ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 456
  • 730
  •   1
Отговори
# 285
Здравейте!Няколко дни ми беше напрегнато и само влизах да ви чета.
За цеденето:Аз се цедя 3-4 пъти на денонощие.Задължително сутрин към 5-6,когато се събуди малкия.Тогава и аз изкарвам най-много около 250-300 мл. На обяд към 200-210 мл. и вечер към 19-20.00 ч. пак толкова.Ако не съм много изморена и към 23-24.00ч. правя още едно цедене.6 пъти по 200 мл.  и аз благородно завиждам.
За праха: В момента ползвам Сано Максима.Ползвала съм и Тео бебе.И от 2-та съм доволна.Омекотител не използвам.
За пюретата:т.к. ние правим домашни,ако остане си го запазваме в хладилника.Не е проблем за мен.За моркова и аз знам,че запича, но също така е вярно,че като нова храна стимулира перисталтиката.Но всяко дете си е различно.
За акането:не мога да разбера мамите,които се оплакват, че бебетата им акат по 2-3 и повече пъти.Съжалявам,че съм крайна,но като знам какво преживях с това неакане и как аз чакам с нетърпение акането всеки ден, наистина се учудвам.За тези малки дечица е добре това, че акат по няколко пъти на ден.Какво не бих дала и Коко да е от дрисливите, ама на сега и на 1 път съм доволна.
Иначе и Коко се лигави доста,мрънка си и всичко което сте описали.Само се притеснявам,че не се обръща сам от гръб по корем и още не си е открил големия пръст на крака,ще питам доки на консултацията  newsm78 Като гледам колко са напреднали вашите мъници в това отношение!
Хайде ставам, че малкия иска да си играем!

# 286
  • София
Сребрина, Зарчето също не прави никакви опити да се обръща, краката изобщо не стигат да устата. Единствено се опитва да лази, но не става. Трябва да проверя дали има обратен вариант - да пролази преди да се обърне, но едва ли  Peace

А и детето на Звездичка е по-голямо от Коко с 12 дни, а за това време могат да се променят мноого неща  Peace

За акането: при Зарчето е между 24 и 48 часа. Бих се притеснявала по-сериозно, ако детето ака повече от два пъти на ден, отколкото от по-рядкото акане (в разумни граници, разбира се).

Последна редакция: нд, 24 фев 2013, 16:54 от -=Деси=-

# 287
А, аз въобще не се притеснявам от честото акане. И синът ми беше така, до ден днешен има желязна перисталтика, никога не се е налагало да му давам каквото и да е за разхлабване. Предпочитам да ака често, отколкото да се чудя дали е нормално, че не ака по една седмица.

# 288
  • София
за обръщането: еее споко и Адриан не се обръща сам още. Но пък е супер активен иначе - нон стоп рита с крачета, на всички снимки ръцете са му размазани защото само ръкомаха. Почна да си пипа палците на краката, но още не ги лапа. Лапа всичко друго, което докопа.

за акането: и той е само на кърма и има дни в които ака 1 път, има дни в които ака 3 пъти имали сме и 5 дневна пауза без акане. Факт е че нищо не го тормози или боли и аз съм спокойна. Simple Smile Не се шашкайте Simple Smile

# 289
     Един съвет за всички, които се притесняват или чудят, защо детето им не прави това или онова.  Не сравнявайте с другите деца, има медицински показатели ( които също могат да варират) - гледайте тях. Simple Smile На едните бебето дава " Боц!" , вашето пък ще може да свири Марсилезата   tooth    Колкото и да не ви се вярва и те са личности и не са правени по калъп. На някои бебета просто не ги "кефи" да пълзят, други не си смучат палеца на крака, а трети не редят сортер.  Hug  Здрави да са, пък и без "Боц!" ще минем!

