ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 348
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
Добро утро и от нас. МОЛя ви за съвет и мнение. От вторник следобед Диляна не е акала сама. В четвъртък вечерта и' бръкнахме с термометър и изака малко. Тогава ядох и круша, та се сцепи от газове през нощта, но пак  не ака  Sad Вчера много масажи и' правих, но пак нищо. Пръцка и пишка, не мисля, че е гладна-имам си кърма. Тиква ядох и стафиди. И чакам. Иначе тя си е супер весела, смее се, гука, спи спокойно, коремчето е мекичко. Казаха ми да и' дам малко капки зехтин, вие какво мислите?

# 226
  • София
По-късно ще се включат мамите, които имат реален опит със запек. Според мен това с термометъра трябва да е най-крайната мярка. Питай педиатърката, обикновено изписват Дуфалак. Мисля, че е по-мек вариант на термометъра. Аз не бих давала зехтин заради риска от алергична реакция.

# 227
милинка, благодаря!  Hug Кожата на бузките е добре и никога до сега не е имала проблем. Единствените участъци са около лактите, като снощи бяха и нагоре към мишниците, има съвсем малко и по бедрата, но там не беше зачервено. Забелязах, че снощи докато я къпя, че като полея вода по ръцете, където е проблемния участък и тя се радва, дори се смя с глас (може би е я е сърбяло и това я е облекчавало до известна степен  newsm78). Иначе е спокойна, с мноого малко периоди когато изведнъж започва да реве без видима причина. Сега си мисля дали това не е било проблема? Освен това върнах лентата назад и си мисля какво съм яла - ами нищо по-различно (единствено преди два дни ядох компот от кайсии(откак съм родила не съм яла)), та си мисля дали не е от него?  newsm78 Сега Катрин спи, ще я погледна как е като се събуди.
Нана, аз съм давала Лактулоза по препоръка на педиатъра. При мен за изхождането на беболина помага яденето на тиква.  Peace Ако не изпитва дискомфорт детето не давай нищо. Консултирай се с лекаря по-добре.  Hug

# 228
NANA-87 не съм от вашата тема, но искам да ти кажа : Зехтин НЕ давай  Naughty това с термометъра не се прави, никак не е правилно . Ако бебето е само на кърма и се чувства добре и не плаче може да се чака до 7 дни . Лактулоза и Дуфалак не е хубаво да се дават, че раздуват червата, ако се наложи и вземи от аптеката свещички и с тях ще се оправи  Peace

# 229
  • София
Фортуна, кайсията (за разлика от прасковата) е алерген, дано само от това да е било  Hug

# 230
# 231
Nana-87  Дани е едно от бебетата с проблеми с изхождането ( понякога). КОНСУЛТИРАЙ СЕ С ПЕДИАТЪР!  Съвета ми е да не предприемаш нищо на своя глава, освен масаж на коремчето и гимнастика.  Peace  Не се повлиявай от писаното тук, само споделяме, не поставяме диагнози и не предписваме лечение. Simple Smile А за това кой препоръчан от педиатъра метод да използваш, може да получиш повече информация в интернет или  да се довериш на инстинкта си. Надявам се скоро да откриеш съкровище в памперса!

Дани се присъедини към бебетата чудовища!  Joy  Радвах се аз, че си е направила режим, има си пауза, НО  hahaha никой не е поискал нейното мнение по въпроса. Та.. сега сме без нощна пауза! Вече 5 дни  спи най-много 2,5 часа . Аз май съм лепнала някакъв грип. Сега нагъвам осцилококцинум и др. подобни и май закрепих положението. Недоспиването обаче ми разказва играта. Дано е период и скоро отмине.  Забелязвам, че при нас е свързано с лактацията, сякаш се увеличава.

# 232
момичета искам да ви попитам за зъбките давате ли нещо и какво има мн гелчета за мазане на венеца какво мислите?
при нас е просто не търпимо не може да спи само по 15,20мин-нервен постоянно слага всичко в устата като кученце е  Thinking Thinking

