ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 510
  • 730
  •   1
Отговори
# 135
  • Бургас

Искам да ви попитам мамчета: какво ви е мнението за захранването с оризова каша? Четох, че тя била най-щадяща и се препоръчвала за деца с по-ниско тегло. Още нямам намерение да захранвам, но смятам петъка на консултацията да поискам и мнението на педиатърката, кога и с какво да захраня. Но колкото повече мнения получа, толкова по-добре според мен.

А и друг въпрос.. спряхте ли се на столчета за хранене? Аз съм харесала този засега: http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9452&cat=69
Столчета, че са и във Варна и са на по- добра цена Simple Smile Ако имаш път, мини ги виж Simple Smile
http://www.facebook.com/photo.php?fbid=488011874578277&set=p … ype=3&theater
И аз ще захраня с оризова каша, но не съм решила аз ли да си я правя или на милупа  newsm78
На милупа 250 е 7 и нещо, а едно кило ориз е 3 лв   #Cussing out

# 136
  • София
ciao-ciao, ето тук е табличката в скрит текст:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=700789.645

Момичета, качих това, което направих до момента в уърдовски файл. Стигнала съм до плодовите и месните пюрета. Според мен така би трябвало да изглежда захранването. Определено няма да бързам с количествата, предпочитам всичко да става бавно и сигурно. Може би така като е написано ще е по-лесно да се ориентирате, защото самата аз доста време се лутах и нагаждах. Там, където нещо се повтаря повечко дни, означава, че сме на ваксина и не въвеждаме нов продукт 1 седмица - това е строго индивидуално  Peace Странните съкращения са марките, които ми изглеждаха най-читави или имат продукта, който искам. На пръв поглед изглежда доста безумно, но не е трудно за ориентация. За по-лесно съм маркирала различните групи в различни цветове, защото се местят според часа на даване  Simple Smile

http://dox.bg/files/dw?a=9f256c76dc

# 137
  • България/Германия
Здравейте Simple Smile

Приемате ли закъснели попълнения?  Embarassed Чета ви още от бременността, но така и не посмях да се запиша...Терминът ми беше на 29.10.2012, но бебчо Александър избърза с цели четири седмици. Имаме си и една кака на три годинки, та при нас лудницата е пълна и заглавието точно отразява състоянието на мама Wink

# 138
elfie добре дошла Simple Smile

red_nelitka благодаря за линка  Hug

Като гледам всички оризови каши са горе-долу около 7 лв. и то за 200-250 гр ама какво да се прави  Confused  Аз не вярвам да успея сама да си направя оризовата каша, нещо си нямам доверие.

# 139
  • София
Елфи, радвам се да те видя тук  Hug

На "Слънчо" оризовата каша (инстантната) е 3,50 лева  Peace Аз определено ще съм на готови каши, направени са за наше улеснение, а съм абсолютно неспособна да сготвя подобно нещо  Tired

# 140
Оризовата каша е добър избор за захранване, но има вероятност да запече бебето. Затова трябва да се прецени внимателно. Не знам как се приготвя такава каша в домашни условия. Кашите babylove на ДМ не са толкова скъпи, а мога да кажа, че са добри. Има и още два-три варианта безглутенови. "Слънчо" мога да кажа, че са направо страхотни като вкус и аромат. Има една бисквитена, но тя е за по-късен период, която беше любимата храна на Борис.

# 141
Домашни каши също се приготвят лесно:

Домашни каши и пюрета

особено еднокомпонентни. Разбира се си е улеснение да се ползват и готовите  Peace А и ако някой го притеснява цената на готовите, може да се заинтересува как да си ги приготви Simple Smile

И още нещо, което ми хареса:
60 "заповеди" за родители

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 21:08 от Птиците ...

# 142
Здравейте мацки:))
Не мога да ви смогна с четене.Тъкмо стигнах до 4стр и вие сте изписали още 5-6:(
Минавам да ви почерпя ,че днес моето мъж остарява с една година:))  party023 Направих му специална вечеря, тортичка и ... д ане ви разсейвам повече.
Лека вечер от нас и до утре:))
Връщам се да чета:) Flutter

# 143
  • Бургас
Поли, Иво е от многодрискащите   Mr. Green по 4-5 пъти на ден и за това реших с ориз да почна (мерси все пак за предупреждението   bouquet ). А и двата пъти като беше с разстройство, му давах оризова вода и я пие за разлика от преварената.
Иво май го мъчат зъби... Точно пак минаха коликите Sad Много съм тъжна. Яде все така през 2 часа по малко, от нищо почва да пищи... Не вдига Т, но се зачервява. Днес и панадол давах и се успокои за 4 часа Sad Дадох му едно хапче дентокинд. Но не напипвам връхчета  newsm78 .  В петък сме на ваксина симфлорикс+ ротарикс и ще питам дали може да са зъби  #Crazy 
Just a Dreamer пробвай с оризова вода за разстройството (сега прочетох...  Embarassed )
Много съм разсеяна...  Blush
Лека вечер, момичета и спящи бебоци     bouquet

# 144
Just a Dreamer пробвай с оризова вода за разстройството (сега прочетох...  Embarassed )
Много съм разсеяна...  Blush
Лека вечер, момичета и спящи бебоци     bouquet

Мерси за съвета! Обмислям го това, ако не подейства Смектата (детската), която ми препоръча педиатърката.

# 145
Just a Dreamer , с такова столче изгледах батковците - много е практично, защото се използва години наред - и до масата, за да се храни дечко с вас, и след това - за самостоятелни занимания. Сега също ще купим такова.

# 146
Моето чудо от вчера голямо въртене му дърпа.Много му харесва да стои по корем, но се измаря и мрънка.Аз го връщам по гръб, той пак по корем иска.За сега има само на дясната страна успешни опити, на ляво се обръща само с помощ.И сега чудо на чудесата стои кротко и мирно в кошарата и си е заклещил краката на решетките и съзерцава в една точка  Shocked Сигурно докато успея да завърша поста и ще е ревнал,но току виж и той стане човек най-накрая и започне да заспива сам.
При нас зъби или техни производни не се забелязват, но явно доста го сърбят венците, защото яростно смуче всичко около него, но не и гумените неща, които му пробутвам.Явно имаме и скок в растежа, защото от 22 до 10 яде сигурно на всеки час.Много неспокойно спи последните нощи /дали пък няма да ни изненадват зъби  скоро newsm78/ Нито биберон иска, нито обръщане върши работа..мрънка по 5-10 мин. със затворени очи.
-=Деси=-   благодарско за труда.Копнах си таблицата да ми служи за някакъв ориентир.
zvezdi4ka newsm24
за сега това от мен.утре повече

# 147
  • USA
Успях да се доредя до 10 стр.  Laughing.

Вчера бяхме на лекар - Ема е 6.4кг и 63см., хармонично кюфте  Laughing. Още не се е обърнала сама, стига до половината някъде. Набучкаха и бутчетата с инжекции, че и през устата и дадоха ваксина.

За захранването ми дадоха инструкции и тези 2 неща ми направиха впечатление:
- зеленчуците да се редуват оранжеви/жълти и зелени, за да не се получи натрупване на каротин.
- не е хубаво да се приготвят пюрета от някои зеленчуци, защото имат много нитрати. По-добре било да се дават от буркан, защото там е по-контролиран процесът. Въпросните зеленчуци са: моркови, цвекло, ряпа, спанак.

Сега отивам да чета назад.

# 148
Добро утро, дами!
Ей,аз без да искам съм ги редувала цветово зеленчуците,та съм уцелила препоръката на Winx.То аз за каротина си знам,де.Завършила съм Биотехнологии и си спомням на една от лекциите за витамините ни дадоха пример с човек прекалил с консумацията на оранжеви зеленчуци(морков,тиква),та му се беше променил тена на кожата. Grinning Да отбележа,че нямаше други последствия,така че да не се шашнете нещо сега.Умерена употреба и няма страшно.
Аз също ще съм на готови каши,но определено няма да е оризова,че нали сме запечени,та сигурно ще почна с елда,само че на кашите "Слънчо" пише че е за след 6 месеца,та ще видя с какво ще почвам.
Деси,отново благодаря за табличката!  bouquet за положения труд.

# 149
Здравейте, и ние бяхме на лекар вчера -Полито е вече 5.800 и 62 см..От вчера е нервна нещо не може да и се угоди.
За акането аз давам и пюре и дуфалак и резултат никакъв днес увеличих пюрето,ще чакаме,че от събота не е акала.Правя и масаж.

Общи условия

Активация на акаунт