ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 352
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Благодаря!

# 256
И аз пера всичко (включително и нашите дрехи) с течен Тео Бебе. Също нямаме проблеми.

# 257
Сано Максима , от скоро използвам и омекотителя към него....доволна съм. Гладят се мнооооого по-лесно, а всички плюшени и хавлиени дрешки са безобразно меки.  Two Hearts

# 258
Привет и от нас:)
И ние мсе  в отбора на слюнчещите се и лапащи всичко на поразия.Зъбки се виждат и ги чакаме всеки момент, но кога...ще си почакаме:))
От няколко дни сме по-големи мрънкалници и все по-силно ревем:))
Пера с Персил сензитив течен прах- аналог на персил бейби в Гърция.Омекотител- Силан сенситив.
Момичета направо ме наплашихте с този АД:(
Аз като гледам  всички искаме да захранваме след 6ти месец, заместваме  цяло хранене.А мамите, които кърмят как ще процедират искат да заместят цяло хранене или искат само да запознаят със съответни вкус.Ако целта е да се замести хранене, доколкото знам, трябва да се дава първо пюрето, после кърмене/АМ.Но ако целта е само да се запознае със вкуса, то би следвало първо да се кърми и да се дават само по 3-5 лъжички от пюрето.
От няколко дена сме си  опознли крачетата и те са постоянно вдигнати във въздуха и даже и палците си ядем:))Затова , когато си лягаме го повивам като бебе,за да не си мята краката постянно.Ефектът е заспиване за по-малко от 5мин.
Лека от мен.
До скоро.

# 259
Здравейте и от мен! Отивам да си лягам, но все пак да споделя и аз 2 думи..
Пера с Тео бебе с лайка и с алое, и двата съм пробвала, но на прах, много съм доволна, миришат приятно и перат всички дрехи, даже наакани.
За лигавенето - същите сме, много лиги, много лапане на играчки, чужди пръсти и интересно, също предпочита плюшени играчки или подобни на тях, чак на мен ми се повдига...
Отивам да я гушкам...

# 260
  • България/Германия
И при нас текат реки лиги, всичко се мушка в устата, хапе яростно биберона, но зъби никакви не се виждат... Tired Не се и надявам скоро да изникнат, защото каката беше така от тримесечна, а първото зъбче се показа чак на 9 месеца  ooooh! Поне засега това не му се отразява на съня  Praynig

Ще захранвам на 6 навършени месеца. Каката я захраних на 5, защото не си пиеше млякото, както трябва и реших, че може да хареса новите вкусове повече. Милата изобщо не беше готова за захранване и само се измъчихме една друга. Прояде що-годе добре на 8-9 месеца. Бебо също още не е показал признаци на готовност за захранване, така че сега няма да бързам.

Алекс не е от едрите бебчовци, към 7 кила е на домашния кантар и около 66 см, но като се има предвид, че се роди 2200 гр и 46 см, съм повече от доволна от мерките му  Heart Eyes Мисля да го захраня с оризова каша, защото той е доста дрисливичък  Blush По 2-3 пъти на ден се отчита, чак се притеснявам дали усвоява кърмата достатъчно добре.

Виждам, че има няколко мами, които хранят с изцедена кърма и искам да попитам по колко мл и колко пъти на ден се хранят бебчовците ви. Ние също сме изцяло на изцедена кърма, но напоследък доста намали количествата Sad Също така, по колко пъти на денонощие цедите? Аз се цедя по 6 пъти, като изкарвам около 200 мл на изцеждане, а малчо изпива към 800 мл. Иска ми се да махна нощното цедене, но се притеснявам дали няма много да ми намалее кърмата.

# 261
Еlfie, за 6*200 получаваш цялата ми благородна завист  newsm10 Не броя по колко пъти цедя, но имам чувството, че се сраснах с помпата.. И определено рекордът ми е 140 на цедене. Обичайно цедя по около 80-100. Без значение дали съм цедила преди 2 часа или преди 5. Бебето яде между 140 и 180. От няколко дни правя опити да го връщам на гърда и засега имам някакъв успех, но направо ме е страх да се похваля. Стискайте палци така да продължава.

# 262
Здравейте и от мен  Hug

Виждам, че бая сте изписали, но няма да мога да изчета всичко. Напоследък малкото ми отнема толкова грижи и внимание, че не мога даже до тоалетната да отида.

И ние като другите бебоци се лигавим обилно и стабилно. Зъб не се вижда да излиза, но две вечери подред сме с температура - 37.3.

Новото при нас е, че се научихме да пищим в стил "фалцет" или по-скоро тънък пищящ и изключително изнервящ глас. Независимо дали сме щастливи, сърдити или приятно изненадани от света покрай нас.

Имам си и доста разправии с таткото. Не знам вашите мъже колко време и усилия отделят на детето, но моят човек нещо напоследък не си дава много зор и се започват едни кавги от моя страна. Може пък и лошото време и фактът, че съм затворена по цял ден да ми влияят на настроението.

А и още нещо - малкият започна да се буди по два - три пъти непосредствено след като го приспим вечер. Ей ме на - приспах го в 23.30, сега е 1 часа, а току-що се връщам от спалнята, където се люляхме и приспивахме на гърда за трети път. Дано е за последно за тази нощ.