# 290
КЪСМЕТЧЕ много благодаря за отговора  bouquet,много ме улесни и се успокоих!Аз вече замествам едното хранене с моркови (е понякога си суква и малко кърма човечето)т.е сега спокойно мога да дам 3-4 лъжички от новото с картофи и моркови и да дохраня с морковите които ми останаха от днес ,защото изчаках някой да ми отговори и да дам утре новото пюренце, а не както бях решила-днес..А иначе пък относно твоето питане-аз не оставях в хладилник като приготвях..просто и лично на мен престояла храна в хладилника не би ми харесала..от тази гледна точка..Спомням си че сварявах всеки път нещо различно ,пасирах и давах веднага..ако  и на мен ми харесваше -го доизяждах аз ако ли не хвърлях..не съм запазвала..обаче считам че някои неща като тиквата могат да се оставят и за другия ден просто в хладилника..с нещо покрити,картоф обаче примерно не бих оставила-но това си е лично мое мнение!  Simple SmileПо -късно добавях и малко масло към картофчето и савсем мъничко сиренце-е, това няма как да стои вкусно до следващия ден..пак разбира се -мое мнение!
АЗАРИЯ аз храня в старата количка от батко която е в къщи ,понякога обаче ако много вземе трудно да преглъща понеже количката все пак е съвсем леко вдигната ,слагам беба на шезлонга или пък я държа на ръце и давам докато тя си гледа нещо...дано си ме разбрала правилно..по принцип уцелваме устата  и няма проблеми  и по този начин Laughing
И аз се вълнувам много от новия начин по който се храни беба и с интерес разглеждам огромния избор на каши и пюренца ..има такива вкусотии че днес в ДМ като ги гледахме ,баткото ме помоли да му купя и на него .. Laughing
За лигите и зъбчетата-ами същата работа като при вашите бебоци..вчера чесахме ,чесахме..мазахме с гелче..днес пка същата работа..текат лиги..беба се криви -ужас!
За акането-и моята глезла първите три месеца имаше периоди на акане през ден и ли два и също понякога се притеснявах..От 4-тия насам се пооправиха нещата-баткото например акаше след всяко кърмене почти..та пооправиха се нещата сега при бузанка та сега с пюрето от моркови чак до степен два-три -четири пъти на ден-аз лично не се оплаквам от това,просто се чудя  като и знам по принцип режима дали и има нещо сега..или просто  е в реда на нещата..ама като я гледам колко и е хубаво да се изаква ,явно всичко си е наред!
Айде лека вечер момичета и много послушни беби!  bouquet

# 291
      Здрави да са, пък и без "Боц!" ще минем!
Ей, като се хванахте за това "боц", пишман станах, че споделих. Трябва само за наакани памперси и пюрета явно да коментирам. За баланс да споделя, че макар Мина да съм я научила да дава "боц", което е просто признак на добра координация и нищо кой знае какво, да кажа, че не се обръща, не желае да яде пюрета и още не е просвирила Марсилезата. Но и това ще стане...с времето.  Mr. Green И още не са й поникнали зъби, макар че един ден сигурно и мъдреци ще й излязат.  Joy

# 292
Хахаха Поли, не е много сигурно. Аз така и нямам мъдреци  Mr. Green
(всъщност са пораснали настрани във венеца и не са се показали Wink )

Така и така се включих - при нас нищо ново. Самуил само се върти от гръб по корем, ама то отдавна. Но друга особена дарба не е проявил. Смеем се, че ако не му върви интелектуално, а само физически ще го правим спортист Grinning Лошо ли ще му е Wink

Да се поФала, днес успях и на козметик да ида  Party Flutter Остава да успея и на фризьор и маникюр ... тия дни, ако може  Crazy

По въпросите за цедене и пюрета не мога да се включа.  А за акането съм казвала, че е супер редовен един път сутрин и един път следобед след разходка. Тия дни имаме и трето акане след сутрешното, ама не съм се уплашила. Нормално си изглежда и детето и акото Simple Smile

# 293
И аз мисля, че не трябва да се притеснявате за акането и кой какво направил.
Галка първо мноооого акаше, после спря за известно време и се поизмъчихме (това определено е по-гадният вариант), а сега си е съвсем нормално - по 1-2 пъти на ден.
От скоро прави опити да се обръща, много е смешна - наляво, надясно....., но все още има нужда от помощ.  Joy Joy Joy
И нещо, което не видях да споменавате - от няколко дни иска да подскача непрекъснато, като пружинка е. Ако спрем, се сърди, ама това е много уморително, такива бицепси направих  #Crazy
А иначе като цяло ние сме по-назад от вас, защото Галка се роди на края на октомври и почти нямам какво да споделя, повече вас чета и така "Надниквам" в бъдещето   bouquet

# 294
  • София
За обръщането, аз пак малко се притесних, че се обърна първо от гръб по корем, уж трябва първо да е обратното, освен това засега може само на едната страна. И за това изчетох едни гадости....
Още повече, че по корем още не се кефи особено, е, вече поне вдига много хубаво на ръчичките цялата предна част на тялото, но като реши да си смуче палеца веднага си поляга, а на 5-тата минута вече крещи неистово и се сърди или пък е заспала с палеца в устата. Също и като правим "фъррр" в поза "самолет" не винаги изпъва тялото и вдига главата Sad А с това смучене на палеца ще ме побърка, реши ли да си го смуче, го прави с такова блаженство и се унася и през това време ни играчки я интересуват, ни главата вдига нагоре. На краката засега се кефи да си пипа само коленцата като сменяме памперса.

# 295
Хахаха Поли, не е много сигурно. Аз така и нямам мъдреци  Mr. Green
(всъщност са пораснали настрани във венеца и не са се показали Wink )
И моите бяха така, но ми създадоха проблеми и овреме ги извадих, така че реално не можаха да поникнат. Но строго погледнато си ги имах, така че и на дечурлигата няма да им се размине. За съжаление.

