Скоро някой да се е нанесъл в жилище на шпакловка и замазка?

• 8 776
  • 36
  •   1
Отговори
# 15
Веднага ти казвам, че 4000 лв. няма да ти стигнат до никъде. Ние ремонтираме в момента 98 кв. апартамент и знам добре колко се разминават първоначалните сметки. Една баня от от общо 16 кв. стени и под излиза около 1000 лв. и нагоре, а не надолу. Плочки по 12 лв. квадрата, труд по средно 15 лв квадрата, отиват към 10 торби лепило, някъде кнауфче ако се наложи, ъгълчета и лайсни, мивка, батерия, моноблок и.....хоп, отишли поне 1000 лв. Втората ни баня е 22 кв. общо и там отидоха към 1800 лв. Паркета е 14 лв. на квадрат без лайсните, первазите и ъглите. Абе луда работа си е. За мен 4000 лв. е изключено да стигнат.

# 16
Благодаря ви за отговорите.
Все се надявам да не сте прави. Mr. Green
Търся евтинкото, по- натам, живот и здраве по- голямо жилище. Не ми трябват луксове, просто да го обзаведа.
Ламината и боядисването ние ще си го свършим. Кухня мога да поръчам по поръчка от познат, само да вляза в час с цените. Намерих и майстор за банята, който цял живот с това се е занимавал. Познат е.
Трябва една секцийка, диванче, другото го имам.
Ще мисля още два дни и ще пиша.
  bouquet

# 17
  • София
Дарил Хана, един отговор няма,че ще ти стигнат тия пари. На нас само банята ни излезе 1800 лв без труда, той още 1000 лв и въобще не сме се разпростирали, търсихме промоциите и все пак да ни харесва, щото го правим за години напред...

# 18
В момента правя ремонт на едно от жилищата ни ( на банята му). Става дума за 22 кв. ( под и стени). Плочки под 18 лв/кв.м. дори не ми спира погледа на тях- най-евтин вариант 18.90. Откъм душ батерии и подобни не правя компромис с качеството и никакви китейски неща не искам ( вече имам лош опит с такива). Та за въпросната баня - 2508 лв.
Имам разбивка, кое, колко, + лайсни+ всички СМР+ извозване на боклук

# 19
В никакъв случай! И ние сега правим ремонт на апартамент, толкова допълнителни неща излизат,че не е истина ...един пример- имахме една стая с идеално прави стени и решихме да спестим някой лев, като не ги изправяме с гипсокартон. И какво се оказа- шпакловат, финосват и правят всичко до латекс  майсторите, на пръв поглед идеалната стена и като изби една ръжда.... думи нямам. Цялата стена  стана жълта и никакъв шанс да го скрием с боя и латекс. И сега върху шпакловката, картон, профили и всичко което трябва за да нямаме такива проблеми в бъдеще...
Съвета ми е да изчислите всичко с майторите и да го умножиш по 2, да не кажа 3, защото ни не го направихме и сега с последни сили се мъчим да завършим ремонта, но краят не му се вижда.

# 20
Мерси за отговорите! Аз продължавам да съм оптимистка. Hug
Да видим докога.

# 21
Бъди оптимистка. Според мен 4000 лева  ще стигнат. За банята ще отиде най-много /около 1000 лв./, има разни промоционални кухни - с долен и горен ред шкафове за по 500-600 лв. /разгледай в Продавалник/, ламинат - подложката и поставянето обикновено влизат в цената, та ще остане само допълнително да се плаща за первази и монтажа им /но пък изобщо не е задължително да се ползват ПВЦ первази, не е задължително и да се сложат веднага. Аз си сложих нашите допълнително, без ъгълчета /просто при снадките се режат под 45 градуса и така даже  е по-надеждно, по-красиво и по-здраво/. Латекс - ако вие ще боядисвате имате само разход за две мечета и една бака. Батерии за мивки и душ - има много добри /китайски са вярно, но пък имат три години гаранция/ на съвсем прилични цени - 50-60 лв. за баня с подвижен душ-слушалка, а за мивка - по около 40-50 лв. Бойлер /на Елдом/ - около 200 лв. за 80-литров
Мебели - вземи си втора употреба /в Продавалник се предлагат наистина изгодни и читави неща/.
Предполагам, че са поставени  дограма, интериорни врати и входна врата.
Започни с банята, после настилките, след това кухнята /закупуването й, е монтажа/ и накрая боята. Всичко останало може да почака.
Успех!

# 22
Не е ли по- добре да са в друг ред?
Баня, стени с латекс, под и монтаж на кухня?
За домофона как плащате?
Подписах предварителния.

# 23
Говоря като ред на осигуряване и разпределение на средствата, закупуване на необходимите материали. Просто боядисването е нещо, което не е задължително да се случи веднага, може и след време. Не е толкова страшно да поживее човек само на шпакловка, но без баня, основни настилки и кухненско обзавеждане ще е трудно.
Честито за покупката!

# 24
Честито!
Не съм съгласна за реда на действията и начина им на изброяване.Как първо ще си монтираш кухнята, пък после ще си боядисваш стените?! И ще капеш по кухнята и ламината (примерно).... и се влиза в нов ремонт, а дори не си излязла от стария!
Другото което е много важно да се провери е ел. инсталацията и ВИК. Не я пренебрегвай!

# 25
зА ИНСТАЛИРАНЕ НА ВОДОМЕР, покупка и монтаж от фирмата ми искат 210 лв. Утре го 1монтират. Май е доста.

# 26
амии не знам със сигурност, но  мисля че е нормално . Мъжът ми се занимаваше с тези неща.

# 27
Кое се проверява на ел. инсталацията?
Толкова съм боса, че не ми се мисли.

Благодаря ви за съветите.

# 28
Ние сменихме цялата инсталация т.е. всички кабели, който са доста скъпи. Ако не е подновявана скоро може да изгърми и да трябва да направеният ремонт да къртиш стените, за да извадиш старите кабели и да положиш новите. Това също е доста скъпо удоволствие, за апартамент около 100 кв илиза около 1000 лв, но там се плаща на точка и в зависимост колко точки имаш, толкова ще ти излезе.Трябва да викнеш майстор да провери, но те съветвам да го направиш, защото може след време да вклучиш примерно бойлер,тв, и фурна и да ти се съсипят ел. уредите. Преди години така на майка ми й изгоря нов плот Горение. А в квартирата в която сме сега по тази причина нямаме в коридора осветление- при слагането на крушка и тя гърми, а с нея гърмят и бушоните.

# 29
Честито!
Не съм съгласна за реда на действията и начина им на изброяване.Как първо ще си монтираш кухнята, пък после ще си боядисваш стените?! И ще капеш по кухнята и ламината (примерно).... и се влиза в нов ремонт, а дори не си излязла от стария!
Другото което е много важно да се провери е ел. инсталацията и ВИК. Не я пренебрегвай!

Ти четеш ли изобщо? Това е редът за подсигуряване на средства. Защото като важност, за да влезеш да живееш в едно жилище, това е поредността - най-важно е да имаш направена баня, след това е добре да са подсигурени настилките, за живота ти там е трето по ред наличието на кухня, а най-накрая по важност е боята. И да, боя може да се нанесе и при обзаведено жилище. Или си мислиш, че хората като си правят козметични ремонти /пребоядисване/, си изнасят всички мебели и си вдигат настилките ли?
Без боядисани стени е възможно да се нанесеш, но без баня, настилки и кухня животът ти би бил доста труден.

Наскоро сменях водомери - за студена и за топла вода плюс някакъв ремонт /подмяна и прекрояване на едни външни тръби/, ми излезе 300 лв.

Общи условия

Активация на акаунт