ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 504
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
Утре сме на консултация, но все пак ще пусна въпросът си, защото ми е притеснено. Дано все пак това са си мои внушения и всичко е ок! Ситуацията е следната:
От няколко ден наблюдавам Елина как маха с ръчички. Дотук добре, но забелязах, че едната и ръка е доста по-некоординарана. Доста често се случва да я размята нагоре-надолу. При другата ръка не забелязвам такова нещо Sad Иначе взима играчки с ръце, стиска ги.. не съм забелязала проблем, но все пак..  При някое друго октомврийче наблюдавали се това? Надявам се да е просто период на развитие и да няма нищо притеснително. Все пак се чудя дали да не потърсим невролог. Някой ще ми препоръча ли от Варна?

# 151
Добро утро newsm51
Не се наспахме, Ив цяла нощ пъшка, въртя се,рева Sob
И цял ден не иска да спи това дете, нощем не е спокоен. Чудя се как да го приспивам- голям зор ми е.
За кърмата на мен ми помагат орехи и фурми.
Орехите съдържат важни мастни киселини и са доста хранителни, както се казва силна храна.
Фурмите са Супер, защото съдържат окситоцин, много богати са на плодова захар, която помага на производството на кърма, а и Б-комплекс, който помага много за нервната система и депресиите след раждане. За да има кърма е много важно спокойствието и здравата психика, а това както знаете е много трудно. Все си казваме да не се ядосваме за едно или друго ,но...
Фурмички си купувам сушени и си ги режа в мюслите за закуска.
Столче харесах това
Скрит текст:

беше по-евтино по едно време, но пропуснах промоцията
Гледах и други подобни варианти на Чиполино. newsm12

# 152
Деси, благодаря ти, че отново сподели труда си с нас.  Hug
Птиците, благодаря за споделените рецепти и за "60-те заповеди".  Hug И молба към теб и другите момичета, които ще предпочетат ЗВБ - споделете вашите виждания как ще протече то, схеми и т.н. Благодаря!  Hug
Just a Dreamer, дано всичко е само твои внушения.  Hug
Елфи, добре дошла!  Hug

# 153
Здравейте и от мен. Благодаря за стиснатите палчета. Да ви разкажа сега какво стана. Във вторник бяхме на преглед при Масларски, тя пък тогава шушката си държа съвсем права главата, той я огледа и каза, че всичко си и е наред.Аз обаче така или иначе бях записала час и при ортопед, та в сряда я водих и при Алексиев, той също напълно отхвърли тортиколиса, от който се притеснявах. Все пак препоръча да я наблюдаваме и ако отново ни притеснява да отидем на очен и УНГ.Тъй като може да има проблеми във вестибуларния апарат. Но ме увери, че според него всичко е наред.
Сега да дам отчет и от редовната ни консултация. Сияна е 5600гр., 61 см(това при Масларски)
При държавния педиатър, ако мога така да се изразя, бяхме днес и там излезе 5800 и 63 см Mr. Green, нещо по-ми се вярва, че Масларски е премерил по-правилно Mr. Green
За захранването, противно на моите очаквания, отсече след 6 навършени месеца Mr. Green
Държавната ме инструктира да почвам със сок, после плодово, после зеленчук, мина ми само през ушите и кимнах одобрително Whistling

Just a Dreamer, според мен е нормално едната ръка да е по-активна от другата, така е и при нас възрастните, но понеже и аз бях във филм преди прегледите, те съветвам да си направиш всички необходими консултации, по-добре да си отишла напразно, отколкото да изпуснеш нещо важно Peace

# 154
При нас вчера беше труден ден по неясна причина. Мина трудно заспиваше, лесно се будеше, беше нервна, постоянно си тикаше ръцете в устата, ядеше на два часа, после мрънкаше, а през останалото време надаваше едни гръмовни звуци като тибетски як. Така и не разбрах какъв точно й е проблемът. Днес стана по-рано от обикновено, аз я попремятах малко - преобличане, снимки й правих - тя се измори и сега спи. Ще видим как ще я караме. А на мен така ми се искаше малко да си подремна сутринта, но не ми се полага.
Не слагайте разни страшни диагнози на децата и не се вкарвайте във филми. Колкото и да не вярвате на педиатрите си, през тях са минали хиляди деца и не ядат доматите с колците, така че ако има нещо странно и обезпокоително - споделете с тях, те знаят какво да проверяват.

# 155
  • София
Явно нашите бебоци съвсем като нас си имат добри и лоши дни. След поредната последователност от ден киселене (както го е описала и Поли - криво, нервозно, неспящо), ден и нощ "ангелчето на мама" и ден без особености и нощ на будене през 2 часа  Mr. Green, се зарекох да не се впечатлявам толкова и шашкам кат разбие някой уж изграден навик/режим, да си мантросвам, че ще мине и чак, ако не мине след няколко дни, да търся мнения, решение или инфо дали и какво трябва да се предприеме.

Благодаря на Деси и аз за споделеното, с едно въпросче: кашата не замества ли следобедното хранене (поне преди беше така)?  newsm78 или е въпрос на родителски избор? върти ми се нещо, че като по-засищаща беше препоръчително да се дава тогава... но ич си нямам вяра на спомените...

# 156
  • София
Ехааа, кога успяхте да изпишете толкова страници.  Laughing
Наминавам насам, спейки и с отворени очи. Мойто отроче от няколко нощи се върти като пумпал и го мъчат колики. Не знам какво е това чудо, има навършени 3 месеца и продължава с коликите и няма оправия. Нощес луди ни направи. Бях умряла за сън от предишните нощи и мъжа ми  пое до към 3.30. След това аз. Будеше се през няма и 5 минути, сгъваше се, мрънка, няма успокояване. Давахме допълнително капки, разнасяхме, оригвахме, обръщахме, ейй, ужас. Накрая го пових, издържа заешка  дрямка от 30-40 минути и се разви. После реших да сложа колан против колики, който съм използвала 1-2 пъти, с който се ограничава движението на ръцете и е с велкро. Благополучно към 6ч. заспа, та до 10. Но се чувствам все едно цяла нощ съм копала в градината.
От няколко дни минах в учебен режим, докато той спи, но тези среднощни бдения ме изцеждат. Преди знаехме - хранене на всеки 3 часа. А сега е като тазманийски дявол по цяла нощ. Дано да е период, че буденето на всеки 3 часа вече ми се струва луксозно. Simple Smile
Деси, благодаря за табличките и идеите за захранване!   bouquet

# 157
С риск да получа заслужено порицание, но изтипосах кривото Минче пред телевизора и му пуснах някакво Бейби ТВ с едни странни, но цветни и възклицаващи досущ като нея същества. Поне за малко да ми отпочине главата от мученето на тибетския як. Mr. Green

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 14:21 от Poli BK

# 158
И на Кирил много му харесва Бейби ТВ. Смее се с глас Simple Smile
Тук не знам дали някой ще те порицае, но ако напишеш в Гугъл Бейби ТВ и излезе тема в БГ мама, там със сигурност ще те оплюят Grinning

Каквото и да търся, го откривам по този начин и се появява някоя невероятна мама, която просто изключително авторитетно размазва всички на пух и прах.

Кирил се изака, ама малко. Сега това да го преброя ли за нещо или да дам дуфалак?

# 159
blasphemy, аз го броя ако е колкото монета от 1лв.  Peace
Поли, и Катрин гледа телевизия, извъртам я, ама тя пак иска и снощи малко погледа протестите, че вчера и` беше мрънчав ден (ММ има друг израз, когато е в такъв период - мензис дей  Mr. Green ), пък и на мен ми се гледаше. Иначе с нея сме гледали клипчета към детски песнички. И накрая - някоя мама от темата беше писала, че със съвременните TV няма проблем. Peace

# 160
Ми то като е размазано по памперса как да разбера дали е колкото монета от 1 лв Grinning
Още повече, че Кирил от малък му е по-рядко акото и никога не съм знаела как трябва да изглежда тази мярка.

# 161
Ние нямаме кабелна... То и свестен ТВ нямаме... Иначе, ако на детето му харесва и се забавлява, не виждам нищо чак толкова страшно и вредно да си зяпа бейби-ейби тв  Laughing- естествено, ако не се прекалява.
Напоследък и Калинка спи неспокойно нощем, но е до мен и изкарваме някак.
Все ви чета с това акане... Не мога да разбера, кога се смята, че има проблем. Според разни източници, кърменото бебе, може да не ака до 7 дни - понеже усвоява почти всичко. Понеже и при нас взе да се случва да прави пауза от -2-3-5 дни и аз взех да се чудя, има ли проблем. Понякога има напрежение и напъни, което обаче се оказват просто газове, а при условие, че акото е с рядка, кашеста консистенция, т.е. няма запек все си мисля, че всичко си е наред. Пък и пишка редовно, според което се надявам че кърмата й стига. И тъй си размишлявам, при вас запек ли е или просто защото не е акало от някакво време давате разните там илачи?
Никой не е гласувал за Педагогическо захранване... То гледай как звучи само  Thinking . Аз както споменах мисля да опитам от всичко и без да искам няколко пъти се случва точно това (не че знаех, че го има и се именува така). Завчера ядохме на вечеря варени моркови и картофи - по принцип ги подправяме само с копър и съвсем малко сол. давам й мъничко намачкано м/у пръстите, облизва се, интересно й е и й харесва. Морковчето го видях вчера сутринта в памперса, в същия вид както влезе Simple Smile. Още една причина да си мисля, че с акането всичко е наред - след като само за една нощ си стигна до другия край (а преди това не беше акала 3 или 4 дни).
Не го броя за захранване цялото това, макар че й се събраха сигурно лъжичка-две. Но започвам да си мисля, че нещата ще се получат така от само себе си. Иначе уж чакам 6тия месец, за по целенасочено захранване. Като вземе да хваща уверено и самичка с ръчичките със сигурност ще предложа няколко неща да си опитва и маже наоколо сама. Ох май се улях с размисли и стана дълго... сори. Хубав ден, мами!
п.п. И пак сте се разписали докато аз пусна дългия си пост...

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 14:33 от Светле

# 162
  • София
С риск да получа заслужено порицание, но изтипосах кривото Минче пред телевизора и му пуснах някакво Бейби ТВ с едни странни, но цветни и възклицаващи досущ като нея същества. Поне за малко да ми отпочине главата от мученето на тибетския як. Mr. Green

Ето за мъничкия як още филмчета, които ги дават, че са за няколкомесечна възраст.  Laughing
И още едно, но е озвучено на руски. То е още по-подходящо от Бейби Айнщайн поредицата.
В напечени моменти и ние пускаме, когато вече сме изчерпани откъм репертоар. Това е дело на мъжа ми де, аз се притеснявах. Simple Smile Той му осигури видео колекцията.

# 163
  • София
Включвам се светкавично, че ходих до работата за служебните бележки, а сега ще излизаме, после ще пиша повече.

Just a Dreamer, на Зарчето лявата ръка му е по-некоординирана от другата, на няколко пъти го хванах, че с нея не си уцелва устата. Другия четвъртък ще ходим на невролог чисто за мое успокоение. Дано и при нас, и при вас няма нищо страшно, но определено след прегледа ще се чувствам доста по-сигурна (той освен това още поклаща главата, та и това искам да погледнат)  Peace

Milenita, в началото кашата не замества нищо, но се дава сутрин, за закуска, зеленчукът - на обяд, плодовете - след обяд. По-натам кашата започва да замества закуската, а след обяд се дават плодови или млечни десерти. Или млечните десерти започват да заместват закуската. Идеята е сутрин да има нещо млечно  Peace

# 164
Благодаря на всички момичета, които се включиха по питането ми. Все пак утре ще говоря с педиатърката. Може пък това да е нещо нормално и смятам да не го мисля сега, че всяко притеснение ми се отразява на количеството кърма.
-=Деси=- стискам палци всичко да е наред със Зарко  Hug

Трябва да похваля тази детска Смекта. До вчера не знаех, че има такава, но с много малко количество ни се разреши проблема. Забавното беше, че давах с лъжичка. И учудващо Елина не я избутва, но пък посяга да я вземе и се опита да си бръкне в окото с нея  Mr. Green

Колкото до гледането на ТВ и ние имаме интерес и понякога я оставям да зяпа. Едно, че гледа отдалеч, а и както друго майче каза, при днешните телевизори няма проблеми. Ама за разлика от вас ние гледаме 24 Kitchen  Laughing , но сега ще изнамеря и детските канали и ще видя реакцията Wink

Общи условия

Активация на акаунт