Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 880
  • 978
  •   1
Отговори
# 600
Cveteto, благодаря за отделеното внимание и за подкрепата Simple Smile

# 601
Последните два месеца Стефан имаше само едно нощно хранене, и то към 4-5ч. ОТ няколко дни си ядем нощем на два часа. Веднага след това заспива, но не мога да го приспя, ако не се накърмим преди това. Възможно ли е да огладнява по-бързо, защото не е захранен, само на мляко е и кърмата не му стига, не знам. През деня си се храни на 4 часа и като цяло няма вид на гладен.

# 602
  • София
Последните два месеца Стефан имаше само едно нощно хранене, и то към 4-5ч. ОТ няколко дни си ядем нощем на два часа. Веднага след това заспива, но не мога да го приспя, ако не се накърмим преди това. Възможно ли е да огладнява по-бързо, защото не е захранен, само на мляко е и кърмата не му стига, не знам. През деня си се храни на 4 часа и като цяло няма вид на гладен.

Здравей, Ripple! Simple Smile Така както описваш на мен ми прилича на скок в растежа. През деня не огладнява зашото се разсейва, има толкова интересни неща! За захранване е още рано, изчакай да навърши 6 месеца Peace А ти 4 часовия режим ли си го наложила или бебчо иска така? Ако искаш пробвай през 2 часа през деня да кърмиш, за да може евентуално през нощта да спинкате повече  Peace
Дълго и успешно кърмене ви пожелавам! Simple Smile

# 603
Благодаря ти за отговора. Сам си прави интервалите. Когато е гладен-яде, когато не е, не му предлагам. Имаме 7 хранения, от които едното в 1 през нощта, другото в 3, третото към 6 и после спокойно може да издържи до 10ч. сутринта, още едно към 15, после към 18 и накрая към 21ч. До скоро имахме 6 хранения, едното нощно го проспиваше.

# 604
Здравейте, имам въпроси, не знам дали са точно за тази тема, но ще съм благодарна, ако някой ми отговори. Аз кърмих дъщеря ми почти 2г. и 2м. Отбиването стана лесно, по естествен път, но затова ще пиша в другата тема. Въпросите ми са: колко време след като майката спре да кърми, е нормално да има мляко в гърдите? Два месеца след спирането като стиснех гърдите си, все още излизаха малки струйки, а преди около половин месец /не кърмя вече почти шест месеца/ опитах пак и се появиха капчици. Възможно ли е това да е още мляко?

# 605
  • Бургас
Два месеца след спирането като стиснех гърдите си, все още излизаха малки струйки, а преди около половин месец /не кърмя вече почти шест месеца/ опитах пак и се появиха капчици. Възможно ли е това да е още мляко?

След като отбих сина ми, около година по-късно ми излизаха по 1-2 капки кърма като стисна. Ходих на мамолог, каза ми, че на трябвало да е прозрачно или кърваво и че това, което излиза при мен е нормално. Прегледа ме и аз след като се успокоих, че всичко е наред, спрях да стискам и проверявам. С времето спря.

# 606
  • София
Благодаря ти за отговора. Сам си прави интервалите. Когато е гладен-яде, когато не е, не му предлагам. Имаме 7 хранения, от които едното в 1 през нощта, другото в 3, третото към 6 и после спокойно може да издържи до 10ч. сутринта, още едно към 15, после към 18 и накрая към 21ч. До скоро имахме 6 хранения, едното нощно го проспиваше.

Ако бебчо ака поне веднъж на ден, има два-три обилно напишкани памперса и е всел, спокоен, не нервен и плачлив не виждам проблем Simple Smile Успех!  Peace

# 607
Здравейте пак  Hug Справихме се със сватбата и липсата на мама по възможно най-добрия начин, благодаря за успокоението и съветите!   bouquet
Сега, хващайки се за последния коментар искам да попитам - нормално ли е кърмено бебе да има изхождане по веднъж на 4-5 дни, ако детето е спокойно, корема е мек, храни се редовно - на 2,5 - 3 часа, а когато има изхождане, то е воднисто и обилно ? Все си казвам да не се притеснявам, обаче нещо ме гложди. Това се появи в последните 2-3 седмици. Преди това цапаше поне по един памперс на ден, и изведнъж прескочи 4 дни - от там насетне е така...

# 608
  • на последния етаж
Vasencetto, смятам, че е нормално.

# 609
  • София
И според мен е нормално

# 610
Абсолютно нормално е.

# 611
Здравейте пак  Hug Справихме се със сватбата и липсата на мама по възможно най-добрия начин, благодаря за успокоението и съветите!   bouquet
Сега, хващайки се за последния коментар искам да попитам - нормално ли е кърмено бебе да има изхождане по веднъж на 4-5 дни, ако детето е спокойно, корема е мек, храни се редовно - на 2,5 - 3 часа, а когато има изхождане, то е воднисто и обилно ? Все си казвам да не се притеснявам, обаче нещо ме гложди. Това се появи в последните 2-3 седмици. Преди това цапаше поне по един памперс на ден, и изведнъж прескочи 4 дни - от там насетне е така...

Точно като беше на 2 месеца и нещо(като вас)започна така рядко да ходи,в продължение на месец-два,все сепритеснявах и аз,ама мина...нормално е,щом е кърмено.

# 612
  • Бургас
Moмичета, имам нужда от съвет  Hug
Дъщеря ми е на 1мес и 15 дни. Само на кърма е. Наддава повече от добре. Има обаче ужасяващи колики. Буди се нощем по много пъти и поне по веднъж ѝ давам да яде, защото иначе съвсем не се трае.
Според всички педиатри, при които съм я водила, вече задължително трябвало да махна нощното хранене... обаче не ми се получава.
Вашите бебоци до кога имаха нощно хранене? Как го спряхте или те сами го отказаха?
Изобщо какво е мнението ви по въпроса с нощното ядене след първия месец?

# 613
  • София
Moмичета, имам нужда от съвет  Hug
Дъщеря ми е на 1мес и 15 дни. Само на кърма е. Наддава повече от добре. Има обаче ужасяващи колики. Буди се нощем по много пъти и поне по веднъж ѝ давам да яде, защото иначе съвсем не се трае.
Според всички педиатри, при които съм я водила, вече задължително трябвало да махна нощното хранене... обаче не ми се получава.
Вашите бебоци до кога имаха нощно хранене? Как го спряхте или те сами го отказаха?
Изобщо какво е мнението ви по въпроса с нощното ядене след първия месец?

Мило майче, моля те, давай на бебчето си да яде, дори и през нощта! Педиатрите, не ги слушай! Моето дете е почти на годинка и още суче не един път, а няколко пъти през нощта! И през ум не ми е минало да я отказвам. Помисли логично - твоето бебнце е съвсем малко и още няма реална представа за ден и нощ. Когато е гладно иска да се нахрани. И очаква от мама да откликне на нуждите му. Можеш разбира се да махнеш нощното кърмене, но това няма да спаси бебето ти от колики, напротив, може да ги усили, защото когато е гладно го боли коремче, изнервя се. И ще плаче и от колики, и от глад  Confused  А педиатърът сигурно ти е препоръчал вместо кърма през нощта да даваш вода  Stop още една груба грешка! Бебето ти до навършване на 6 месеца се нуждае само от КЪРМА и нищо друго! Представи си какво би се случило ако испиеш на празен стомах чаша вода. Няма да се почувстваш добре, нали?
А за да облекчиш коликите знаеш ли че точно кърменето може да ти помогне. Прави компресия на гърдата, за да можеш да изтласкаш задното мляко към бебето, а то е по-плътно и мазно, като консистенция е по-гъсто и не дразни нежното стомахче.  Включи сешоара, това също много успокоява бебета с колики. Затопли пеленки, сложи ги на коремчето, карайте колело, прави масаж около пъпчето в посока на часовниковата стрелка. Всички тези методи са изпитани и помагат! В краен случай можеш да прибегнеш и до капки срещу колики, но те съдържат симетикон и може да запичат. Ето, има много начини за справяне с коликите, но махането на кърменето през нощта не е едно от тях!  Hug Успех!

# 614
Интересувам се кога трябва да започне да пие бебето вода?

Общи условия

Активация на акаунт