Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 761
  • 978
  •   1
Отговори
# 825
Супер,благодаря за отговорите!

# 826
Здравейте момичета! Искам да попитам, дали някой знае мога ли да приемам Омепразид (лекарство против киселини), по време на кърмене, според листовката може, но ще ми е по-спокойно ако някой даде мнение?

# 827
Здравейте! Извинявам се, ако въпросът ми не е за тук, но за пръв път пиша в този подфорум.
Кърмя дъщеря си  от самото начало, захранихме се и сега се кърмим предимно сутрин и вечер. Покрай бременността обаче натрупах не малко излишни кг, които наистина ми тежат и не се чувствам добре. Реших да огранича някои вредни храни, старая се да пия много течности и да не гладувам. Тренирам съвсем за кратко по веднъж на ден, но като цяло страшно много се изпотявам, и вече съм -1 кг. Та въпросът ми е за отделянето на токсини в кърмата. Кога всъщност се отделят и как мога да намаля този процес?
Ще съм много благорна, ако някой ми отговори.  Hug

# 828
  • Бургас
Та въпросът ми е за отделянето на токсини в кърмата. Кога всъщност се отделят и как мога да намаля този процес?

Добре, че ме подсети, че и аз отдавна се каня да попитам същото. Неусетно, за 3 мес от раждането насам, съм свалила около 4кг  Rolling Eyes И ми се иска /този път нарочно, като огранича зърнените храни и сладкото/ да сваля още малко. Обаче и аз съм чувала,че при отслабване се отделяли токсини в кърмата... Не знам до каква степен е вярно и дали се отнася само за по-драстично отслабване, съчетано с диети или се отнася изобщо за всички случаи, при които се свалят килограми, пък дори и те да съвсем малко и да не е съпроводено отслабването с диета  Thinking

# 829
Много се задълбочавате според мен, какво вредно ще има в това да спрете да ядете бяла захар, брашно и произведенията от тях? Най- много само добро да направите като отстраните от диетата си какао, палмови мазнини, сухи млека и подобни, които се съдържат в тези продукти и могат да навредят на бебето през кърмата повече, отколкото митичните токсини, ако свалите няколко кг.

Това, което знам е, че при интензивни тренировки се отделя млечна киселина и част от нея преминава в кърмата, променяйки вкуса й. Ето статия по въпроса:
http://www.dieti-otslabvane.com/%D0%9A%D1%8A%D1%80%D0%BC%D0%B0%D … D0%B8%D1%82%D0%B5

# 830
имало е дни, в които почти не ям / лятото пък горе-долу всеки ден /, но гледам да пия течности и да ям течни храни . Не мисля, че хранене веднъж на ден насища кърмата с някакви токсини....

# 831
 И аз да питам тук  Hug - много ми пада косата, взех да се тревожа. Мога ли да пия някаква добавка /витамини, минерали- калмацин, ревалид или нещо такова/ ? Божидар е само на кърма все още.

# 832
И аз да питам тук  Hug - много ми пада косата, взех да се тревожа. Мога ли да пия някаква добавка /витамини, минерали- калмацин, ревалид или нещо такова/ ? Божидар е само на кърма все още.
Прегнакеър брестфийдинг пия аз.

# 833

На мен също след 3-тия месец от раждането на детето започна да ми капе косата. Не съм пила нищо и процеса премина от само себе си за около месец-два. Временно явление е, не се тревожи.  Hug

# 834
Реакция на организма е заради промяната в хормоните. Не е свързано с кърменето. Аз не можах да кърмя и у дома ходех в коса буквално.  Crazy Преминава от само себе си.

# 835
Здравейте пак съм аз искам да ви питам-Възможно ли е от жегите бебето да не иска да суче?Защото аз вече направо се чудя какво става давам и а тя не иска цоква 10-тина минути и после нищо или заспива или започва да се върти а иначе е спокойна вече е на 40дни ако е от значение де.Моля ако някой може да ми каже дали е от жегите или децата си имат такива периоди?Благодаря предварително.

# 836
  • София
Може да са колики, ако ги боли коремчето не искат. Може да пробваш да я кърмиш като се съблечеш и ти и тя, така са по-спокойни.

# 837
  • София
obreshkova_ns и моята щерка е имала такива периоди. Пък и колкото по-големи стават по-бързо изсукват колкото им е нужно. Даже да ти кажа честно тя повече от 10 минути през деня никога не е сукала, като го правеше през 2 -2,5 часа. Всички ми мрънкаха, че е гладна, че нямам мляко, но хич не съм ги и слушала и вече една година си я кърмя и не мисля да приключвам скоро. Винаги се водех по нея. Ако иска иска, ако не - не. Само съм гледала като беше съвсем мъничка да няма повече от 4 часа, без да суче, че има опасност да им падне кръвната захар. Поне така ме посъветва нашата педиатърка. А също така и да има достатъчно напишани и наакани пелени и да си наддава добре.

# 838
TEREZA83 Много благодаря и азгледам през деня да я храня на честичко особено сега в жегите и както каазваш колкото поиска но през нощта понякога прави много големи паузи в яденето рекорда ни сега е 7часа което не ми харесва но пък когато спи не иска да суче иначе както писах е спокойна не плаче и има по 4-5 наакани памперса чувала съм че това е достатъчно иначе за месец е наддала с 1.150кг. което пак е добре според мен само това дето ме тормозеше че не си хапва сега в жегите но сигурно и това ще отмине

# 839
И аз да питам тук  Hug - много ми пада косата, взех да се тревожа. Мога ли да пия някаква добавка /витамини, минерали- калмацин, ревалид или нещо такова/ ? Божидар е само на кърма все още.

На мен ми се случи след 3-тия месец. Витамини не мога да пия, че ми става лошо от тях. Смених шампоани, ползвах ампули и какво ли не за подсилване. Никакъв ефект.
Имах замразена кърма в кофички от 160мл. Размразявах една и вечер хубаво си натривах корените и намокрях косата. Връзвах я с шнола и сутрин си я миех. Това го превех, ако не се лъжа, веднъж седмично. Първо, че косата ми стана супер мека и лъскава, косопада намаля още на 3-тата седмица, а преди това падаше на кичури. Косопада спря окончателно след 2 месеца.

Здравейте пак съм аз искам да ви питам-Възможно ли е от жегите бебето да не иска да суче?Защото аз вече направо се чудя какво става давам и а тя не иска цоква 10-тина минути и после нищо или заспива или започва да се върти а иначе е спокойна вече е на 40дни ако е от значение де.Моля ако някой може да ми каже дали е от жегите или децата си имат такива периоди?Благодаря предварително.

По това време, след първия месец, започна първата кърмаческа стачка.

Общи условия

Активация на акаунт