ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 318
  • 730
  •   1
Отговори
# 555

Въпрос към майките, които вече имат цикъл,  забелязали ли сте някаква  връзка м/у  кърмата и МЦ при първата му поява? 

Да кърмата намалява, но после се регулира.

# 556
Чудомирааа  А при теб в какъв период беше намаляла?  Преди, по време и след?  Simple Smile

# 557
Чудомирааа  А при теб в какъв период беше намаляла?  Преди, по време и след?  Simple Smile

Преди и по време, но после се регулира
На моя позната също така става с кърмата

# 558
Честит национален празник, момичета!
Да сме живи и здрави, да отглеждаме нашите прекрасни български деца в по-добра България!
При нас времето е прекрасно и след малко излизаме на разходка. Хубав и слънчев празничен ден!

# 559

Въпрос към майките, които вече имат цикъл,  забелязали ли сте някаква  връзка м/у  кърмата и МЦ при първата му поява? 

Мисля, че от тогава кърмата ми понамаля. А дни преди появата на МЦ бебето се дърпаше от гърдата.

Честит национален празник и от нас!

# 560
ShySun, като мама с трети редовен цикъл (да, трети:) )мога да ти кажа, че кърмата ми намаляваше само по време на цикъла, и то само през първия ден. Веднага щом ми дойде се старая да възстановя намалелите количества магнезии, калции и калий и буквално прекалявам с шоколад, прясно и кисело мляко, сурови ядки, овесени ядки  и откритието на сезона - фурми  Simple Smile
 Днес във Варна се радваме на прекрасно пролетно време. Отразихме една разходка, съчетахме я с обиколка по бебешки магазини.

# 561
Честит национален празник момичета  bg
Имам да ви изчета още 8 страници и от доста време не мога да ви надвия на писането с четене. Определено много полезни неща научавам  bowuu
Да се включа с въпрос ако е възможно. На вас педито даде ли направление за полагащия се преглед при ортопед след навършени 4 месеца?

Надявам се тази вечер най-накрая да успея да ви прочета по време на нощните кърмения и да се включа по темите

# 562
Честит национален празник и от нас. Ето от този стих винаги настръхвам:

"... И днес йощ Балканът, щом буря зафаща,
спомня тоз ден бурен, шуми и препраща
славата му дивна като някой ек
от урва на урва и от век на век!..."

Прочетох наскоро някъде, че векове наред народите са преживявали войни, преселения, бедствия и никога не са го наричали "Криза", а просто "Живот" и са се справяли кой както може. Дано и ние се справим и оставим една по-добра България за децата ни.

Иначе нищо ново при нас - дълга разходка за следобедния сън, времето прекрасно, парка пренаселен Grinning

А нещо дето все се каня да питам мамите с по-големи деца - абе момичета, кога им пораства косата и се скрива плешивината отзад ...? Мого ми се ще да не е такъв плешивец Бузан  Blush Crazy

# 563
Честит Национален празник и от нас момичета!
Цял ден сме по улиците, времето е супер, денят е прекрасен и това ме зарежда с прекрасни емоции  Hug
Поли, намерих млякото и го взех, ще споделя после дали го е харесала   bouquet
Птиците ... това с косата е много относително, има деца и до годинката са плешивички, има и такива с много косичка, не му се притеснявай, той е мъж  Laughing

# 564
  • на Русе
Здравейте! След два дни с двете деца сама съм тотално  smile3515 Баткото само щуротии измисля. Вчера излязохме да изхвърлим боклука заедно, нашия като хукна да бяга, не мога да го стигна. Зави по една улица и излезе на платното. Аз едвам тичам  Embarassed Видях, че идва кола и крещя като луда. Добре, че един съсед го спрял. Колата и тя спря. А нашия застанал по средата на улицата и се превива от смях.  ooooh! Естествено беше наказан цяла вечер без ТВ. Днес излязохме на разходка след хиляда обещания, че ще ме държи за ръка. Ходихме на една площадка, върнахме се. Похвалих го, че ме е слушал. Влязохме си вътре. Аз внесох бебка и се върнах да прибера количката и диването заключи вратата под носа ми  #Cussing out Хлопах, звънях, виках. От вътре нищо не се чува. Кво ли не си помислих. Накрая съседа дойде и пита кво става. И той отвори. Ударих го  Embarassed Ама ми прекипя. Наказах го да не ходи утре на ДГ и сега е най-хрисимото човече на света. Защото ще отиде ако ме слуша цял следобяд и заспива сам  Crossing Arms
Съжалявам за оффа, ама трябваше да се оплача. Съответно всичките ми планове за забавления не се осъществиха.
Честит национален празник! Днес и майка ми има рождедн ден.
Бързо оздравяване на бебката на Milenita!
Mimi_leo, честито зъбче!

# 565
  • София
Благодаря на всички за пожеланията за скорошно оправяне - явно са помогнали, защото вече Беболина е доста по-добре  Hug

тук  ви благодари лично:

Скрит текст:

специални благодарности на Птиците ... за безценната помощ по качването на снимката

Какво полезно научих от вчерашния ден: приятелката ми дерматолог каза, че най-добре за подсеченото дупе при толкова често изхождане е преварен на водна баня зехтин, да не се мие дупето с вода, а само да се почиства с тампон със зехтина. Звучеше ми малко  Sick първоначално, но не само се оказа лесно изпълнимо, почистващо добре, но и много ефикасно за зачервеното и разранено бебешко дупе. И затова реших да споделя - дано не ви се налага, но ако случайно...нали...

С прахчета Хидрасек (има за бебета) борихме обезводняването.

Да си пожелаем много дни с чудно време като днешния и всички да сме здрави!   bouquet

Последна редакция: нд, 03 мар 2013, 19:54 от Milenita

# 566
Честит празник. Marie Curie Честит Рожден Ден!  Mimi_leo честито зъбче.
ShySun на мен за втори път ми зойзе цикъла.С изненада прочетох, че се забелязва 4дърпане" от гърда и разни такива.Затова този месец реших да наблюдавам.Нищо такова не се случи при нас.Нито забелязвам да е останал гладен/т.е да ми е намаляла кърмата/ Дори напротив.Явно толкова много яде последните 2 дни, че постоянно повръща.Ама примерно хапнал е, успяла съм да го кротна за час и 2 часа след храна е върнал всичко.Явно при всеки си е индивидуално.
И ние днес се разходихме най сетне като бели хора и резултата беше 3 часов здрав сън  Crazy

# 567
     Това с цикъла беше вече последен опит да разбера защо  малката си промени така режима. Вече няма  вечерна пауза от 15 дни . В повечето вечери сънят й е нервен  и накъсан, буди се с плач, върти глава и пуфти насън.  В същото време мисля, че не остава гладна ( вечното мое притеснение да не гладува детето ).  Хората около мен казват -  не й стига кърмата, но това го слушам от 4-5 месеца  Confused . Поне изхождането се оправи => не е акала не защото не й стига кърмата (това пак беше предположение на педиатъра и околните).  Еххххх, този недостиг на кърма е обяснение за всичко....

Чудя се дали да захранвам скоро, вече проявява почти всички показатели и се чудя дали и този нарушен режим не  е отново показател. Според вас? Поставям я на изпитателен период до 10-ти март ( 8 дни след това е следващата ваксина) и до тогава ще наблюдавам и умувам  newsm78  А пълноценния сън го оставям за след 2 години Simple Smile

# 568
    Това с цикъла беше вече последен опит да разбера защо  малката си промени така режима. Вече няма  вечерна пауза от 15 дни . В повечето вечери сънят й е нервен  и накъсан, буди се с плач, върти глава и пуфти насън.  
И при нас е същата работа.Долу горе и периода е такъв.Сега последните 2-3 дни е по-спокоен, но нощем си яде през 2 часа.Според мен това е, защото го сърбят венците.Но това си е моя теория, просто защото си е много жизнен през деня и за мен няма друга причина.

# 569
 newsm78 Мойто пък лемурче си яде през 2-3 часа и през нощта от както се е родило ... пък си наддава добре, не плаче, просто си се събужда нощем и си хапва, какво да го  правя  Hug
А за съня след 2 години пак не е сигурно  Laughing, щото каката ми се будеше и ревтунеше до 3 години и ядеше нощем кисело мляко по 2 шишета  Joy

Общи условия

Активация на акаунт