Хайде, мами. Дано всички бебки и бебчовци се чувстват добре, а майчетата им - отпочинали и щастливи. Май закривам заседанието за тази вечер Simple Smile

# 263
Привет!  bouquet
Ние днес ще опитваме второ на вкус пюре-картофи с морков!После ще пиша как се е приело LaughingМного цапа този морков бе....гледам за прахове си говорите-аз пера с тео бебе или каквото ми падне под ръка в магазина..гледам просто да е хубава известна марка-омекотител отделно не ползвам -въобще в това отношение хич не съм претенциозна,просто засега съм доволна каквото и да съм взела..обаче този морков..почти няма изпиране.не знам колко пъти требва да изпера за да се махнат петната от лигавниците ooooh!Сега поне това другото пюре не е толкова цветно та ще видим!Вчера дребната изяде половин бурканче от морковите  и беше много доволна ..но започна да ака доста честичко...дали е от това newsm78,или аз съм яла нещо...да се чуди човек!
elfie,Мария и всички цедящи се майки -браво!Като знам колко е трудно...и аз с първото дете се бях срастнала буквално с помпата ама като не ме изцеждаше милото добре и беше злоядо.. Whistling,сега това яде..и не се налага цедене,Мария дано ппривикне пак на гърда-стискам палци!!!
Звездичка браво на вас!!!Дано изкарате зъбчетата леко!Щом вече прпозират значи скоро ще да е!И това с крачетата -много сладко...върнах се назад във времето като батко си стигаше крачетата и му беше много весело да си смуче пръстите на краката Laughing
Лек ден от мен момичета!!!  bouquet
п.с един въпрос към захранващите като мен със зеленчук-сега като дам от новото пюре от картоф и морков днес за първи път 4-5 лъжички,да дохраня ли със пюрето от моркови  както съм давала до вчера по половин бурканче или това пюре вече отпада.... newsm78

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 11:13 от ciao-ciao

# 264
  • София
Да чукна на дърво, но моят мъж много помага със Зарчето - играят си, пеят си, разхождат се из стаите... Единственият проблем е с излизането - не ме пуска сама с количката, а самият той издържа максимум 40 минути навън  Tired, та си имаме сериозни спорове по този повод  Simple Smile

ciao-ciao, кога започват това с крачетата?

И, да - морковът има леко разхлабващ ефект  Peace

# 265
ДЕСИ ами ето при Звездичката от 5м. и 11дни и вече  го прави Laughing,иначе като гледам стари снимки където си е лапал нашия така крачетата-еми към 5 и половина,6месеца  Laughing
и моя мъж много ми помага и  си играе и с двете деца..а разходки правим много..преди  и той не можеше повече време навън ама го научих и сега иска да се разхождаме повече от мен Laughing

# 266
  • София
Мерси, това изречение съм го проспала  ooooh! Значи чакам и аз  Simple Smile

# 267
Здравейте!
Ние от няколко дена сме с нова нощна пауза. Преди спеше 4-5 часа и ме будеше за хапване, заспиваше  и се събуждаше на около 1-2 ч. да цока.
Сега пък спи 3-4 часа, хапва и се събужда след 3 часа. А и, като ви чета и вашите дечица си менят постоянно режимите. А при някои даже няма нощна пауза Confused Ужас... И ние имахме такъв период и беше много изморително, но отмина от само себе си.

Радвам се, че половинката  помага много с детето.  Не спира да и се радва, да си играят, а малката такава усмивка му лепва, като види баща си, който се е прибрал от работа Simple Smile

Ние перем с течен Ариел, но от Германия. Имаме приятел който често пътува до там и ни носи. Не ползвам омекотител. А в родителите ми перат нещата на Елина с Тео Бебе. И от двата препарата нямаме проблеми.

Аз вчера запасих оризова каша на Милупа, че ми я похвалиха. Отделно взех пюре пащърнак, круши Уилям-Крист (в случай, че се "запечем" пак), картоф с моркови, че четох, че чистият картоф не се приемал много добре. Отделно имам и от тиква, моркови..  Много оранжеви станаха май и ще гледам да редувам, че да не станем оранжеви  Laughing Благодаря на варненските момичета за препоръката на бебешките борси. Там наистина нещата са на много по-приемливи цени. Успяхме да купим и термолъжички и нямам търпение да ги тестваме по-нататък Wink Но засега се справяме само на кърма.

Имам един тъп въпрос към майките, които вече за захранили. Като започнете с нов зеленчук или плод, пак ли стартирате с по 1 лъжичка на ден?

Елина вече иска само по корем. Едвам я удържам след хапване да не се обърне, че иначе "връща"..
Ние пък нямаме наченки на зъбки, за което се радвам де Simple Smile Но, като започнат да избиват ще заложа на чесалката с гел,която купихме. Четох, че и Панадол помагал за болката ама... мисля да прибегна до него в краен случай. Дано не се наложи все пак  Peace

# 268
Аз пък защо съм останала с впечалението, че морковът е запичаща храна?    newsm78 

# 269
 ciao-ciao, като започваш ново пюре, включващо нов зеленчук, даваш няколко лъжички от него и може да дохраниш с пюрето, което си давала до сега, ако имаш заместено хранене. Ако даваш само, за да пробва и привиква с нова храна между храненията, не дохранваш а даваш кърма или АМ.
Just a Dreamer, това е отговор и на твоя въпрос - ако храненето е вече само с пюре, всяко съдържащо нов зеленчук се започва с 1-2 лъжички и се дохранва с познато вече пюре.
ShySun, морковът запича определено, не е  за запечени деца.
И аз имам един въпрос -  към мамите които приготвят сами пюрета или пък ще го правят като захранят. Ако се приготви по-голямо количество, напр. за 2 хранения, може ли да се дава на другия ден? Забравила съм как правех преди newsm78. Но си представям - сварявам едно парче тиква, то ще бъде поне за 2-3 хранения, или всеки ден варя ново парче тиква????

Общи условия

Активация на акаунт