ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 481
  • 730
  •   1
Отговори
# 210
  • София
Фуста, то обикновено дерматитът върви и с някаква алергия, при Андрей просто не може да установим каква е. При деца, които са слабо податливи на алергии, рискът е значително по-малък от развитие на АД.

Поли, АД обяснява неспокойствието напоследък. До преди месец и не предполагах, че ще се сдобие с такава диагноза. Някак изведнъж, когато го пробвахме с обикновен Аптамил, започнаха тези обриви, после върнахме хипоалергенния, обривите с променлив успех се появяваха и зачезваха и така до сряда, когато избиха много петна по коремчето и гърдичките. А снощи вече се дереше с пълно гърло и като тръгнах да го събличам, видях, че по гърба са се появили буквално рани. Това за няма и 24 часа.  

Деси, не съм го къпала всяка вечер. Единствено в периода на коликите го пускахме по-често да плува във ваната, за да спи. Къпех го все с препарати за много суха кожа, но явно пак не е било достатъчно. Сега каза само с тези препарати на Ла Рош Позе да мия и мажа и нищо друго. Питах с какво да мажа лицето заради студа - само с това, без друга козметика. Питах няколко пъти за Мустела, нищо не ми отговори, явно не ги харесва.  
Какво е това с вит. Ц-то, с ампула ли? Заинтригува ме, защото имам упорита екзема по ръцете. Забелязала съм, че много реагирам на Доместос и Мистър Пропър. Като пипам капачките, не самия разтвор, се появяват ситни мехурчета, които после стават на суха кожа, която се цепи, ако не се маже. Също и от препарати за прах, тип Пронто. Чинии не мия от години именно заради това. Сега единствено на Андрю бутилките мия по неволя.

Сър Андрю е като Худини. Преди малко го заварих свободно дращещ се, след като беше успял да се изсули от колана, свалил си беше ръкавиците и махаше по лицето. Кой знае какъв ще е утре, все си мисля кой ли ден ще ме обвинят, че го малтретираме. После похапна 100-тина милилитра, което си е направо чудо на цял ден гладуване и заспа, явно Фенистилът подейства най-накрая.

Добре дошли на новодошлите! Simple Smile

# 211
Фуста, то обикновено дерматитът върви и с някаква алергия, при Андрей просто не може да установим каква е. При деца, които са слабо податливи на алергии, рискът е значително по-малък от развитие на АД.

Поли, АД обяснява неспокойствието напоследък. До преди месец и не предполагах, че ще се сдобие с такава диагноза. Някак изведнъж, когато го пробвахме с обикновен Аптамил, започнаха тези обриви, после върнахме хипоалергенния, обривите с променлив успех се появяваха и зачезваха и така до сряда, когато избиха много петна по коремчето и гърдичките. А снощи вече се дереше с пълно гърло и като тръгнах да го събличам, видях, че по гърба са се появили буквално рани. Това за няма и 24 часа.  

Деси, не съм го къпала всяка вечер. Единствено в периода на коликите го пускахме по-често да плува във ваната, за да спи. Къпех го все с препарати за много суха кожа, но явно пак не е било достатъчно. Сега каза само с тези препарати на Ла Рош Позе да мия и мажа и нищо друго. Питах с какво да мажа лицето заради студа - само с това, без друга козметика. Питах няколко пъти за Мустела, нищо не ми отговори, явно не ги харесва.  
Какво е това с вит. Ц-то, с ампула ли? Заинтригува ме, защото имам упорита екзема по ръцете. Забелязала съм, че много реагирам на Доместос и Мистър Пропър. Като пипам капачките, не самия разтвор, се появяват ситни мехурчета, които после стават на суха кожа, която се цепи, ако не се маже. Също и от препарати за прах, тип Пронто. Чинии не мия от години именно заради това. Сега единствено на Андрю бутилките мия по неволя.

Сър Андрю е като Худини. Преди малко го заварих свободно дращещ се, след като беше успял да се изсули от колана, свалил си беше ръкавиците и махаше по лицето. Кой знае какъв ще е утре, все си мисля кой ли ден ще ме обвинят, че го малтретираме. После похапна 100-тина милилитра, което си е направо чудо на цял ден гладуване и заспа, явно Фенистилът подейства най-накрая.

Добре дошли на новодошлите! Simple Smile

Wink мерси

# 212
След като успях с "родилни  мъки"  Grinning Grinning Grinning да се впиша в групата. Имам въпрос към майките,които хранят децата си само с АМ и все още не са захранили.По колко пъти  и милилитра яде вашето   ylinfant

# 213
Не знаех  Embarassed нищичко не съм чела по темата.Просто си мислех, че след болницата от престараване съм претоплила малкия, защото цялото му лице беше пламнало.Но го заведох при неонатолог-педиатър и тя каза, че това са наченки на АД, НО може и да е реакция от АБ.Имаше обрив - как го видя не знам толкова беше микроскопичен -  и по гръбчето.Много интересно какво ли го е отключило, а и пиеше Фенистил заради лекарствата.Гадна работа е, а ти внимавай с този Доместос, че яко изгаря кожата.Иначе убива бактериите най-добре, това ми го каза една собственичка на лаборатория.Те чистели с Доместос вместо с разните му там препарати от ХЕИ, явно затова е толкова агресивен препарат.

# 214
Не знаех  Embarassed нищичко не съм чела по темата.Просто си мислех, че след болницата от престараване съм претоплила малкия, защото цялото му лице беше пламнало.Но го заведох при неонатолог-педиатър и тя каза, че това са наченки на АД, НО може и да е реакция от АБ.Имаше обрив - как го видя не знам толкова беше микроскопичен -  и по гръбчето.Много интересно какво ли го е отключило, а и пиеше Фенистил заради лекарствата.Гадна работа е, а ти внимавай с този Доместос, че яко изгаря кожата.Иначе убива бактериите най-добре, това ми го каза една собственичка на лаборатория.Те чистели с Доместос вместо с разните му там препарати от ХЕИ, явно затова е толкова агресивен препарат.

Моето дете също има АД мажем с Нахткерцен ,спря да се  развива,но не се и лекува.
АД е на главичката от дясно и тя постоянно се търка с ръце,можеби за това не ни минава

# 215
Uriage ми е препоръчан, но в момента съм още на мострите и не съм го купувала.Първо минавам с тампон с термалната вода на Биотерм и след това крема.На мама коконата много се радва от цялата процедура  Joy
Скрит текст:

# 216
това ми е препоръчано в момента съм още на мострите.Първо минавам с тампон с термалната вода на Биотерм и след това крема.На мама коконата много се радва от цялата процедура  Joy
[/qu

На нас не са ни казали за тази вода,да не би за това да сме в застой Thinking

# 217
  • София
Милинка, да, ампула Витамин С от тези за инжекции. За мехурите и цепнатата кожа не знам дали ще помогне  Thinking, не съм пробвала, слагам го върху вече избили екземи или плюски (преди да се разранят в средата) и то предимно по тялото, ръцете са неспасяеми. Ръцете съм ги мазала с какво ли не, киснала съм ги във всякакви смеси, реално малко по-добре става от компресите със зеле с мляко и кисненето в загрят зехтин. Но пък не ти пречи да пробваш  Peace

Чудомирааа, добре дошли  Hug Моето дете (сега е малко над 8 кг) яде "НАН": 5 пъти на денонощие по 180 мл  Simple Smile Живот и здраве, ще го захранвам като стане на 5 месеца, т.е., след около 2 седмици.

# 218
Uriage ми е препоръчан, но в момента съм още на мострите и не съм го купувала.Първо минавам с тампон с термалната вода на Биотерм и след това крема.На мама коконата много се радва от цялата процедура  Joy
Скрит текст:
колко струва вашия крем,май ще сменям Нахткерцен.Не се развива,но не минава Sad Sad

# 219
Милинка, да, ампула Витамин С от тези за инжекции. За мехурите и цепнатата кожа не знам дали ще помогне  Thinking, не съм пробвала, слагам го върху вече избили екземи или плюски (преди да се разранят в средата) и то предимно по тялото, ръцете са неспасяеми. Ръцете съм ги мазала с какво ли не, киснала съм ги във всякакви смеси, реално малко по-добре става от компресите със зеле с мляко и кисненето в загрят зехтин. Но пък не ти пречи да пробваш  Peace

Чудомирааа, добре дошли  Hug Моето дете (сега е малко над 8 кг) яде "НАН": 5 пъти на денонощие по 180 мл  Simple Smile Живот и здраве, ще го захранвам като стане на 5 месеца, т.е., след около 2 седмици.

Здравей! Деси ,колко е голямо твоето дете.

# 220
  • София
Мойто чедо е най-малко от цялата тема и е на 3.5 месеца (ноемврийче е, но трябваше октомври да се роди). Изяжда около 120 мл. на 3 часа.  Останалите можеш да видиш по дни на първа страница на темата.

Деси, на мен засега на ръцете ми повлиява единствено крем, който дори не е медицински - крем от коноп на The Body Shop (маже се и се спи с ръкавици). Марката няма представителство в България, но ако имаш някой, който пътува, може да донесе. Виждала съм и в един магазин на софийския Терминал 2. Мазала съм с какво ли не, включително кортикостероиди, изобщо не помагат.

# 221
На Терминал 2 има Боди Шоп  Peace Ама дали го има крема от коноп??

# 222
  • София
Здравей! Деси ,колко е голямо твоето дете.

Утре става на 4 и половина. Мисля да го захраня на 5 месеца, защото е доста едър и според педиатърката още малко и АМ съвсем няма да го засища  Tired В края на месеца сме на последната ваксина, ще изчакам 10 дни и ще започвам  Peace

Милинка, мерси за крема, щом се знае основната съставка, сигурно може да се пробва и в чист вид  Thinking
Скрит текст:
За 25 години съм се намазала сигурно с 10 килограма мазила  Mr. Green, ходила съм на хомеопат (той овладя положението, но замина за Москва  Sad), да чукна на дърво, но не съм имала сериозен проблем от 3-4 години (тогава като последно средство прибегнах до иглотерапевт, всъщност той ми каза това за Витамин С), а на дребните изривания тук-там по тялото и ръцете изобщо не обръщам внимание  Simple Smile

# 223
милинка, дано бързо да се оправя сър Андрю.  Hug

И аз от снощи съм с притеснения. Бях споменала, че кожата на Катрин е суха около лактите и по бедрата - имаше леко зачервени участъци, груби като шкурка. Омазнявах по-често и сякаш понамаляха, но не изчезнаха. На последната консултация питах доки и тя каза да мажа с крем ексципиал с бадемово масло, обаче, не го намирам. А снощи преди баня около лактите на беболина кожата беше много зачервена (като кръгове - леко надигнати, груби участъци). Вчера я мазах с олио Бочко с пшеничен зародиш и после се появиха тези петна, снощи отново я намазах с олиото на Хип, което ползвам отдавна, дано да е било от това. А иначе ползвам сапун Бочко с пшеничен зародиш. Ще търся по-интензивно този крем, който ми препоръча педиатърката.
Ето как изглежда:
http://www.marvi.bg/excipial-bademovo-maslo-podhranvasht-i-ovlaj … -100-ml-2936.html
Някакви идеи къде бих могла да го намеря? Благодаря!  Hug

Добре дошли на новите мами!  bouquet
Забравих да кажа: добро утро!  Hug

Последна редакция: сб, 23 фев 2013, 08:59 от Fortuna

# 224
  • София
Фортуна, моят съвет е като за начало да намалиш къпането, ако я къпеш всеки ден и да не използваш сапун. Продават специални емолиенти, млека за измиване без сапун. Също четох, че при такива проблеми не се препоръчва да се маже с олио. Противно на очакванията, трудно хидратира. Аз мажех с Тьопфер, докато не установих, че тия сухи участъци не се повлияват. По-голям ефект имат мазилата с млечна-кремообразна консистенция. Кожата на бузките й как е?
Мойто диване тази нощ спа относително спокойно, даже яде на 3 часа и в момента се опитва да стигне до Луната и обратно. Пак се пъне да се обръща, да пъпли, явно е в малко по-добра кондиция от предните дни. Пу-пу.
И добро утро и от мен, макар при нас да клони към обяд вече.  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт