АВГУСТовско бебе гордо е с едно - не е рано захранено то!

• 21 393
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
  • гр.Велики Преслав
Захариева, то се е видяло, ще ви искаме момата за снаха Blush Много е сладка Ели, така искам да я погушкам, каква е пухкавка, а как си танцува милата Heart Eyes
Това съм го пропуснала  Hug знаеш, симпатиите ни са взаимни. Само, че като тръгнем на работа и позарежем форума, да не се забравим? Щеш не щеш, ще трябва да си направиш профил във ФБ, че иначе идея нямам, как ще ги запознаем младежите  Joy Joy Joy Много се радвам, че сте спечелили подарък от "Моето дете". Дано днес Валерко те зарадва с пълен памперс  Laughing

di999, Ивка, започнах да слагам Ели в проходилката след като навърши 6 месеца /може би и седмица от горе/. В началото тя не се сещаше да ползва крачетата си и те само си висяха. В последствие, тя сама откри за какво служи проходилката и много бързо започна да се възползва от свободата, която й дава. Аз все още не я оставям да седи дълго в нея, но забелязвам реакцията на Ели - когато я види, започва да се протяга към нея.

Vaseto29  Hug Как е Неско? А нашия батко, наистина има амбиция да стане нинджа  Laughing
Освен това е главният учител по танци на Ели  Simple Smile

Lino, Тарантулка не ви се отварят клипчетата, защото са в YouTube , съжалявам. Ако имам време да ги кача в Гугъл- профила ми, ще ви пратя линка, специално  Hug

Фрийдъм Добре дошла, отново!  bouquet

За форума нямам проблем с мъжа ми. Дори не знае какво правя и с кого си пиша. Щом не харча пари /че аз основно по интернет пазарувам/, другото не е важно  Simple Smile Понякога ме бъзика, например: "Днес какво ще ядем? Пита ли Гугъл?", но до там.

Боре честито ви зъбче!

Галка, честито и на теб   bouquet

# 631
Здравейте,
Вече трудно ми остава време да пиша във форума, вечер се опитвам да наваксам с четенето или докато се цедя, но понякога трудно успявам. Все още наваксвам. Докато се опитам да се включа с политическия дебат вие го изчерпахте newsm78 Laughing
Баткото ми беше с отит, после с "гнойна ангина", която се оказа гъбички. И в борбата срещу антибиотика не ми остана време за нищо друго.
Имам въпросче, за което ако сте го обсъдили простете. Четох, че много от вас ще предлагат като каша амарант и киноа. На каква възраст мислите да въведете? Аз купих био пакети, но гледам, че Косе Босе говори за въвеждане чак 7-9 месец. Пише, че се въвеждаш последователно ориз-царевица-просо-елда-киноа-амарант. Аз въведох ориз и елда. Но 8 м. няма да въвеждам глутен.
другият въпрос ми е по колко и горе долу какво присъства в менюто на малките ви бонбони? Кога се въвежда домат?
9.00 - кърма 180 мл.
12.30 - зеленчуково пюре (картоф, тиква, сладък картоф, морков, броколи, спанак, карфиол/месно пюре /пуйка, заек/ - 100 гр. + 80 мл. кърма
Аз нали захраних на 5 м. и съм въвела доста зеленчуци.
Остават грах, царевица, домат. Някой зеленчук да изпускам?
16.30 - оризова каша / елда с банан/круша/слива/праскова пюре 120 мл + 80 мл. кърма
20.00 - кърма 200 мл.
01.00 - кърма 180 мл.
05.00 - кърма 180 мл.
Ние още сме с нощно хранене.

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 16:21 от mariaemanouilova

# 632
За форума - Моят мъж се радва на форума, знае и цени мненията ви, вижда, че благодарение на това успяваме да отгледаме детето си с добър хранителен режим и по здравословен начин.
Галка - честита магистратура - да упражняваш професията си при пълно удовлетворение.
Белведере - ние се запекохме от ориза - два дена с напъни изкарваше твърдичко. Така въведох крушата 3-4 дена и после сливата 3-4 дена и се отприщи. Засега не сме имали оттогава проблем. Но започнах да редувам ориз с елда и да прибавям плодово пюре 2-3 лъжици.
Честито за раничката, аз каквото и да спечеля много се радвам.
Аз купих авокадо, но да видим дали Ради ще го хареса. В началото нищо не харесваше, но след вече месец захранване започна да свиква.
ВГ какво на плазмон е купуваш?
Вие какво месо купувате - каква марка пюре/ за да добавяте в домашните зелечукови, ако няой е захранил с месни вече.
Честити зъбчета на озъбилите се бебчовци.
Видях, че някой от вас седят на проходилка. Аз лично не мисля да ползвам, но се замислям за бънджитата-масички. Сигурно вече сте ги обсъдили.

# 633
1. Четох, че много от вас ще предлагат като каша амарант и киноа. На каква възраст мислите да въведете?
2. по колко и горе долу какво присъства в менюто на малките ви бонбони?
3. Кога се въвежда домат?

1. След 8-ми, сега давам ориз и просо. После елда.
2. 200гр зеленчуци около обяд.
200гр каша с плодово пюре и АМ, не всеки ден.
Поддържаме по 700-800мл мляко за 24 часа, също има нощно.
3. След 8-ми месец домата, както граха и царевицата.

От зеленчуците ти липсват пащърнак и зелен фасул  Simple Smile

Месо май само Тралала и Тайра дават засега. Голям проблем ми е това месо, ще трябва да разуча откъде и дали има изобщо чисто и хубаво месо, освен Зайо Байо, който винаги е сигурен  Simple Smile

# 634
Ей Блонди благодаря, тамън си сверих часовника. Да пащърнака го забравих, вярно.
Това с месото го мислих, засега купувам на хип бурканчета, защото био месото е невероятно скъпо - едно пиле 54 лв. Но обмисля да взимам за напред филета. А и тиквичката съм забравила.
Аз въведох месото по препоръка на педиатъра /който е страхотен лекар, имам му огромно доверие като лекар - за захранването с малко резерви/ от 6 м. дано не съм избързала. Засега добре го понася.

# 635
  • София
Галка, честито дипломиране и хубава титла  bouquet Аз се чудех къде се загуби Wink Дими да оздравява бързо Hug
Захариева, и аз се чудех, че не коментира, и си викам, че не си давате момата Laughing Но нормално да пропуснеш нещо, аз снощи имах 10 поста Blush За Фб - права си, няма да се забравим Hug А ако знаеш Валери как я хареса, взех го в мен, и пуснах клипчето на голям екран, то беше едно гледане и пулене и като се разигра и той и развика, едни усмивки newsm53 Изобщо любов от пръв поглед Heart Eyes
Мариа, такива стриктни грамажи и часове ние никога не спазваме. Месо тук много малко мами са вкарали, - 3-4 май. Домати и то термично обработени след 8-я месец най-рано, Косе Босе дори ги дават след 12мес. Броколи, спанак, карфиол също след 8-9-ти. Тогава Косе Босе дава и месото. Грахта е след 12-я също, преди това може зелен фасул, лук и зеле, но по малко. Да оздравява баткото  Hug
Момичета, не мога да дам от пюрето на Хип - круша Уилиамс" Confused В него има оризов грис и оризова скорбяла, а аз ориз още не съм въвела. Имам плод круша, да направя ли на пара и да пасирам, от нея да му дам или по-добре - не?

# 636
белверде,на нестле крушата е 99.9%.

# 637
Виж крушата на гербер. Бурканчето е мъничко - 60 гр., както и сливите. Много е подходящо за захранване.
Леле белведере, че аз съм въвела половината зеленчуци без време. А специално пазарувам био зеленчуци, за да му приготвям всичко. И рапично олио. Освен да ги спра сега. Не бях забелязала да провокират алергии или слуз, но може би трябва да ги намаля.
Ами за месото ми казаха, заради изчерпалото се желязо в кръвта от кърмата. А и понеже бебето ми е едро - 9.500 кг., с малка фонтанела и без добавка витамин Д.

# 638
Аз имам на Хипп круша, но пише, че е 100% плод  Rolling Eyes
Белверде, мисля, че ако си му я направиш ти, няма да е грешка  Thinking

# 639
Мариа, много ядене много нещо, хубава схема...Моя хапва мляко към 600-700 мл, дали е ок или тр повече.
7:00 ------180-200 Ам
10:30---90 АМ + плодово пюре
обед- ---120 Ам +120 зел. пюре
18:00---каша безмлечна Елда със 180 Ам и половин настъргана ябълка или малко банан
22:00------180-210 АМ

Какви се струва, тази наша схема, дали Ам не е малко? Какво ще кажете Simple Smile

Ако питаш мен , намачкай му една круша и му дай с топла водичка няколко лъжици, ако мн те притеснява запека, но според мен щом е на кърма няма проблем ...Белверде  Hug

# 640
  • София
Тарантулка, има разлика между Хип, които са правени в Германия и тези в Унгария, аз вчера взех на хип, но унгарска, по принцип ги избягвам, но в Карфур са техни. И пюрето е круши Уилиамс, 96% плодове от които 50% круши, 46% концентрат от сок на круша. оризов грис, оризова скорбяла и вит. Ц
Мариа, не се притеснявай за месата, щом педи ви е казал и ви е нисък хемоглобина  Hug

# 641
Галка честита ти магистратура
Захариева Hug
Емануилова и тиквички ти липсват. Аз нямам какво да давам за пример, захраних преди 18 дена и давам едно и също всеки ден: тиква, пащърнак и картоф. И поне още 3 дена ще сме на това меню. Хапва около 100гр. Другото е кърма и вечер 100мл АМ. Имаме 4-5 хранения, като ми се струва като цяло, че много малко мляко пие, но няма как да разбера.
Днес дадох домашна тиква и му се гадеше и накрая повърна. А имам замръзени 15 бурканчета Whistling
Аз каша ще давам един месец след захранването. До тогава ще съм въвела и морков и тиквички. След 7 дена оризова плодовите круша, ябълка, манго. Някъде към 8-ми месец месото и глутена зависи как вървим с кашите. Ако успея да дам просо и елда през март да кажем, значи към 8-ми месец глутен. Аз лично заешко няма да давам. Но аз и не съм виждала да се продава.Рибата ще я вкарам също след месото, няма да чакам до годинка. Това е грубо казано, но аз както си променям мнението за секунди, без дори самата аз да съм го очаквала, може да има промени. Аз също мисля, че на дете до годинка не му трябва разнообразие, такива които аз самата ям рядко като целина няма да давам въобще Peace. Има от къде другаде да набавя витамини.
Калисто този тип килими наистина събират много прах и трудно се перат
Белверде направи му от прясна круша. А иначе 100 процента круша на Хип са само малките бурканчета от 125гр, от тях има и чиста ябълка, другите все имат примеси.Пюрето Уилямс си е като цяло друго,и тук е с такъв състав Peace

# 642
Ееее, Галка, ай честито  Hug Hug
Нещо много се изморих и забравих кой какво е написал  Mr. Green Mr. Green
Белверде, дано се отчете днес малкия, по-добре му направи ти крушата, дори да не е био е 100 пъти по-добре от купешкото  Hug Hug
качих едно клипче на Анди във фб, трябва и тук да ти го пусна да видиш той как папка пюре круша  Mr. Green
Фрийдъмче, добре дошла  Hug
Ние довечера отиваме в свеки  Rolling Eyes познайте как ми се седи 2 дни там  Whistling Whistling ама не сме ходили от Коледа и викам айде..ще видим как ще го изкараме уикенда  ooooh! ooooh!

# 643
Сега видях това пюре, за което говориш. Той е в бурканче от 250 мл. и да има тези съставки, които казваш. ето това
аз купувам това
и това
[/color]

Галка, честита магистратура  Hug
Лино, като гледам и аз съм се ориентирала с такава схема  Peace Но пък ние си хапваме с кеф домашната тиква, добавям кърма , цеднах 30 мл. днес, 15 за днес и 15 за утре  Peace Mr. Green

# 644
Тарантулка да това са им само 100 процента чист плод за които писах, другото и да пише на него плода, винаги имат ориз или нещо друго. Чудна ми е сxемичката нали, еднa такова лижернa Laughing

Общи условия

Активация на акаунт