# 233
Аз ще се самоцитирам, защото постът написан в четвъртък в друга тема важи с пълна сила hahaha
Ох, и моите неволи са като вашите.Явно около 4-ти месец подлудяват тези деца.Реших да броя тази нощ колко пъти е мрънкал и сукал.Та като се започне: 20,00 - 22,00 - 23,55 - 02,05 - 04,15 - 05,30 - 06,35 - 07,30 - 10,00 тук вече колкото и да ми се спеше се надигнах да го преоблека и да си играе, защото нямах силички.В 11,30 заспа и гледам сега се е събудил, но понеже не съм скрила ТВ и гледа и мирува.Та Попи въобще не ми се оплаквай с нощно хранене.Аз преди мърморех, че яде по 2 пъти през нощта, сега яде на 2 часа #CrazyНай-лошото е, че вече не иска биберон нощем, само на гърда в поза люлка се успокоява.
Та продължавам да с мисля, че това или е: 1.някаква фаза в растежа или 2.иска близост, или както споменава mirados е от 3.сърбежа на венците...гадая все още.Факт е, че всички признаци са налице.Бързо дърпа на височина/1.съдя по бодитата, които скорострелно премятам в шкаф - умалелеи, 2.иска само мен и не признава никой друг  ooooh! което вече си стана сериозен проблем, 3. умира от кеф да ми смуче .. каквото докопа-блуза, цица, пръст/ Относно зъбките поръчахме някакви сашета хомеопатични по препоръка на съфорумка.Надявам се да имат ефект.

# 234
Деси, благодаря!  Hug Дано да е само това.  Praynig
Аз говорих с майка ми по телефона и тя ми припомни, че и аз имах подобни обриви като малка. При мен се получаваха от храна (яйца, шоколад) и от ухапвания от насекоми (комари най-вече). С възрастта отшумяха и сега единствено имам проблем при ухапвания от насекоми. При каката в по-голяма възраст (на 16г.) се появи алергия. Тестувахме я и се оказа алергична към сусам и лешници (бърза реакция) и към колбаси (бавна реакция). Слагаме алергени и вече е към края на 3 годишната терапия с тях..
Кремчето, което търся го нямало по аптеките може би от 1 година. Препоръчаха ми Нахтхерцен -  интензивен балсам. Мисля да го пробвам. Peace
mirados, пробвай да предлагаш на детето чесалка за венците, мисля, че са по-удачен вариант. Наистина има много гелове за венци, но по мое мнение те са като капките за колики - на принципа пробваш, пък от което намериш полза. Из  нета има много мненията, едните харесват един гел, други друг. Peace

# 235
  • София
Малко тъповат въпрос, но по какво се разбира дали зъбите са тръгнали? Сър Андрю се опитва да налапа всичко, което докопа, включително и текстил, което намирам за отвратително. Отделно, че се пъне да налапа целия си юмрук, редовно ми смуче рамото, докато го нося и текат лиги, каквито кучетата ми нямат. Това зъби ли са или си е част от растежа?

# 236
Малко тъповат въпрос, но по какво се разбира дали зъбите са тръгнали? Сър Андрю се опитва да налапа всичко, което докопа, включително и текстил, което намирам за отвратително. Отделно, че се пъне да налапа целия си юмрук, редовно ми смуче рамото, докато го нося и текат лиги, каквито кучетата ми нямат. Това зъби ли са или си е част от растежа?

Първият симптом е увеличеното слюноотделяне, после стремежа на бебето да лапне всичко, което докопа, за да си почеше венците и да облекчи болката (сърбежа), който изпитва.
Ето една статия, която на мен ми харесва:
http://maimunka.org/2011/02/%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8 … 0%BC%D0%BF%D1%82/

# 237
  • София

Първият симптом е увеличеното слюноотделяне, после стремежа на бебето да лапне всичко, което докопа, за да си почеше венците и да облекчи болката (сърбежа), който изпитва.
Ето една статия, която на мен ми харесва:
http://maimunka.org/2011/02/%D0%BC%D0%BB%D0%B5%D1%87%D0%BD%D0%B8 … 0%BC%D0%BF%D1%82/

А после отваряш устата, светиш с фенерчето и поглеждаш долния венец - ако са тръгнали, трябва да е подут или да прозират бели петънца  Peace

При нас съвпадат почти всички признаци (без диария и температура), но няма и помен от зъби  Peace

# 238
Присъединявам се към клуба на -=Деси=-
   Wink

# 239
  • София
Присъединявам се към клуба на -=Деси=-
  Wink

Добре дошла   Mr. Green

Аз проверявам всяка вечер, защото напоследък е отвратителен - мрънка, плюе биберона, лигите са от устата до земята, сменяме дрешките по няколко пъти, аз вечно съм налигавена по рамото, сраснах се с аспиратора... но нищо  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт