ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 489
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ми знам ли, Деска.
Ограничен ли ти е броят канали по някакъв начин? Ние плащаме за тв и интернет около 30 лв като интернетът ни е бая бърз.

Ами не, не е ограничен. Пуснах и ръчно, пак не го намери, ще звъня да питам какъв е проблемът  Peace В сайта пише, че е включен в основния пакет, аз имам само ТВ към тях.

# 196
Схема за ЗВБ не съм измислила. Мисля да видя как ще реагира на 1-2 зеленчука, пък после ще му мисля. Ще се "водя " по детето:-)

Стерилизирате ли все още шишетата?

# 197

Стерилизирате ли все още шишетата?

Стерилизирам  Peace Мисля да е така, докато не започнем захранването.

Ние сме наддали само 300 гр.. Sad ама педиатърката каза, че нямало проблем, но пък дърпаме повече на височина. Попитах за мнение относно захранването и жената ми каза, че щом сме на кърма да изчакам поне до 5-ти месец, но ако беба иска по-често да суче (което напоследък зачестява) да изчакам сега 2 седмици и да започваме захранването. Все пак ще поизчакам още.
Казах, че смятам да започна с оризова каша и ми се обясни, че нямало проблем, но тя се предлага предимно на деца  с по-тежки колики. А тъй, като ние нямахме този проблем, може би ще започна директно със зеленчуково пюре.
Зададох и въпрос относно глицериновите свещички и педито каза, че не се привиквало към тях. Но добре, че нямаме проблем засега с изхожданията.
Днес ни биха и последните двойни ваксини. Този път плака повече Sad Дадох профилактично Панадол и дано не вдигне температура, като миналият път.
Казах и за ръчичката с тези странни премятания, дето ги има. Прегледаха и обстойно моториката и всичко било нормално. Не смятам да ходя на невролог и спирам да мисля глупости!

Поздрави на всички и чао засега от нас!  Hug

# 198
Браво, Just a Dreamer Simple Smile
Не се затормозявай излишно. При вас изобщо има ли ги тези свещички? В София ми казаха, че нямало изобщо по складовете такива от бая време.
Кирил си ака и днес, както обикновено и аз съм значително по-спокойна. Пък мисля, че и на него му е по-добре.

Аз стерилизирам, ама по един-два пъти на ден. Не се втелясвам вече много.

# 199
  • София
Привет и от мен. Днес водих дребното на детски дерматолог, която потвърди диагнозата АД.  Confused Подозирах, защото съвпадаше с огромна част от симптомите и снимките в интернет. Тук лекарите се водят на категории, тази беше висша, което обикновено са преподаватели, завеждащи отделения и пр. Смятам да се доверя и да не обикалям повече. Изписа кортикостероиден крем, антихистаминов препарат и нова козметика. Каза, че основна роля е изиграла наследствеността, защото при двама родители с чести алергии, вероятността за проявления е много висока. Единственото, което изключи като причина, отключила заболяването, беше контактна алергия. Според нея ще прави подобни проблеми и по-натам.
Натъпках малчо с Фенистил, намазах с крема и се надявам да започне да се успокоява положението. Последните няколко нощи спеше неспокойно, чешеше се. И сега е повит, за да не мърда ръцете.
Изрично ме предупреди да подходим с особено внимание към захранването и да не е по-рано от 7ми месец. Каза да стартирам с еднокомпонентни пюрета като тиквички, цветно зеле (каквото и да означава това) и други слабоалергенни. Чудех се дали да сменям млякото със соево, каза да не го пипам, да продължи с ХА.
Във вторник сме на консултация в държавната поликлиника, но вероятно и сега няма да поставят никакви ваксини. Засега е само с БЦЖ-то и първата хепатитна.
Бутилките продължвам да стерилизирам, но ако бързам - мия и давам.

# 200
  • София
Милинка, много съчувствам  Hug Дано сега се оправи положението  Praynig

Цветното зеле е обикновен карфиол  Wink

# 201
Браво, Just a Dreamer Simple Smile
Не се затормозявай излишно. При вас изобщо има ли ги тези свещички? В София ми казаха, че нямало изобщо по складовете такива от бая време.
Кирил си ака и днес, както обикновено и аз съм значително по-спокойна. Пък мисля, че и на него му е по-добре.

Аз ги бях купила още преди месец и малко.. от по-голяма аптека. Спрени ли са от производство или ги няма в наличност? Аз хич не съм почитател на свещичките и ако случайно се "запечем" ще дам пюре от круши  Laughing

милинка оправяйте се по-бързо  Hug

# 202
Ми не знам и аз. Ще проверя пак за тези свещички.
Нашата педиатърка каза, че това е най-безобидно.
Аз се надявам да се е отпушило детето и да няма повече проблеми с акането де, ама все пак най-вероятно ще си остана с надеждите. И аз, и баща му сме малко "трудни" с тоалетната. Едва ли той ще ака от сутрин до вечер Grinning

# 203
  • София
Да се включа и аз набързо  Simple Smile Танчето вчера за пръв път се обърна сама  Grinning, беше от гръб по корем, но обратното не го може още и не прави и опити. Не че и така правеше, но нали съм луднала дали се развива нормално и вчера ми щукна да правим упражнения за обръщане, правихме ги през деня, явно схвана целта на заниятието и вечерта ме сюрпризира като сама го направи  Grinning Днес разучавам упражненията за обръщане от корем по гръб  hahaha

Милинка, на нас ни препоръчаха да направим един курс със Зиртек, но чак след 6 навършени месеца и започнало захранване, докторката не ми обясни защо трябва да е чак тогава, ама не съм я и питала. Иначе за захранването каза да си е по обичайния начин. Също така ме посъветва пак да започна да ям всичко и това, че има реакция и от храносмилателния тракт (малки точици кръв в акото) изобщо не значело, че алергията е към храна, това ми го обясни с астмата например, че често се получава при захранването от реакция към храна, но реагират белите дробове и ми прозвуча много логично. С ваксините сме с месец назад и сме сложили само веднъж петвалентната, но АД не се влоши от това.

За крушите майка ми се опитва да ми набие в главата да не давам преди годинка, много засилвали перисталктиката и често това водело до сплитане на червата, навремето това лекар й го бил казал ( и аз и сестра ми сме имали сплитане на червата и затова е много наплашена по темата). Някой да е чувал нещо подобно? А сега всички ги препоръчват още с първите плодове  newsm78

# 204
Здравейте!
Ние малко се позагубихме..ама нещо все се намира за правене..та да драсна някой ред сега докато спинка..Напредваме с моркова-вече  изяжда  по половин бурканче  на ден на обедното хранене в 12-13ч.и то от големите на Хип-доволна е!Все още обаче се дохранваме след това с кърма и то детето суче понякога доста, но пък понякога и стига и малко кърма..всеки ден различно!От кашата се отказах да я започваме сега при условие че си яде зеленчуковото пюре..евентуално другата седмица в началото мисля да сменим пюрето с ново примерно картоф +морков -не мисля че ще и хареса ама да опитаме..
Днес купих още музикални играчки от типа на тези дето имат много песнички и то на български и които издават звук в съответствие на това кое животно натискаш..много е доволна малката!Отново пообиколих и вторите у-би и намерих съкровища буквално!!!За 10-ина лева и взех поне 5 нови тоалета!!!Ха иди купувай нови де...за такива пари..А и пюрето цапа ли цапа..та да му се свиди на човек да слага нови дрешки които и без това ще умалеят скоро!!!
За изваряване-много рядко..някой биберон..ама тя като не ги и иска..и вода не пием..и сме на кърма..та какво ли да изварвам..Мия лъжичката за пюрето и играчките мия с гореща вода и Бочко..и до там!
За друго не се сещам да пиша..а да Poli виж пак "кърмаческа стачка"-да не би Мина да я е хванала сега тази стачка-спомням си че на вашата"възраст "бяхме в такъв киселинчев период!
Милинка дано бързо се оправи сър Андрю!  bouquet

# 205
  • София
Благодаря, момичета!   bouquet
Сър Андрю е много печален, защото не може да се чеше. Гадно е, че трябва да го връзвам буквално, но прави кожата на нищо и ръкавиците не помагат, защото ги сваля.
Лекарката днес каза, че това било един от симптомите - че оплакванията се засилват вечер. Нощем ставах на около 1.5-2ч. да му мажа лицето.  Последните няколко дни стигаше до едни неутешими състояния, като снощи беше кулминацията. Добре, че от БГ бях донесла крем и на своя глава го намазах, та успокои нещата за през нощта. Цяла нощ е спал гол, по памперс, върху пелена за еднократна употреба, защото не знаех да не би да реагира на перилни препарати и бои в тъканите.

Светле, на дребното му изписаха антихистаминов препарат, защото е в обострено състояние. След 19ч. не може място да си намери, явно сърбежите са ужасни. Днес отказа и да се храни. Странното е, че всичко се разви много скоростно (от сряда насам) и то тъкмо, след като мислех, че са били моментни проблеми и са в период на затихване. Ще изкара един курс, за да може кожата да зарастне и по-нататък ще се полагат грижи само с изписаната козметика и нищо друго. Иначе изписаха капки Фенистил, които ги дават подходящи от 2-рата седмица. Отделно Тридерм, за да успокои кожата, сърбежите и гъбичната инфекция, която се е получила от постоянното разчесване. И отделно на Ла Рош Позе крем и още нещо, което да се редува с Тридерм.
Лошото е, че единствено контактната алергия (перилни препарати и бои) е изключена и оттам насетне може да е към всичко друго. Както се бях по блуза в кабинета и си свалих шала, лекарката ми обърна внимание, че имам алергия към вълнени тъкани. Аз се чудех що се почесвам, но никога не съм задълбочавала особено. После ми видя екземите по ръцете и каза да внимавам с препаратите. Факт, аз почти никакви препарати не докосвам с голи ръце, все с ръкавици, но дори тогава пак имам проблеми. Явно малкото се е метнало на мен. Sad

# 206
  • София
Милинка, ти да нямаш алергия и към латекс?  newsm78 Това, че сте изключили контактната, е много добре, тя едва ли не е от най-тежките, защото се активира от какво ли не (имам я, за съжаление Tired). Не знам лекарката ви дали ще позволи да прилагаш на Андрей на тази възраст Витамин С, но при много тежки кризи ми действа изключително добре - топиш памуче в него и леко притискаш към кожата - колкото да я навлажниш съвсем леко, не е нужно да попие много  Peace. Предполагам, че ти е казала да не къпеш сър Андрю, но ако все пак го правиш, потърси хума - доста ще му олекне от нея (остави я да се "позапече" малко, тогава я избърши с влажна хавлийка).

Не стерилизирам редовно от много време - откакто Зарчето започна да влачи всичко в устата. Изплаквам с вряла вода, веднъж на 2-3 дни мия с "Бочко", може би веднъж седмично стерилизирам шишето заедно с двата биберона и това е.

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 22:18 от -=Деси=-

# 207
милинка, съчувствам ви, дано илачите помогнат и детето да се успокои. Ето че в крайна сметка си има причина за неспокойствието му.
ciao-ciao, и аз си мислех за стачка, но дори това да е, дано мине. Мен ме светна обаче, че от няколко дни пия по малко вино на обед или вечер, а бях забелязала преди, че това не й влияе добре. И имам съмнения, че съм й активирала коликите, защото се успокоява като й дам капки против колики. Настава един пърдеж, едно чудо. Освен това на моменти се съмнявам за кърмата дали й стига, защото за пет минути се наяжда и от двете гърди. Съмненията ми се разсейват от факта, че ака доста обилно  (днес 4-5 пъти), а и пишка добре. Би трябвало да не е гладна.

# 208
Ох, миличките бебчовци, защо трябва все гадните неща да наследяват от нас Tired
Милинка дано се оправи детето, защото моята мишка също е с наченки на АД, но предполагам в начална фаза.Днес като го загледах..толкова му е суха кожичката на лицето, че клепачите му се белят.За сега мажа с едни кремчета мострички, които ми даде педиатърката, ще видим после какво ще купувам.Не че ще те успокоя, но добре че не е алергия.Помня на една позната детето имаше алергия към млякото.Беше някакъв кошмар докато установят..може би към 7-8 месец чак.
От мен лек и спокоен уйкенд

# 209
Здравейте!
Чета ви с интерес аз също родих октомври месец, реших да се включа и аз.
Моята принцеса се казва Лора и е родена на23 октомври
Ние сме от Пловдив. Има ли мами от тук ? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт