Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 751
  • 978
  •   1
Отговори
# 855
  • Пловдив
Даа Simple Smile
Радвай се Peace

# 856
И още един въпрос. Може да ви се стори глупав, но ми е първо бебче. Предполагам, че е нормално, но когато бебка цока от едната гърда, другата тече доста. Случва ли се често? Първия път така се изненадах, не се бях подготвила да попивам и за малко да залепна на стола  Blush

# 857
  • Варна
Съвсем нормално е. Ползвай подплънки или пък има едни колектори за кърма, може да пробваш и тях. На мен и досега ми се случва, макар и рядко, когато кърмя от едната страна другата да започне да сълзио. Винаги обаче усещам мравучкане и напрежение от слизането на кърмата.

# 858
  • Пловдив
Също е нормално Simple Smile
Рано или късно и това ще престане, а до тогава - слагай подплънки за кърмачки в сутиена и си приготви повече нощници за през нощта Simple Smile
Със сина ми спрях да "теча" някъде около 3тия му месец, сега със щерката все още съм си като забравена чешма hahaha

# 859
Хранителните добавки не са бонбонки момичета. Но вие си знаете.

Ще го взема за всеки случай. За сега ще си цедя минимално. Даже от вчера до днес интервала, на който цедя се увеличи с час  Simple Smile   Това си е облекчение при ставането нощем.

# 860
  • Бургас
Здравейте, да питам и аз. Малчо е на 1г. и 1 мес. Кърмим се на поискване, също и нощем. Нормално ли е още да нямам цикъл  newsm78

Има много момичета, които нямат цикъл докато не приключат с кърменето.
На мен след първото раждане цикълът ми дойде 1 месец след като отбих детето.
Сега АГ пак ми каза да чакам цикъл едва след края на кърменето.

Не знам обаче ако кърмя 2г примерно, нормално ли е цели 2г да нямам цикъл ... newsm78 И аз ще съм благодарна ако някой с опит по въпроса сподели.

# 861
Хранителните добавки не са бонбонки момичета. Но вие си знаете.

Ще го взема за всеки случай. За сега ще си цедя минимално. Даже от вчера до днес интервала, на който цедя се увеличи с час  Simple Smile   Това си е облекчение при ставането нощем.

Също е нормално Simple Smile
Рано или късно и това ще престане, а до тогава - слагай подплънки за кърмачки в сутиена и си приготви повече нощници за през нощта Simple Smile
Със сина ми спрях да "теча" някъде около 3тия му месец, сега със щерката все още съм си като забравена чешма hahaha

Аз вече се запасявам преди кърмене с кърпи, салфетки, освен подплънките. Да паза мебелите, все пак  Crazy

# 862
И аз още нямам цикъл, на същата възраст е детето ми. Хич и не ми липсва. Според гинеколога всичко е ОК.

# 863
  • Пловдив
Не знам обаче ако кърмя 2г примерно, нормално ли е цели 2г да нямам цикъл ... newsm78 И аз ще съм благодарна ако някой с опит по въпроса сподели.
Първият път цикъла ми дойде година и 9-10 месеца след раждането Mr. Green Гинеколожката ми каза, че няма нищо нередно в това, при положение, че малката пиявичка си беше като залепен за мен Mr. Green
Изчакахме малко време и започнахме с опитите за второ, което пък стана от раз - и ей ме на - пак без цикъл newsm44
...и взе да ми харесва така (понеже страдам от ужасен ПМС, който не се оправи с първото раждане), та дойде ли ми пак, да взема да навия моя да пробваме за трето smile3532

# 864
До колкото съм чувала, тъй като кърменето предизвиква контракции, а ако имаш цикъл можеш да забременнееш, двете са несъвместими. Това е вид природна контрацепция. Въпреки, че знам момичета забременнели докато кърмят!

# 865
До колкото съм чувала, тъй като кърменето предизвиква контракции, а ако имаш цикъл можеш да забременнееш, двете са несъвместими. Това е вид природна контрацепция. Въпреки, че знам момичета забременнели докато кърмят!

Хормонални са причините за липсата на цикъл.

# 866
  • Пловдив
а, надявай се ти, че няма да забременееш докато кърмиш Twisted Evil
Кърмих по време на втората си бременност до 7мия месец, след това баткото взе, че се отби... Проблеми не съм имала и решението, че ще кърмя по време на бременността, го взех след разговор с АГ-то (която пък, за мое голямо учудване, даже ме похвали за стажа) Simple Smile

При кърменето се отделя окситоцин, който пък предизвиква контракции... съжалявам, че не си спомням точно статията, но беше нещо от рода, че естественият окситоцин, който се отделя по време на кърмене, не кара матката да контрахира... В библиотеката има доста изписано по въпроса - може да прочетеш Hug

# 867
Имам въпрос. Съвсем скоро ми се роди детенце по естествен път. Проблема е, че веднага когато кърмата ми слезе, гърдите ми станаха на камък. Докторът ме прати да се изцедя. От двете общо 250мл. Посъветва ме за да не развия мастит и да не запуша канал да доизцеждам през хранене. Дали това е правилният подход? Ще се регулира ли кърмата? Страх ме е да не я стимулирам още повече. Дали има начин да я понамаля?
Съвет от мен - не питай доктор повече, на него му е все тая дали ще кърмиш, питай кърмачка.  Peace

Аз за това питам тук, защото не ми се видя логично да цедя и да регулирам кърмата. Но ако не облекча имам две скали. Има ли как да я понамаля?
Има как. Бебето да суче на поискване. Ако са пълни гърдите и бебето е сукало скоро или не се очаква да суче скоро- изцеждаш, но малко, докато омекне леко гърдата. Най- добре на ръка, защото с помпа лесно се увлича човек. Така постепенно ще отпадне нуждата да цедиш. За по- компетентни и подробни напътствия можеш да се обадиш на консултант по кърмене:
Национален телефон на консултантите по кърмене на НАПК 0896  418 488
или Ла лече лига 0888 555 385

Сигурни ли сте, че това е телефона на ЛЛЛ, защото сега звънях и не вдигат? Ще пробвам по-късно пак.

# 868
Провери в сайта им, на мен също не ми отговориха последния път. На НАПК звъня обикновено.

# 869
Провери в сайта им, на мен също не ми отговориха последния път. На НАПК звъня обикновено.
Hug

Общи условия

Активация на акаунт