Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 752
  • 978
  •   1
Отговори
# 840
TEREZA83 Много благодаря и азгледам през деня да я храня на честичко особено сега в жегите и както каазваш колкото поиска но през нощта понякога прави много големи паузи в яденето рекорда ни сега е 7часа което не ми харесва но пък когато спи не иска да суче иначе както писах е спокойна не плаче и има по 4-5 наакани памперса чувала съм че това е достатъчно иначе за месец е наддала с 1.150кг. което пак е добре според мен само това дето ме тормозеше че не си хапва сега в жегите но сигурно и това ще отмине
Всичко звучи както трябва да е, и ние сме минавали през това и то немалко пъти, затова ти казвам да не се притесняваш   Wink

# 841
  • Бургас
Та въпросът ми е за отделянето на токсини в кърмата. Кога всъщност се отделят и как мога да намаля този процес?

Toва намерих като информация: Темпът на отслабване – Не е открито постепенната загуба на килограми да засяга способността на майката да произвежда мляко или пък здравето на бебето. Доказано е обаче, че има такава опасност, когато кърмачката отслабва бързо – повече от един паунд (0.45 кг) на седмица. Токсини, като екологичните замърсители: полихлорни бифенили/ PCBs/ и пестициди, се натрупват в мазнините на тялото. Тези токсини могат да преминат в кръвообръщението на кърмачката, когато тя отслабва бързо, и токсичните нива в кърмата й да се повишат. Бързото отслабване също така може да бъде свързано и с намаляване производството на мляко.

От тук.

# 842
Имам въпрос. Съвсем скоро ми се роди детенце по естествен път. Проблема е, че веднага когато кърмата ми слезе, гърдите ми станаха на камък. Докторът ме прати да се изцедя. От двете общо 250мл. Посъветва ме за да не развия мастит и да не запуша канал да доизцеждам през хранене. Дали това е правилният подход? Ще се регулира ли кърмата? Страх ме е да не я стимулирам още повече. Дали има начин да я понамаля?

# 843
Имам въпрос. Съвсем скоро ми се роди детенце по естествен път. Проблема е, че веднага когато кърмата ми слезе, гърдите ми станаха на камък. Докторът ме прати да се изцедя. От двете общо 250мл. Посъветва ме за да не развия мастит и да не запуша канал да доизцеждам през хранене. Дали това е правилният подход? Ще се регулира ли кърмата? Страх ме е да не я стимулирам още повече. Дали има начин да я понамаля?
Съвет от мен - не питай доктор повече, на него му е все тая дали ще кърмиш, питай кърмачка.  Peace

# 844
Съвет от мен - не питай доктор повече, на него му е все тая дали ще кърмиш, питай кърмачка.  Peace

Аз за това питам тук, защото не ми се видя логично да цедя и да регулирам кърмата. Но ако не облекча имам две скали. Има ли как да я понамаля?

# 845

При мен на около 3-тия месец ми се регулира количеството. Иначе преди "течах" доста, но търпях и си спах буквално с кърпа.  Но с времето тялото ще се нагоди според нуждите на бебето. Не мога да ти дам съвет сега, как да намалиш количеството, но за да не ти запушват гърдите пий лецитин. Имала съм няколко запушвания и това беше един от съветите на консултантката по кърмене. Оттогава съм нямала проблеми.

# 846

Аз за това питам тук, защото не ми се видя логично да цедя и да регулирам кърмата. Но ако не облекча имам две скали. Има ли как да я понамаля?
Има как. Бебето да суче на поискване. Ако са пълни гърдите и бебето е сукало скоро или не се очаква да суче скоро- изцеждаш, но малко, докато омекне леко гърдата. Най- добре на ръка, защото с помпа лесно се увлича човек. Така постепенно ще отпадне нуждата да цедиш. За по- компетентни и подробни напътствия можеш да се обадиш на консултант по кърмене:
Национален телефон на консултантите по кърмене на НАПК 0896  418 488
или Ла лече лига 0888 555 385

