Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ - тема 4

• 43 642
  • 978
  •   1
Отговори
# 795
http://www.e-lactancia.org/ingles/inicio.asp
Според този сайт може да се кърми при прием на ciprofloxacin.
Най- високата си концентрация в кърмата достига 2.3 часа след прием. Тогава е добре да не кърмиш. А количеството в организма намалява наполовина 4 часа след приема. Ако добре организираш нещата можеш да храниш с шише 2-3 пъти на ден максимум.

Между другото на мен ми се наложи да го приемам по време на бременността.

# 796
tsvetunka и аз мисля, че бебето не е гладно, колики са определено. Моето бебе вече няма колики, но напоследък вечер също се "извива" докато го кърмя и като го оставя за 5 минути на леглото пълни памперса и се усмихва доволно, и след това започваме приспиването отначало. Когато имаше колики ми помагаше един масаж, който се прави няколко пъти на ден и имаше страхотен ефект.

# 797
Моята малка принцеса не пие от шише,налага се да я отбия,за да се лекувам,а тя само реве и не. пие от шише...ще заспи от рев гладна,но няма да си изпие млякото..още от раждането пробвах да й давам вода,цедена кърма от шише и тя не иска... не знам какво да правя,ако не беше другото нямаше да я отбивам.
Имаме 1обедно хранене с пюре

# 798
Опита ли с различни шишета, т.е. различни биберони. Дъщеря ми се храни само с изцедена кърма и яде само от един вид шишета, с другите гладна може да стои, но отказва защото не може да захапе правилно биберона и не прави добър вакум, от там нерви и рев. Шишетата ни са МАМ, те са с по-особен биберон.

# 799
Имам такова,както и почти всички сигурно,които сцществуват,дори свекървата от германия ми прати някакви дето не съм ги виждала тук,но пак без резултат.Баткото като беше бебе имахме обратния проблем.Просто трябва колкото се може по-бързо да започвам едно лечение,а няма как

# 800
С принудителното спиране на кърмата и аз минах през период на купуване на 5 различни шишета всеки ден и по не знам колко различни биберона с различни дупки за всяко шише.  ooooh! И като вземеш по 10-15 лв на шише и 2 лв на биберон, сещате се колко "евтино" илиза отбиването и храненето с АМ.  Tired

# 801
Ами ако не ми се налагаше,нямаше да спирам.... толкова ще ми липсва

# 802
Сминдух на капсули откъде купувате?В Костенец и Ихтиман във всяка аптека ми казват,че няма такъв продукт!!  #Cussing out #2gunfire

# 803
# 804
  • Нейде из лудите гори...
Здравейте,
вече година и девет месеца кърмя малката, но мисля да приключваме.  Вчера като се събуди изобщо не потърси мляко и реших да екпериментирам, като резултата беше, че се сети за "мяко", чак по надвечер. Та сука за лека нощ, обясних й , че вече ще правим така, защото е голяма и без драми заспа.
Днес сутринта поиска , но обясних, че "млякото сега се прави и ще има чак довечера", разбра ме, както и сега на обед отново заспа без сукане, а само с гушкане.
Решена съм наистина да остане само кърменето за лека нощ, а скоро и без него.

Въпроса ми е трябва ли да правя нещо при такова намаляне на кърменията? До оня ден сучеше по 4-5 пъти на денонощие? Не усещам напрежение в гърдите, но все съм чела за някакви зелеви листа и други процедури свързани с отбиването. Необходими ли са, или без напрежение мога да мина и без тях?  newsm78

# 805
Момичета, след 6м и половина кърмене, пак имам болки в едната гърда. Пак температура. Просто не знам. За трети път се случва, първият беше ужасно, някъде на втория месец. Послед преди два месеца, и сега пак. Нямам обяснение, нямам проблеми с кърменето, може би донякъде фактът, че съм в цикъл и хормоните се "бунтуват" има някакво значение. Къде го чукаш, къде се пука.

# 806
Може и ПМС да е. Аз имам ужасен ПМС - гърдите ми стават на камъни, не мога да се движа без да ме болят и понякога вдигам Т. А не кърмя много отдавна.  Tired

# 807
  • Cyprus, Пловдив
Здравейте,
вече година и девет месеца кърмя малката, но мисля да приключваме.  Вчера като се събуди изобщо не потърси мляко и реших да екпериментирам, като резултата беше, че се сети за "мяко", чак по надвечер. Та сука за лека нощ, обясних й , че вече ще правим така, защото е голяма и без драми заспа.
Днес сутринта поиска , но обясних, че "млякото сега се прави и ще има чак довечера", разбра ме, както и сега на обед отново заспа без сукане, а само с гушкане.
Решена съм наистина да остане само кърменето за лека нощ, а скоро и без него.

Въпроса ми е трябва ли да правя нещо при такова намаляне на кърменията? До оня ден сучеше по 4-5 пъти на денонощие? Не усещам напрежение в гърдите, но все съм чела за някакви зелеви листа и други процедури свързани с отбиването. Необходими ли са, или без напрежение мога да мина и без тях?  newsm78

Не е необходимо нищо да правиш, ако не чувстваш напрежение, а ако чувстваш-изцеди малко, до облекчение  Peace

# 808
  • Варна
Здравейте, попрегледах подфорума, но не открих актуална тема по въпроса, който ме интересува. Има ли банка за кърма във Варна? Моя приятелка няма място вече във фризера и хвърля излишното количество, а не иска. Тя роди преди малко повече от месец. Не пие и не пуши Simple Smile Ако някой има позната майка, чието бебче да има нужда от кърма ще е страхотно. Грехота е да се хвърля толкова ценна храна.

# 809
Здравейте, попрегледах подфорума, но не открих актуална тема по въпроса, който ме интересува. Има ли банка за кърма във Варна? Моя приятелка няма място вече във фризера и хвърля излишното количество, а не иска. Тя роди преди малко повече от месец. Не пие и не пуши Simple Smile Ако някой има позната майка, чието бебче да има нужда от кърма ще е страхотно. Грехота е да се хвърля толкова ценна храна.

Мисля, че няма, обади се все пак на ЛЛЛ или НАПК да питаш, сигурно ще имат повече информация.
А приятелката ти защо цеди такива чутовни количества  newsm78, кое го налага?

Общи условия

Активация на акаунт