ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 354
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
Да отговоря за цеденето: Цедя се различно, но най-често по около 5 пъти - 7.30 сутрин, после около 13 часа, около 17, 20 и накрая се цедя към 23-23.30 часа. Количеството е различно. Сутрин е най-много. Понякога и 300 мл. стига. По-малко от 120 мл. не ми се е случвало да цедя, а средното количество мисля, че е около 150 мл. на цедене. Бебчо изяжда всичко като аз фактически в 23.30 се цедя за другата сутрин.

Кирил яде сутрин около 170-180 мл. , после още 5 пъти по 130-140-150 мл.

# 271
  • София
... Единственият проблем е с излизането - не ме пуска сама с количката, а самият той издържа максимум 40 минути навън  Tired, та си имаме сериозни спорове по този повод  Simple Smile

e, какво значи "не те пуска" - да не си кученце или детенце??? Като не му се разхожда навън, що трябва и вас да спира?  newsm78 аз затова обикновено поставям на ММ въпроса: ще дойдеш ли с нас?

уфффф, като ви чета, че смятате акането 2-3 пъти дневно за често, се питам дали не следва да се притесня сериозно, че моята змейка продължава редовно да го прави по 5-6 пъти, а последните 3 дни даже по час - всяка сутрин в седем  ooooh!

ShySun, на мен също приятелка с двегодишна девойка ми каза, че е захранила първо с моркови, които действали запичащо на госпожицата  Peace но пък от други съм чувала често и мнението, че по принцип новата храна действа като слабително...

# 272
Milenita, нищо му няма на детето, съвсем нормално си ака, за кърмачетата честото акане, както и НЕакането са нормални неща, щом не е зелено или прекалено течно, няма от какво да се притесняваш   bouquet
Вие нещо не идвате в парка или ходите по други места  Grinning

# 273
  • София
късметче, благодаря за успокоението!   bouquet уж и аз т'ва си мантросвам, но като чета, че повечето бебоци са разредили и даже пропускат дни и пуста мнителност се въпросвам дали не греша...

Като е по-топло (като тези дни) и тихо (без вятър) времето, ходим до Южен парк, че нашата госпойца Претенция само там прави по-продължителен сън, за което нямам обяснение като как разбира къде сме, но в нашто паркче на половината час се е ококорчила и почва един мрън и гърч...  Crazy но днес май ще сме там след 14ч, че нещо ме "страхуват" вятърът и облаците  Confused

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 12:51 от Milenita

# 274
Здравейте, не съм посала от няколко месеца, но разгледах последните страници от темата.
От вчера захраних Милен с био пюре от морков на хип няколко лъжици-мръжи се, но отваря уста и чака следващата лъжица Simple Smile Смятам да караме още няколко дни на по няколко лъжици чист морков и след това съм купила морков с картоф. Така се вълнувам. Уначе спи - не става за ядене . Ляга в 9, 10 вечерта и ставаме (е тук е проблем) в 6:00 сутрин- почва да гука да се смее и ако не му обърнем внимание в даден момент почва да се сърди.  Joy
Плюнчим се много напипвам ости ръбчета отдолу но за сега не са излезли още.

# 275
  • Бургас
Миленита и ние сме от многоакащите Wink Ама аз предпочитам все да е наакан, отколкото да се притрисам що не ака   Mr. Green Като се знам каква съм  Laughing
Сън и тази вечер нямаше  #Cussing out ама само за мен. Иво яде през 2 часа и заспиваше, аз после не можех Sad
В Кауфланд ще има тази седмица намалени каши и пюрета. Не пречи да се видят. Ние днес ще ходим да купуваме още 1 пакет пампи Либери от Кауфланд за 20лв. Оказаха се хубави. И са с ластик на кръста, и са фини. 3-ката е малко по- голяма от тази на Пуфис Wink
Хубав ден, момичета и кротки бебоци   bouquet

# 276
  • София
... Единственият проблем е с излизането - не ме пуска сама с количката, а самият той издържа максимум 40 минути навън  Tired, та си имаме сериозни спорове по този повод  Simple Smile

e, какво значи "не те пуска" - да не си кученце или детенце??? Като не му се разхожда навън, що трябва и вас да спира?  newsm78 аз затова обикновено поставям на ММ въпроса: ще дойдеш ли с нас?

Не ме пуска сама, защото го е страх, че някой ще открадне бебето  Mr. Green Ще му мине, първоначално беше така и с кучето  Simple Smile

# 277
  • Бургас
Деси, разсмя ме Simple Smile Моя пък не ми дава да ходим сред хора, някой да не накиха Иво  Laughing 
 spam2

# 278
Здравейте мили майчета  Hug. Днес много мрачно е при нас. Поспаливо ни е на всички в къщи. Иво ми е прегракнал нещо. Много се притеснявам да не се разболее, а док не си вдига телефона- то нали е неделя Rage
Прах ползвам на Максима- много по-добре ми пере от тео и рекс, които съм пробвала. Когато са по-наакани ги накисвам за малко и после пера.
За пюретата, аз за сега чиста тиква давам, като увеличавам постепенно количеството и дохранвам с кърма. Като стигна едно оптимално количество около 50-60гр. ще почна пащърнак.
1-во 1ч.л пащърнак, след него дохранвам с 7ч.л от  вече познатата тиква и после пак кърма. На другия ден - 2ч.л пащърнак + 6 ч.л тиква и т.н. Деси сподели една такава схема. И моята е такава. Мисля че е по уместно постепенно да се замества с нов зеленчук, но то според детето всеки ще си намери най-подходящия вариант.
Аз пък имам друг въпрос към вече хранещите се
На какво ги слагате докато ги храните. Аз на шезлонга го настанявам ,леко изправен ама не ми е особено удобно.
 bye Heart

# 279
При нас в Сараево от снощи вали дъжд, даже имаше светкавици и гръмотевици. Мрачно е и доста потискащо, но дано просветлее. Съответно не можем да излезем. Пратихме тати да пазарува, а ние зяпаме телевизия.
Мина също е с доста добра перисталтика, почти на всяко хранене ака и то обилно.
Ние перем с някакъв Факс Сензитив, няма проблеми с него. Омекотител и аз не слагам.
Разгледах пюренцата в тукашния ДМ онзи ден - има Хип, Бебевита, Бейбилав и някаква словенска марка Фрутек. Има мънички разфасовки за захранване, по-големи и най-големи. Гладни няма да умрем. Да отговоря на питането за домашното пюре - може да се направи и консумира в рамките на 48 часа, като се държи в хладилник. Може да се сложи в бурканчета с винт и да се завари във вода, при което отпада нуждата от съхраняване в хладилник. Пюре, което се заварява, не бива да съдържа мляко или кърма. Остава и варианта с дълбокото замразяване, но после пюренцетое доста тричаво.
Мина не спа много добре, събуди се в 2.30 нощес, но не й дадох да яде до 4 ч., съответно тя придремваше и се будеше. Като я накърмих в 4 ч. заспа, но аз не можах и сега ми е едно мътно в главата. На това отгоре мъжът ми нощес ще варди посолството, та ще сме сами с децата. Аз като спя с двамата, не мога да се отпусна. Дано следващите дни бебка да се поуспоки малко, че и още мартенички имам да правя.

# 280
Като се е заговорило в темата за акане, да споделя при нас какво става....Докато изхождането беше проблем и близо три месеца  и половина не акаше без чужда помощ, сега изведнъж стана обрат. Започна от самосебе си, първо по един път, два пъти и сега от три дни по три- четири пъти на ден. От молитви за "щастие" в памперса сега започнах да се притеснявам нормално ли е по толкова пъти. На моменти е нормално на вид, друг път е по-рядко леко слузесто... newsm78.
Имахме намерение днес да излезем на разходка, но има силен вятър и май ще пропуснем. И нашият татко помага и каката също. А за излизане са първи.
За пране досега използвах един течен перилен препарат, мъжа ми ми го носеше от Франция и бях много доволна от него, и като миризма и като мекота и изпиране. Тук никъде не съм го виждала. Сега се наложи да купя оттук и взех Persil sensitive течен, хубав е, но онзи беше супер.
За тези от вас, които се цедят, чак ви се възхищавам за силите и времето. Аз с помпа така и не свикнах, а на ръка почти нищо не изкарвам (едва 40- 50мл). Само толкова ли имам незнам. Първо го слагам да суче, и след това давам АМ, но като незнам колко изсуква и се храним малко на "око". Правя му по 90 мл, изяжда си ги, пък дали му стига или са му много  си остава само въпрос.
За приготвянето на зеленчуковите пюрета- с каката отначало аз си ги правех, после я записах на детска кухня, но тогава беше от 5 мес. Не помня как, по колко и т.н. Правех по една шепичка и винаги оставаше, но май не го давах следващ път...Много неща ме се губят от предното майчинство  Joy Joy Joy.
Хубав ден!

# 281
ciao-ciao, благодаря за стиснатите палчета Simple Smile
Poli BK, ние за мартениците послушахме Milenita и ги правим с миксера. Ако си пропуснала поста й - завързват се белият и червеният конец, единият край се слага на миксера, другият се държи от детето. После ги нарязвам и ги промушвам през една цвръчка за край. Става супер бързо и вече ми олекна, че ще има за всички Simple Smile

# 282
red_nelitka, малката имаше кръвоизливче в едното оченце, първоначално беше като петънце, на другия ден като паяжинка. Педиатърката изписа  капки, 5-6 дни да капя, мина на 2-ия, име-Офталмо-Септонекс.

# 283
  • София
Деси, разсмя ме Simple Smile Моя пък не ми дава да ходим сред хора, някой да не накиха Иво  Laughing  
 spam2

Твоето е много по-смешно  hahaha

# 284
Забравих да напиша за кръвоизлива в окото - два пъти ни се е случвало. Все сам се докарва до това състояние с драскане. И двата пъти мина, без да сме правили нещо. Но го наблюдавах да не се разрасне.

Общи условия

Активация на акаунт