Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 735
  • 978
  •   1
Отговори
# 870
Имам въпрос, който вероятно е задаван много пъти и има много писано по темата, но аз за себе си не намирам отговор. Сина ми е на 1г.6м. и все още се кърмим. Аз обаче противно на много изписаното, че кърменето се отразява добре и на майката, не се чувствам никак комфортно, но го усещам, че не е готов да се отбие. Напълнях след раждането - имам усещането, че е заради кърменето, въпреки, че се ограничавам в храненето, спортувам, почти не спя нощем, заради цокането му. Започнах да вдигам кръвно 90/140, 100/150, а винаги съм била с мн. ниско кръвно. Потя се много, чувствам се постоянно нервна и напрегната. Та как да се преборя с кг. , мога ли да взимам  нещо отводняващо например и има ли начин да се справя с почти постоянната депресия без да отбивам рязко малкия. В момента съм на 36г. и това ми е първо дете.
Благодаря предварително!

# 871
Имам въпрос, който вероятно е задаван много пъти и има много писано по темата, но аз за себе си не намирам отговор. Сина ми е на 1г.6м. и все още се кърмим. Аз обаче противно на много изписаното, че кърменето се отразява добре и на майката, не се чувствам никак комфортно, но го усещам, че не е готов да се отбие. Напълнях след раждането - имам усещането, че е заради кърменето, въпреки, че се ограничавам в храненето, спортувам, почти не спя нощем, заради цокането му. Започнах да вдигам кръвно 90/140, 100/150, а винаги съм била с мн. ниско кръвно. Потя се много, чувствам се постоянно нервна и напрегната. Та как да се преборя с кг. , мога ли да взимам  нещо отводняващо например и има ли начин да се справя с почти постоянната депресия без да отбивам рязко малкия. В момента съм на 36г. и това ми е първо дете.
Благодаря предварително!

Аз и след като го отбих си останах нервна, потя се и всички и всичко ме дразнят Laughing , просто си създаваш илюзията, че кърменето предизвиква тези емоции, то само ги засилва, но аз го разбрах след като отбих.

Започнах да отслабвам 2-3м. след като спряхме да се кърмим и то защото пак пропуших и започнах мноого да се ограничавам в яденето, да не кажа гладувах.

Имах за сваляне общо 23кг, имам още 3, които май няма да успея за сега да сваля.

# 872
Благодаря предварително!

С риск да прозвуча стряскащо и противно на мненията на тук присъстващите /кърмачки/, за това поведение и усещане си има причина.
Моя приятелка качи доста кг., постоянно беше напрегната, нервна и все й се плачеше и т.н., ДжП-то й реши да й пусне изследвания и се видя, че ТСХ-то й е изключително високо. В повечето случаи този хормон създава много проблеми при забременяването, бременността и кърменето. Тя за пръв път се сблъска с такъв проблем, даже не беше чувала за ТСХ... така че, моят съвет е изследвай го... и пиши да кажеш как са нещата.

П.П. даже сега препрочетох поста ти и съм почти сигурна, че става въпрос именно за това /проблем с ТСХ и щитовидната жлеза/ http://zdrave.rozali.com/zaboliavaniia-zdrave/p740.html

# 873
  • Бургас
И аз подкрепям мнението да изследваш ТСХ, а после и други щитовидни хормони ако има отклонения в ТСХ, антитела и т.н.

# 874
Здравейте, моля ви за мнение по моя проблем: кърмя отдавна, но тези дни при едно съвсе леко разреждане на кърменията, в едната гърда в частта под зърното (близо до основата на гърдата) ми се появи малка болезнена област. В нея прозират вени, т.е. може и да са се разширили вените от пренапълване, но това опасно ли е? Боли при пипане и натиск, недълбоко под кожата. Не се напипва втвърдяване или бучка. Носих два дни сутиен с банел без презрамки... Уж не притиска, ама знам ли.
Какво може да е туй чудо?  Thinking

ПП. Ох, видях в блога на. Хедра, че е запушен канал. Като пиша преди да чета..

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 20:41 от karmelita_007

# 875
Благодаря предварително!
Детето ти е добре да има здрава майка. Това с кръвното е притеснително. Иди на лекар. И да се наложи да го отбиеш, то бързо ще забрави, но ти както казах трябва да си здрава. За кърмачки е подходяща 90 дневната диета.

# 876
Благодаря за отговорите! Още н понеделник ще пусна изследване за хормона, който ми казвате и ще пиша за резултатите и консултация с лекарката   bouquet

# 877
Мами, да попитам нещо. Така, бях писала преди, че моята госпожица престана да суче на 3 месеца, със страхотен рев, когато й давам гърда. Борбата беше голяма, пробвани са всички методи да засуче и не можах да се преборя. Та се цедя почти 2 месеца вече и давам от шише. Имам доста кърма, даже още замразявам. До скоро /до преди 1 седмица/ сучеше веднъж нощем, но и с това престана и дори сънена, щом я приближа да гърдата и започва да плаче. Та въпроса ми е дали изобщо имам шанс да засуче отново? Или да не се надявам и да си цедя докато имам кърма. Има ли мами, които са преминали през подобно нещо? Благодаря и хубав ден!

# 878
Оф, и аз да питам нещо. Ние пък с нашия господин се кърмим със силиконови зърна, защото моите са плоски и въпреки трите дни опити да засуче без тях, така и не успяхме. Та затова пробвахме със силиконови и стана. Уви обаче от няколко дни ме притеснява нещо. На горната му устничка се появи едно такова нещо като афтичка-точно по средата на устничката като топчица. Точно след кърмене сякаш по-изразено се забелязва и става едно бяло-прозрачно такова. По принцип майка ми ми каза, че щом си суче и не го боли значи не е нещо сериозно и най-вероятно се е появило от сученето, но...аз се притеснявам да не би да му е излезнало от тези силиконови зърна-въпреки че всеки път ги мия много старателно....Някакви  мнения по въпроса?

# 879
Оф, и аз да питам нещо. Ние пък с нашия господин се кърмим със силиконови зърна, защото моите са плоски и въпреки трите дни опити да засуче без тях, така и не успяхме. Та затова пробвахме със силиконови и стана. Уви обаче от няколко дни ме притеснява нещо. На горната му устничка се появи едно такова нещо като афтичка-точно по средата на устничката като топчица. Точно след кърмене сякаш по-изразено се забелязва и става едно бяло-прозрачно такова. По принцип майка ми ми каза, че щом си суче и не го боли значи не е нещо сериозно и най-вероятно се е появило от сученето, но...аз се притеснявам да не би да му е излезнало от тези силиконови зърна-въпреки че всеки път ги мия много старателно....Някакви  мнения по въпроса?

Дъщеря ми има същото нещо, което описваш. В началото и аз я кърмех със силиконови зърна, но в последствие ги махнахме и продължава да го има. Аз не виждам да има някакъв проблем за нея!

# 880
  • София
И аз ще си пусна ТХС, това би обяснило много неща....

# 881

Аз му виках "кърмаческа пришка" на това  hahaha Имаше го първите 3-4 месеца, после изчезна. Не съм ползвала силиконови зърна.

# 882
  • Бургас
И  моята дъщеря имаше същото "пашкулче" на горната устна, изчезна някъде след края на втория месец. Не е от силиконовите зърна, аз не ползвах такива и пак го имаше. Не е проблем.

# 883
  • Бургас
Ако беше от силиконките, моят досега да има пришка такава колкото орех, че се вижда в подписа ми колко е голям и не е спирал да суче, а откакто се е родил го прави със силиконови зърна Peace

# 884
Здравейте Simple Smile имам големи терзания относно кърменето. Бебенцето ми е на 5 месеца, и от месец суче почти на час. Последният месец и малко хич не е качил. В момента е 6300. През нощта прави 1-2 паузи по 2 часа и пак се почва на час. Суче всеки път и от двете гърди. Иначе си ака по 1-2 пъти на ден поне. Проблема е, че е доста нервен и неспокоен, не мога да преценя от глад ли, от какво ли...ако не се гушкаме и носим започва да мрънка и като цяло доста се разнасяме. Има ли други мами в подобна ситуация?

Общи условия

Активация на акаунт