# 847

Здравей,поздравявам те за щастието,което е споходило теб и семейството ти  Hug.През първите седмици след раждането тялото на майката се наглася към нуждите на бебето,тогава гърдите се настройват постепенно към точното количество кърма, от което ще се нуждае детето.Производството на кърма работи на принципа търсене - предлагане, което ще рече,че редовното сукане на бебето стимулира гърдите да произвеждат кърма,което в началото може да е между 8 и повече кърмения в денонощие.Ако бебето е сънливо и не суче ефективно от гърда или кърменията са по-малко от 8-12 за денонощие,тогава майката би следвало да поеме инициативата и да събужда бебето за хранене.Ето тук може да прочетеш за събуждане на сънливо бебе.Кърменето в раните седмици може да трае продължително и да е на чести интервали, и затова много майки се възползват от случая да се възстановят от раждането и да опознаят бебето си.При напрежение или препълване в гърдите може да пробваш да изцедиш толкова,колкото да облекчи напрегнатите ти гърди, това в комбинация с кърмене на поискване,включително и през нощта биха спомогнали за регулирането на кърмата.Успех и ще се радвам на обратна връзка от теб.

# 848
Изцеждане до облекчение, повече не, според мен, иначе даваш сигнал на тялото си: "Произвеждай!", пък то няма кой да изяде всичкото това количество и ще влезеш в затворения кръг на непрекъснато цедене. Освен лецитина, компресите и топлият душ помагат да не стават запушвания и бучки, и недай си Боже, мастит, но много рано е да се притесняваш. И аз изцедих първия път, когато ми слезе млякото, 200 мл. След това количествата се нагаждат според нуждите на бебето, както са казали и другите момичета. Успех!

# 849
Много ви благодаря, мами! Говорих и с момиче, което е било посъветвано в болницата (също като мен) да цеди до изпразване, след хранене. Тя сподели своя опит и как си е натресла хиперлактация. Каза ми, че като е видяла на къде отиват нещата е спряла да цеди и е изцеждала само при нужда от облекчение. За две седмици е спряла изобщо да цеди. Само ако пропусне хранене поради някаква причина. Аз от вчера съм си вкъщи и започнах да цедя при нужда (в болницата имат ел.помпа и ме караха да цедя всичко 3 пъти. На последния не отидох). Горе долу на 2 часа махам по 20 мл. от всяка гърда. Тая сутрин минаха 4 часа преди да видя нужда.
А малката яде много, но на рядко. Спи здраво. В болницата качихме вместо да свалим  Heart Eyes
Лецитина в аптеките ли се продава, има ли схема за пиене, мога ли да го пия профилактично без да се стигне до запушване.

# 850
Недей да пиеш според мен лецитин без нужда. Все пак е соев продукт, а соята е един от рисковите храни за алергии. Иначе има и в дрогериите и на щандовете за хранителни добавки в хипермаркетите.

# 851

Лецитина в аптеките ли се продава, има ли схема за пиене, мога ли да го пия профилактично без да се стигне до запушване.

Чудесно е, че сте качили, вместо свалили! Wink Ще видиш, че всичко ще се нареди!
Моят лецитин го взех от аптека. На опаковката пише да се приемат по 1-2 капсули, 3 пъти дневно. И изрично е опоменато да не се превишава дозировката. Аз пия по 1, макс 2 капсули на ден. И не се притеснявам да го пия, защото знам, че е препоръка на жена от ЛЛЛ. Може да се пие, като профилактика. Но решението си е твое, разбира се.

# 852

Чудесно е, че сте качили, вместо свалили! Wink Ще видиш, че всичко ще се нареди!
Моят лецитин го взех от аптека. На опаковката пише да се приемат по 1-2 капсули, 3 пъти дневно. И изрично е опоменато да не се превишава дозировката. Аз пия по 1, макс 2 капсули на ден. И не се притеснявам да го пия, защото знам, че е препоръка на жена от ЛЛЛ. Може да се пие, като профилактика. Но решението си е твое, разбира се.

Нали за да предотвратим нежеланите реакции е нужна превенция. Ако се запуши нещо ще се бия по главата после, че не съм го предотвратила. Ще пратя тати до аптеката! Много ви благодаря за полезните мнения, мамчета  Hug

# 853
Хранителните добавки не са бонбонки момичета. Но вие си знаете.

# 854
Здравейте, да питам и аз. Малчо е на 1г. и 1 мес. Кърмим се на поискване, също и нощем. Нормално ли е още да нямам цикъл  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт