ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 494
  • 730
  •   1
Отговори
# 180
Момичета, извинявайте, че ви занимах с проблема, който се оказа в моята пощенска кутия Embarassed
Писмото си е останало в аутбокс-а  newsm78
Извинявайте, още веднъж   bouquet

# 181
red_nelitka само да уточня, че аз говорех за другата книга на Додсън. "Изкуството да бъдеш родител" също я имам и главата отнасяща се до бебешкия период ми допадна, но повече не съм чела. Предполагам пак ще е полезна на Поли, но просто не говорех за нея в случая Simple Smile

# 182
  • Бургас
Аз пак съм неразбрала  Embarassed
А как да я добавя сканирана, че не съм сигурна дали ще се свали от тук...?

# 183
  след периода, в който акаше почти след всяко хранене по малко, Ния разреди акането. При първите 48 часа и аз се шашнах, попрочетох, видях че не е твърдо коремчето, няма признаци на дискомфорт и реших, че няма да се притеснявам. Нали сме само на кърма отдавам го на добрата безотходна преработка. Сега понякога ака веднъж на ден, понякога прескача по няколко дни. Когато забележа безпокойство правя хубав масаж/ с длан по часовниковата стрелка/, "каране" на колело,поглаждане с леко притискане от двете страни на коремчето. Винаги дава резултат. До сега най-продължителния период без изхождане е бил 6 дни. Не съм давала нищо за подпомагане. При нас обаче от голямо значение е какво ям и за това все още много внимавам. Онзи ден ядох доста тиква печена със стафидки и резултатът не закъсня - три поредни пълни памперса. Иначе когато захранвах баткото си спомням, че гледах винаги когато давам разхлабващ плод да давам запичаща храна и обратното. Това вече като започнах да давам и плодови пюрета. Някъде видях в схемите ягоди...май съм чела че мъхести не се дават до годинка. Аз поне не съм давала.
Nana-87 Някога с баткото цялото стъпало беше изкривено леко и няколко месеца правихме упражненийце да се изправи. Сега с девойката и ние имахме едно "криво"пръсче.В родилното казаха, че едната ставичка била просто по-високо и нямало какво да се прави, така щяла да си остане. Първия път при ортопеда забравих да питам, то взе, че се оправи само. Ама пък на другото краче сега ми се струва, че кутрето пък минава отдолу леко. Сега като ходи за втория контролен при ортопеда ще питам. Леко отклонение - като бях бременна с баткото гледах "клъцни- срежи", сериите, в които на единия доктор му се ражда дете с проблеми на пръсчетата. Явно толкова съм се впечатлила, че първото нещо като родих беше да питам дали са му ок пръчетата на бебето... Той проблеми няма, ама пък тя има някакви леки отклонения. Дано не е сериозно и при вас и с масажчета да се оправи.
  Гледам за книгите се коментира, тъкмо и аз се замислих, че трябва да взема някоя по-скоро за баткото. Та щом сте доволни ще взема тази.
 Poli BK май си имате класическа форма на ревност при вас. Моето момче беше се научило да заспива само- давам млякото, казвам лека нощ, целувка и го оставям сам да заспива. Обаче след като го бяхме  "командировали" при баба му на село за 10 дни, сега заспиването е ...кошмарно. И обедното, и вечерното. Вечер задължително някой остава при него докато се поунесе и после тихо, буквално по чорапи, за да не тропа с пантофи, се изнася крадешком от стаята. Това пак го отдавам на ревност. Поради тази причина гледам да избягвам да му казвам, че отивам при бебето, та все чинии отивам да мия или да готвя. Да не си мисли, че го пренебрегвам...уж.
 red_nelitka благодаря за книжката   bouquet мисля да я поръчам, ама не пречи да хвърля един поглед.
   Ние тези дни също един ден сме спокойни, на другия нервничи. Никакъв режим още няма. Разсейва се много докато се храни. Вечер яде на 1,5-2. През нощта прави и паузи, ама далече не толкова колкото ми се иска. Ама деца-растат и се менят.

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 00:09 от timide

# 184
# 185
Добро утро. newsm62
ХА ХА, много готино. Направо си мечтая за 1 час почивка, а и тази вана много съблазнителна изглежда, само 4 месечния фактор дали ще е в петъчна почивка???  smile3506
Аз вчера накупих пюренца, направих си една схема с календар март, но се учудвам защо в една от предходните схеми количеството на пюрето достига 15-20 лъжички. Нали 8ч.л = 50гр. оптималната дажба?

# 186
# 187
  • София
Сега вече се включвам по-обстойно  Wink

Момичета, коя кабелна предлага Бейби ТВ? Аз го гледах в болницата, изглежда съвсем безобидно, но не го намирам на "НЕТ 1"  newsm78

Светле, всяко нещо, което се дава извън АМ/кърма и лекарства е захранване  Wink

Nana-87, аз съм с такова кутре на десния крак  Simple Smile Навремето просто го слагаха на мястото му и го фиксираха с лепенка - че не се изправи идеално - не се изправи (но това зависи и от упоритостта, аз махах лепенката, защото все ме притискаше), но поне ми беше спестен стресът от оперативна намеса. Така че за мен операцията е абсолютно излишна  Peace

Педагогичното захранване определено не е за нас - повечето неща, които се каните да давате, изобщо не присъстват на масата, а и готвим с толкова много сол и подправки, че определено не е за дете  Mr. Green

Аз вчера накупих пюренца, направих си една схема с календар март, но се учудвам защо в една от предходните схеми количеството на пюрето достига 15-20 лъжички. Нали 8ч.л = 50гр. оптималната дажба?

Зависи в какво са написани лъжичките: 1 ч.л. = ~2-3 бебешки.

Ако говориш за моята схема: дала съм ги в чаени, за да ги отмервам по-лесно и по-бързо (докато не намеря нещо, в което да отмервам - мисля, че едни чашки за ракия са точно 50 гр): зеленчуковите и плодовитепюретата са максимум 8 ч.л. (което е около 16-18 бебешки), а кашите са на съвсем различна дозировка, затова там лъжичките стигат до 30 ч.л. (150 мл).

# 188
Здравейте момичета ето ни и нас   
Добре дошли на новите мами  Hug
Деси, табличката е супер, отново благодарности   bouquet
Аз гласувах за захранване след 6 месец (защото засега планът ми е такъв) и то педиатрично, но според мен така както е  анкетата, една ли всяка от нас ще спази начинът който е посочила като избор. Аз лично мисля, че ще прилагам и 3-те метода, защото ще  захранвам с пюре, каша и т.н., но когато има подходящи неща на масата ще предлагам резенче на детето, така че по-скоро гласувам за комбиниран метод  Laughing А що се отнася до лъжичките - също не смятам, че ще бъда чак толкова стриктна, не смятам че е нужно. Другото, което мисля е, че ще започна захранване с обедното хранене, което при нас е 12-13, като предлагам няколко лъжички пюре и дохранвам с кърма и така за около седмица ще го заместя изцяло (живот и здраве) с еднокомпонетно пюре, напр. от тиква. След това ще добавям към него по малко от друг зеленчук (картоф напр.) докато свикне и с него и лека полека ще въвеждам и другите зеленчуци. Поне така мисля аз да процедирам.
И ние гледаме ТВ, ама не детски, гледа с баба си новините и политически предавания и им говори и се кара, много е смешна

# 189
# 190
Деси, ние сме на НЕТ 1 и имаме Бейби ТВ.

# 191
  • София
Деси, ние сме на НЕТ 1 и имаме Бейби ТВ.

Мерси  Hug, сега ще пусна автоматично търсене, явно са го добавили по-късно. Странно, изскочиха някакви канали, но не и "Бейби ТВ"  newsm78 Дали не е включен допълнително към някакъв пакет? Или е от моя телевизор?

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 12:26 от -=Деси=-

# 192
Хахахахах малко патИ  Mr. Green

Светле, всяко нещо, което се дава извън АМ/кърма и лекарства е захранване  Wink

Дам така се оказа - и сестра ми това ми обяснява по телефона... Но така или иначе все още не го правя последователно и ежедневно.
И на анкетата значи гласуването ми е тотално невярно Outta Joint

Последна редакция: пт, 22 фев 2013, 12:34 от Светле

# 193
Ми знам ли, Деска.
Ограничен ли ти е броят канали по някакъв начин? Ние плащаме за тв и интернет около 30 лв като интернетът ни е бая бърз.

# 194
red_nelitka, благодаря за линкчето!
timide, ревност при сина ми със сигурност има, но тези прояви, които описах ги имаше и доста преди въобще да си помислим за второ дете. Така че и характеропатията не е малка. В някои отношения сме мнооого напред с материала, най-вече в ученето - букви, цифри, писане, стихчета и т.н., в други обаче (сигурно за баланс) изоставаме - не спи сам, опъва се за детската градина (е, с всяка сутрин все по-малко), глези се за някои неща, страхува се да бъде сам в стаята.  Ама да е жив и здрав, ще го преодолее това. Иначе е много общителен и постоянно блесва с някое остроумие.
Кривият период на Минето продължава. Вече се притеснявам да не стане крива за постоянно. Сега я оставих в креватчето да се приспива, обикновено отмърква бързо, но в момента реве и протестира.
Аз не бих държала бебе да не се изходи цяла седмица. Мое мнение е. Борис беше на смесено хранене и на тая възраст си акаше по два-три пъти дневно. Мина е само на кърма и също има поне два-три пълни, ама сериозно пълни, памперса дневно. Освен това и двамата са наддавали чудесно. Така че тезата със 100 процента усвояване на кърмата според мен е силно пресилена.

Общи условия

Активация на акаунт