Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 798
  • 978
  •   1
Отговори
# 720
  • София
Много ви благодаря за отговорите Peace

# 721
f(x) , много ти благодаря за отговора! Споделеното мнение определено ме успокоява и ме кара да се чувствам по- добре .Нямам много кърмещи майки в обкръжението. Аз се притеснявам общо взето,защото след едно "препятствие" следва друго и търся да намеря някаква причина и съответно да се справя с проблема.  И понеже съм подложена малко или много на влияние с мнения, че качва малко и т.н и общо взето за това се притеснявам.. Също и често се притеснявам с това неядене да не се отбие или да не ми спре кърмата. Ти изцеждаше ли се, когато не искаше да се храни?
Всъщност аз днес дори преди да го прочета реших да изчаквам повече време между храненията и да не го мисля много. Но Благодаря пак за мнението, наистина ме успокои!

# 722
  • Нейде из лудите гори...
Благодаря и аз за отговорите, Л Карнитина ще почака .

# 723
f(x) , много ти благодаря за отговора! Споделеното мнение определено ме успокоява и ме кара да се чувствам по- добре .Нямам много кърмещи майки в обкръжението. Аз се притеснявам общо взето,защото след едно "препятствие" следва друго и търся да намеря някаква причина и съответно да се справя с проблема.  И понеже съм подложена малко или много на влияние с мнения, че качва малко и т.н и общо взето за това се притеснявам.. Също и често се притеснявам с това неядене да не се отбие или да не ми спре кърмата. Ти изцеждаше ли се, когато не искаше да се храни?
Всъщност аз днес дори преди да го прочета реших да изчаквам повече време между храненията и да не го мисля много. Но Благодаря пак за мнението, наистина ме успокои!
Изцеждах се при нужда. Предния път като взе да прави 5 часова пауза денем се е случвало да изцедя по 20-30 грама от гърда, колкото да ми олекне. После на другия ден го ползвах, за да забъркам каша.
Според мен не можеш реално да прецениш колко изяжда малчугана. На тая възраст вече са много задобрели в сукането и за минути похапват големи количества. Като наблюдавам майките около мен, единствените случаи на "спряла кърма", които съм виждала са при тези, които заместиха набързо 3 хранения до към осмия месец. Кърмата им рязко намаля и спряха да кърмят.
Според мен се стресираш излишно на тема справям ли се или не с кърменето. Голяма драма правят повечето педиатри с това наддаване. Вместо да гледат растежните криви, те се позовават на някакви БГ таблици от 70-те години, правени незнайно къде и как. Плюс това голямото наддаване е първите 3-4 месеца, след това темпото намаля.

# 724
Аз отново с въпрос - докато детенце спи, едната ми гърда просто се препълва и адски боли. Ако се цедя няма ли да се хипер стимулирам? Не ми се ще да му давам изцедено мляко от шише  Sad

Когато съм била така,изцеждах и замразявах.После като почнах да захранвам след 6-я месец,всички запаси ги използвах като добавка в пюрето.

# 725
Здравейте момичета!
Моля за спешен съвет!
Синът ми е на три месеца и от няколко дни отказва да суче.Като го поставя на ръката си да го поднеса към гърдата и започва да се изпъва и да реве. единствения вариант за да го нахраня е когато се предаде от мрънкане и е полузаспал. Преди месец имахме подобен проблрм защото му бях дала добавка с шише няколко пъти, а сега реших, че сме преодолели кризата и т.к. трудно заспива му позволих залъгалка. не вярвах, че може до толкова е лош ефекта. Както и да е. Моля за съвети. Ако сте има подобни протести как сте се справили с тях?

# 726
Кърмачето стачкува  Simple Smile при нас беше на два пъти за по седмица,единият път беше точно на тая възраст,към 3 месеца. Имай търпение,храни го докато заспива или се събужда,
но шише не давай да не свикне.

# 727
Кърмачето стачкува  Simple Smile при нас беше на два пъти за по седмица,единият път беше точно на тая възраст,към 3 месеца. Имай търпение,храни го докато заспива или се събужда,
но шише не давай да не свикне.
 Peaceи аз ще посъветвам същото , би могла да не го храниш когато се събуди, остави го да играе и да се умори и след това предложи. Аз съм правила така понякога. И при мен точно 3-тия месец ги правеше тези номера.
А даваш ли вода?

f(x), аз наистина вече не се притеснявам  Hug освен това днес на малката й се показа второ зъбче  Simple Smile така че предполагам и това е допринесло  Simple Smile

# 728
Мами, имам драма, и то сериозна: кърмата ми рязко намаля.
Имам предвид наистина рязко - от три дни гърдите ми са адски меки, и изцеждам 20-30 мл от гърда, като допреди това от всяка изцеждах около 100 мл.

Не съм получавала май сериозен стрес, мислех, че е може да е от обезводняване и се скъсах да пия течности, но резултатът е никакъв...

Аз мноооого се старая да не се натоварвам и да съм спокойна, с позитивни мисли, че е някакъв момент и ще мине, но замразените пликчета с кърма свършват, а гърдите ми са ужасно меки и... празни.

Моля ви, споделете опит и съвети, защото колкото и да се старая, малко започвам да се шашкам, а не бива... Пък толкова добре ни се получаваше до преди три дни с кърменето - имам много, малката суче прилично и наддава чудесно... Много не бих искала всичко да спре толкова рано...  Cry

# 729
С времето кърмата се регулира. Гърдите омекват и вече не се препълват. Това е нормално и не е обезпокоително.
За цеденето - аз лично не изцеждах повече от 30-40 мл. Въпреки това моят син е бил само на кърма до 6 мес., а съм го кърмила до 1 г. без особени проблеми.
За увеличаване на лактацията - лактогонен чай, варено жито, много вода. Някои казват и бадеми, че помагали (при мен - не). Друго, което съм правила, е "кърмачески ден с почивка"  Laughing - с бебчо се гушим цял ден и почти не ставаме от леглото, кърмим се на поискване, възможно най-често.
Ако бебето суче добре, пълни памперсите и наддава, няма какво да се притесняваш и да се вкарваш в разни филми.  Peace
И още нещо - кърмата не спира като с кранче. Не е нужно да преливаш, за да е достатъчно за детето....

# 730
Natali_ благодаря! Да, засега малката не изглежда гладна - не плаче, пишка си, ака по 1 път дневно, просто стана някак толкова рязко, че се притеснявам дали не е проблем и дали няма някаква причина така да се случи...

# 731
  • София
аз не мога да изцедя нищо, това изобщо не е определящо за количествата. тия помпи нещо не действат при мен. гърдите все са меки, само ако ме е нямало цял ден изтича нещо, но твърди не стават.
пък вече почти 4 месеца човека се храни добре  Rolling Eyes

# 732
Как не се сетих малко по-рано да пиша, че да се успокоя малко (хем не съм от спек-майките, хем малко се бях вече притеснила от промените).

Огромно благодаря за подкрепата и спокойните думи, момичета  Hug

# 733
  • София
Мами, имам драма, и то сериозна: кърмата ми рязко намаля.
Имам предвид наистина рязко - от три дни гърдите ми са адски меки, и изцеждам 20-30 мл от гърда, като допреди това от всяка изцеждах около 100 мл.

Не съм получавала май сериозен стрес, мислех, че е може да е от обезводняване и се скъсах да пия течности, но резултатът е никакъв...

Аз мноооого се старая да не се натоварвам и да съм спокойна, с позитивни мисли, че е някакъв момент и ще мине, но замразените пликчета с кърма свършват, а гърдите ми са ужасно меки и... празни.

beginner_mamma, първо се успокой и не се притеснявай  Hug Както виждам от лентичката ти, бебчето ти е на 2 месеца. Съвсем нормално е гърдите ти да омекнат, но меки гърди не означава празни гърди  Naughty Когато кърмиш бебето си чуваш ли го да преглъща? Мускулчетата на слепоочието движат ли се? Ако това е така няма никакъв проблем. Другият показател са пълните памперси. Щом ака по веднъж на ден и пишка по няколко пъти, значи нямаш поводи за притеснения. И още нещо - количеството изцедена кърма не е показател колко са пълни гърдите. Те свикват с бебешката уста и колкото и да ти се струва странно не искат да дават млякото на разни там помпи  Grinning Искат си бебето  Wink Така че, давай смело и успешно кърмене ти пожелавам!  Hug

# 734
Вече съм в пълна чуденка какво да правя. Стефан не е акал от десет дни. От вчера му давам тиква, започнах захранване. Спокоен е, яде с апетит, нищо не го мъчи, кърмим се 6 пъти в денонощие, памперсите са тежки, но не ака. Да му давам ли дуфалак? Правим гимнастика с крачета, термометри в дупето, няма грам ефект. Почнах вече истински да се притеснявам. 10 дни ми се струва ненормално, но отвари от овесени каши, плодови сокове и вода с мед не са вариант за нас.

Общи условия

Активация на акаунт