У Ж А С И, М И С Т Е Р И И, Т Р И Л Ъ Р И (18-та зомбясала)

• 23 895
  • 721
  •   1
Отговори
# 660
  • London
Аз като разправям , че този филм е пълна боза не ме слушате. Joy Кабинката визирам....

Чакам да чуя как е минало гледането на ''Очите на Хулия'' и най-вече положителните впечатления на XXX Mr. Green

# 661
  • London
Freedomland
http://www.imdb.com/title/tt0349467/

Този филм много ми хареса и каста е доста добър. Оценката за филма не е много висока , но смея да твърдя , че филма е добър. Wink

Perfume: The Story of a Murderer (2006)

Гледала съм филма , чела съм книгата. Абе изобщо трябва да се гледа и чете , който не го е направил.

Don't Say A Word
http://www.imdb.com/title/tt0260866/

Този е стара класика , пак не е за изпускане ,ако не е гледан

Return to Sender  - също е интересен трилър Simple Smile

The Return  (2006) - Много ми хареса този. Mr. Green
Джоана милс - пътуваща бизнес-дама започва да сънува кошмари в които вижда убийство случило се преди 15 години. Скоро съдбата я отвежда на мястото, където убийството се е състояло...

Single White Female (1992) - класика

# 662
"Парфюм" е добър! Довечера ще изгледам "Очите на Хулия" и "The Return "и ще дам отчет после   bouquet

# 663
  • В Космоса
Гледах "Минало" дето го препоръчвахте назад. Хареса ми. Особено атмосферата в къщата.

# 664
Аз като разправям , че този филм е пълна боза не ме слушате. Joy Кабинката визирам....

Всеки с вкуса си...

# 665
Страшна тъпотия е, да. Спомням си, че след като го гледах бях като гръмната, не можех да повярвам колко точно е тъп и защо изобщо го гледам. А много го чаках, постера изглеждаше много обещаващо, но уви.... Пълна пародия, потресаващ е!

Ти щом харесваш испанските филми, може да погледнеш този, ако вече не си го гледала -

Los cronocrimenes / Timecrimes :

http://www.imdb.com/title/tt0480669/?ref_=fn_al_tt_1

Не е лош, малко напомня на този -

Triangle :

http://www.imdb.com/title/tt1187064/?ref_=sr_1

Втория ми харесва много.

# 666
  • London
Мерси , Аква ще ги дръпна , защото не съм ги гледала. Mr. Green

Фенче съгласна съм , ама станахме много недоволни от кабината. Само така и никой не ми каза какво толкова интересно има на финала. Тоест последната минута , което аз съм пропуснала... newsm78

Тук е в малките часове 1.30 , но влизам , защото досега гледах ''Ils'' , което ми препоръчахте тия дни.Интересен филм , държи в напрежение и най-вече ме стресна изялението , че е по действителна история. ShockedАз си направих обаче труда да проверя и се оказа съмнително.Както и за 99% от ужасите уж основаващи се на реални истории начело с Амитивил , Емили Роуз и чак до оня скучен филм с една двойка зад борда изядена от акули (пак недоказано).Та се замислих дали това не е неприятен трик целящ повече продажби на билети и най вече НАКАЗУЕМ. Как ще ме зарибяват , че нещо си е истина ? Crazy А то 1/10 е истина или ЛЕГЕНДА или лъжа Joy

Преди този гледах друг трилър True, True , Lie - какво да ви кажа през цялото време не ти доскучава и очакваш интересна развръзка , но точно накрая историята издиша. Иначе е средна работа и може да се види...не е на база кърволандия. Wink

А сега си лягам , че скоро ще съмне  ooooh!

# 667
Ils не е по истински случай. Дълго време се спекулираше, че е вдъхновен от истинско престъпление, при което една двойка (австрийски професори) била убита от трима тийнейджъри в Чехия, но после се появи един чешки криминолог, който каза, че такова убийство в неговата страна не е имало. Впрочем, и за Eden Lake се говореше, че бил вдъхновен от същия случай Simple Smile Въпреки това не е трудно да си представим, че гледаме истински събития, защото тийнейджъри-убийци има, има дори серийни убийци сред тях. Жертвите им обикновено са други тийнейджъри или по-малки деца, но има и изключения - например британският тийнейджър-отровител Греъм Йънг (за него има и чудесен филм - The Young Poisoner's Handbook (1995)) или пък ето този случай, който би могъл действително да послужи за създаването на филми като Ils.

*

Издирвам два филма, които съм гледал преди доста години, и двата са от 90-те или от края на 80-те. Първият е психотрилър, който са давали по телевизията - за зъл хипнотизатор, който накара главната героиня да убие някой (може би мъжа си, но не съм сигурен). Помня, че на финала двамата се биха на едно стълбище, което май беше черно-бяло и спираловидно. А вторият филм го имаше по видеотеките - (комедия) на ужасите за една лудница (или затвор), в която един луд доктор/учен си правеше експерименти с хората, като им имплантираше червеи в мозъка. Някакви идеи за заглавията на филмите?

# 668
  • London
И на мен филма ми напомни ''Райското езеро''. Mr. GreenТам обаче бе по-брутално , тук доста време не си наясно хора ли са това или призраци , чудовища ( все пак не се вижда нищо). Използвали са ефекта на тъмното лице с качулка , който гледах неотдавна по телевизията за едно училище в което се подвизава един такъв и трепе ученици и учители. Съгласна съм , че има много откачени подрастващи и , че човек ако се разрови има навярно хиляди интересни случаи на които да основе кримка. А инак тук последно интересен сюжет за филм беше убийството от страна на баща на 5 те си деца ( запалил къщата  и иал намерение да ги спаси , че да излезе герой и вземе попечителството им ) Е да ама не всички се изпозадушили... голяма трагедия. Rolling Eyes Въпросът е , че не ми допада такова евентуално случване на дадена история , щом пишеш ''действителни събития'' се придържай към нещо реално , а не хипотетично. Например реален филм е ''Гражданина Х'' , ''Тед Бънди'' , за тези се сещам сега и са си реални от А до Я. Wink

За първия филм , който търсиш мисля , че и аз съм го гледала. Но не се сещам за нищо повече... Thinking

# 669
# 670
  • В Космоса
"The Tall Man " много ме беше възмутил нещо. Имаше някаква неприемлива за мен идея, долу-горе се сещам, ама бързо забравям филмите аз.

За ралкика от него "We Need to Talk About Kevin ", въпреки избочената си идея много ме изкефи.

Всички съм ги гледала, ама почти нищо не си спомням. Ужас!

# 671
  • В Космоса
Изгледах 30 мин от "The Secret in Their Eyes", но нещо не можах да се задълбоча. Не ме грабва и  нямам търпеж да дочакам същината... Confused Спирам го сега, ще видя друг път дали ще продължа.

# 672

Фенче съгласна съм , ама станахме много недоволни от кабината. Само така и никой не ми каза какво толкова интересно има на финала. Тоест последната минута , което аз съм пропуснала... newsm78

Има и такива, които са го харесали. Какво значи "ама станахме много недоволни от кабината"? Добре, повечето са недоволни, можеше и само аз да съм изключението. Още първият път, когато се заговори за този филм, (понеже бях първият, който го гледа) аз го препоръчах, но бях казал, че наистина е нещо по-различно от това, което излиза напоследък. В историята се смесват доста неща и може би това е една от причините, поради които не се харесва на цялата тема. Не се опитвам да опровергая мнението ти, нито да наложа своето. Всеки може да прочете плота, да изгледа трейлъра и да реши дали филмът ще му допадне. Няма да разказвам финала, понеже така и не разбрах до къде си стигнала, но ти поствам две сцени от последните минути, които се надявам да ти разяснят всичко.
http://www.youtube.com/watch?v=lN5YDtkmxsk
http://www.youtube.com/watch?v=a04XKN7G1Dw

# 673
  • London
видях едното клипче...  ooooh!няма как просто да ми хареса. Mr. GreenИначе мерси за линковете...

Последно гледах No one Lives - средна работа , става за едно гледане. Но определено не съм във възторг...

Акаша , филма не е динамичен този аржентинския. Той залага на разговори , емоции , замисъл...все пак мисля , че е добър филм и като имаш време и нагласа и ти ще го оцениш. Heart Eyes

# 674
  • London
Кръв - Интересен и сериозен трилър. Въздейства със задълбочените чувства и усещания на героите , някак си те кара да изпиташ всяко тяхно чувство и възприятие , болка. Интересен сюжет , допадна ми и го препоръчвам. Peace
http://www.imdb.com/title/tt2078552/?ref_=fn_al_tt_1

Общи условия

Активация на акаунт