа мнение от моя опит. За рязкото сваляне на килограми /това не е при мен, но го знам от лекари/, наистина се отделят много токсини и затова не е препоръчително да се отслабва рязко по време на кърмене, защото токсините отиват в кърмата. То няма как да има видими признаци при бебето, но това не означава, че не му се отразява негативно. Аз също имам едни 10-тина килца повече, но докато кърмя не смея да свалям.
За кърмаческата стачка, при мен беше ужасно, появи се около 3-тия месец на бебка. Не искам да отчайвам никого, но при мен така и не отмина. В смисъл такъв, вече сме на почти 4 месеца, т.е. месец стачкуване след прекрасно сукане 3 месеца. Плаче госпожицата на гърдата, извива се и няма такова тръшкане, все едно отрова й давам. Та какво ли не пробвах, кожа в кожа, всевъзможни пози, кърмене на тихо и притъмнено, на "бял" шум, на успокояваща музика, дни само на лежане с бебка и опити за кърмене, в ходещо положиение, хиляди консултации с ЛЛЛ. Е нищо не помогна, не ще и не ще, а аз не съм човек, който лесно се предава и се борих до дупка. Чак от глад се тресеше и пак не искаше да засуче, просто отказа гърдата и това е. Не се предадох и започнах цедене, та суче само веднъж нощем, когато е в полусън иначе сме на шише с изцедена кърма. За сега имам, моля се да е така още няколко месеца поне, докато започнем лека полека със захранването. Бях спряла всякакви лактогенни средства, но от няколко дни пак взимам, защото нещо искаше да намалява кърмата. Това, което на мен много ми помага за увеличаване на кърмата е чай от анасон, чай на гранули на Хипп и Рицинус Комунис 5 СН. Това са хомеопатични гранули, като няколко дни се приемат 3*5 гранули, 15 преди приема им нищо не се яде и пие и 15 след приема също. Като се възстанови лактацията хубаво още месец се приемат 2*5, обикновено сутрин и вечер. После се почива от тях.
На мен помпата също много добре действа и Слава Богу, защото с това не искащо да суче бебе, щяхме отдавна да сме спрели с кърменето, което за мен направо си е ужасно.
Хубав ден ви пожелавам!

# 749
  • София
всички ми казват, че не трябва да спираме с кърменето през лятото.
има ли някаква смислена причина освен че така трябвало  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт