Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 679
  • 978
  •   1
Отговори
# 810
  • Варна
Просто има много кърма.
Благодаря ти за съвета, ще й дам координати на ЛЛЛ.  Peace

# 811
Просто има много кърма.

Не ми е работа, но колкото повече цеди, толкова повече ще има. Ако плавно започне да намалява количествата, които изцежда, то количеството ще се нормализира до това, което е нужно за бебето й и то само изсуква.

# 812
  • Варна
Просто има много кърма.

Не ми е работа, но колкото повече цеди, толкова повече ще има. Ако плавно започне да намалява количествата, които изцежда, то количеството ще се нормализира до това, което е нужно за бебето й и то само изсуква.
Да, казах й това, ще почне да го прави, но дотогава не иска да хвърля. Благодаря още веднъж  Peace

# 813
  • Нейде из лудите гори...
Благодаря и аз за отговора Simple Smile

# 814
  • София
Как влияе чаят от мента на кърмата? В смисъл - увеличава, намалява?
Благодаря.

# 815
Благодаря.

ето една интересна темичка  Peace http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19150

# 816
  • Бургас
Някой знае ли защо Витамин Б комплекс не трябва да се пие по време на кърмене? А Невробекс?

# 817
  • София
Благодаря.

ето една интересна темичка  Peace http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=19150

Благодаря. И моя въпрос беше породен от състава на един лактогонен чай. По принцип си пия на Билек, който няма мента.

# 818
  • София
Здравейте,
Имам момиченце на 21 дена. В последните 4 дена започна да се изхожда много често и не знам как точно да разреша проблема. В родилното беше захранена с АМ, защото на мен ми вливаха лекарства заради които не можех да кърмя и реално й дадох да суче чак на 3-тия ден. От тогава освен кърменията стимулирах кърмата и с помпа и постепенно замених добавката от АМ с добавка от кърма в шише. Преди 5-6 дена започна да се отказва от кърмата в шише (според мен предимно, защото се давеше от струята от биберона макар да е само с една дупка и за 0+ месеца) и започна да се храни само на гърда. Горе долу от тогава и започна по-често да се изхожда. Първите два дена по 3-4 пъти на ден и не се притесних, но после започна по 10-12 и повече пъти и то доста рядко ако, което почти цялото попива в памперса. По-голямата част от изхожданията са предимно сутрин и поредни през 5 до 10 минути като в последните от тези поредните има и малко пяна. Иначе на цвят и мирис са нормални. Консултирах се с педиатъра и тя каза поредните да ги броя за 1 изхождане, но все пак не ми се струват нормални. Аз спрях да ям мляко и всякакви алергенни храни и все пак промяна няма.
Що се отнася до наддаването: Изписаха я 3310гр, след 8 дена беше 3550гр, след още седмица 3750гр.
Пишка според мен редовно, но по мъничко. Кърмим се през 1:30 - 2 часа, нощем само от една гърда като ги редувам, а денем и от двете на едно ядене. Суче от 5 до 15 минути на гърда и сама я пуска (след което не иска пак да засуче).
Моля за някакъв съвет как да преодолеем проблема с коремчето й, защото единственото което ми идва в момента на ум е да добавя пак АМ, за да я позапече. Предварително благодаря!

# 819
Скоро бях при моя приятелка с едномесечно бебе. За три часа яде два пъти и съответно ака два пъти. Акото беше светло и рядко. До тогава знаех само на теория как трябва да изглежда  Simple Smile така, че според мен може да е нормално. Щом няма кръв или не е зелено, примерно. Бебетата на кърма акат много по-често от теи на АМ, защото по лесно и бързо се усвоява кърмата. Знам, че колкото пъти кърмиш, толкова пъти и ака  Grinning  Щастливо и здраво бебче ти желая  Peace

# 820
Да, след всяко ядене, изхождане, ако се храните на поискване, вероятно ви се събират по 10-12 хранения на денонощие. Ако акото е с цвят горчица, не мирише лошо, няма проблем. Така ще е първите 6 седмици, после изхожданията ще се разредят, даже може и да стигнат веднъж седмично. Недей АМ ако си имаш достатъчно кърма.
Между другото, тъкмо прочетох в другата тема за бисерите относно кърменето, за бебе, лекувано с АБ! заради често изхождане, сбъркано с разстройство!
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=714529.525

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 14:14 от MaryJane

# 821
mimike,
ако не е зеленикаво, да мирише лошо и кисело, да има кървави нишки- няма нищо притеснително.
Кърмените бебета акат така първите месец- два.

Само да добавя, че ако има съмнения за АБКМ трябва да си на диета поне 7-10 дена, за да се прецени има ли ефект. "Скрити" млечни има в хлябовете тип франзели, хлебчета по хипермаркетите, сладки неща в пакетчета, вкл и повечето обикновени бисквити, колбаси.

Последна редакция: чт, 25 юли 2013, 15:16 от f(x)

# 822
Здравейте момичета! И аз имам нужда от съвет/акъл..

Докато се цедя с ел. помпа натискам/пощипвам гърдата на различни места за да текне струя и да издърпам мляко от страничните депа. Това да ли е ок според вас?Тъй като имам мастит на едната гърда се чудех да ли това не го е предизвикало..
Другият ми въпрос е да ли е ок да се спи със сутиен който разбира се е предназначен за кърмачки и е без банели. Има ли негативен ефект върху гърдите?

# 823
Когато се цедиш, ако с едната ръка държиш фунията на помпата, с другата можеш да правиш поглаждащи движения от основата на гърдата към зърното (с основата на дланта или с кокалчетата на пръстите) без да натискаш много. Същото можеш да правиш и под душа, спомага за отпушване на запушени каналчета и разсейване на бучки.
Аз спя все още със сутиен за кърмачки, освен че го нося непрекъснато през деня, за да не се отпуснат гърдите.

Последна редакция: пт, 26 юли 2013, 01:08 от MaryJane

# 824
И аз от раждането спя със сутиен за кърмачки. Не мисля, че е проблем.

Общи условия

Активация на акаунт