# 296
Здрасти мацки, разсмях се на мъжете ви  Joy
Благодаря  ciao-ciao и Poli ВK за отговорите за пюрето  Hug
Миленита не те видяхме в парка, ама беше доста мрачно днес времето, а утре го дават да вали  Sad
Да от утре има промоция в Кауфланд на пюрета и каши, също мисля да ида и да си взема някои нещо, нищо че смятам да се храним с домашни, все пак искам да имам за всеки случай резерв, като се наложи и не мога да приготвя.
Видях, че този пащърнак е много модерен нещо за захранване, аз такова нещо не съм яла признавам си, но се чудя дали и той като моркова не е много нитратен а? Може би е добър само в готови пюрета?
...Забравих и аз да си похваля гарджето - пее песни от няколко дни  Joy ще става оперна певица  Laughing
Иначе и тя си ака всеки ден по 1 или 2 пъти, понякога повече, а има дни, в които пропуска, но гледам да се шашкам много. Иначе в началото имахме периоди на НЕакане по 5 дни. След пиенето на Биогая, която спрях вече от месец, се регулираха нещата и сега няма проблем.

# 297
  • София
А, за мъж ми забравих да спомена, че принципно късно се прибира от работа, гушка я по малко вечер и помага с къпането и това е в общи линии, в събота и неделя я гушка повече, понякога излизаме и заедно на разходка. Сега от около 10 дни е болен, изкара някакъв много гаден грип и не смеем да припарим при него в другата стая, за мое учудване и сама се справям. Чак днес вече е по-добре и я погушка и той и слава богу, че е много кисела от сутринта, не реве много, но цял ден крещи сърдито с пълно гърло, че и в момента продължава.

А това с пащърнака и на мен ми е много странно  hahaha Защо, по дяволите, да си захранвам бебето с нещо, което никога не съм яла, няма и да ям, а и тя няма да яде повече през живота си.

# 298
Привет, момичета!  Hug
Първо да кажа за обрива, който имаше Катрин. Слава богу, размина се каквото беше. Сега кожата и` е все още суха, но поне няма зачервяване. Дано да е било от компота от кайсии, който ядох, че по същото време смених и препарата за пране (от течен Тео бебе лайка, минах на течен Бочко), и я намазах веднъж с Бочко олио с пшеничен зародиш (имах тестер от родилния дом). Спрях мазилото, пера, обаче с Бочко-то и като се размина го отхвърлям като причина. Два дни не съм я къпала, проблемните места мажех с алергозан крем.
За акането: като не ака повече от 24ч се притеснявам, като ака по 2-3 пъти дневно пак се притеснявам.  hahaha  Напоследък ака по веднъж дневно.  Grinning
Пащърнака го открихме наскоро, може би от две години. Харесва ни, сеем го. Слагам в супи, яхнии. Суров не съм го опитвала, но сготвен е подобен на моркова. Късметче, наистина е по-добре от готово пюре да го даваш, защото в кореноплодните се натрупват нитратите.
Я, да не остана назад и аз да си похваля гарджето - и Катрин дава "боц" , майка ми я научи още когато ни беше на гости по Нова година (просто забелязала, че детето си отделя показалеца и започнала с обучението  Mr. Green). Катрин се обърна два пъти от гръб по корем, когато навърши 3 месеца и оттогава повече не иска да се върти на никъде, към краката си не проявява интерес, но към ръцете си - непрекъснато ги разглежда и обожава да лежи по корем, лигави се.
Лека нощ и спокойни и спящи бебета.  Hug

# 299
Ох, ние не искаме да заспиваме и не знам.. Хем не е спала много през деня  Tired За сметка на това, на мен ми се спи ужасно много.

Днес бях принудена да захраня. Исках да изчакам още, но бебка иска да суче твърде на често и то от известно време насам и смятам, че е време вече. А и получих "зелена светлина" от педито и съм спокойна. Стартирах с оризова безмлечна каша и смятам да давам само нея в близките  4 седмици и то в по-разреден вариант. Четох, четох толкова из нета, че накрая ми писна. Ами в крайна сметка всяка майка си има различна схема на захранване и мисля повече да не се втелясвам на тази тема.
Колкото до пащърнака, и аз не съм опитвала, но го водят витаминозен и сравнително неутрален на вкус и ако на бебка и хареса, смятам честичко да и давам  Peace Дано поне детето ми за вбъдеще се храни по-здравословно, за разлика от мен...
Радвам се поне, че Елина си държи добре изправена главата и не избутва лъжичката, което ме успокоява, че може би не съм прибързала с днешното си решение.

Лека и спокойна нощ на всички!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт