ОКТОМВРИйче иска да играе, а майка му за сън мечтае!

• 24 293
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Привет и от нас:)
Честит Национален празник!
Marie Curie Честит Рожден Ден!
И ние от 2 нощи се будим и нощем през 2-2,5ч. и си похапваме.Но ни мъчат и зъбките-на това го отдавам, тъй като през деня си се храни на 3ч, а понякога и на 4ч.
Ние днес такава разходка му ударихме, а Лъчи си поспа като първия пич- от 11 до 3,30.Аз навъртях едни 10км ходене пеша:)по смесен терен-направих си фитнеса.Уморена, но презаредила батериите:))
Лека нощ от нас:)

# 571
skrita FUstA  венците бяха едната теория, купих гелче за тях и мажех 3 вечери подред - ефект върху съня никакъв!

късметче  Не убивай детските ми мечти!  Laughing Мойто дете след 2 години ще спи по 12 часа без прекъсване, ще ходи по въже и ще умножава трицифрени числа докато изброява световнитестолици.  Joy   Пък аз ще си пия кафето с приятелки и ще го хваля и хваля, и хваля!  Heart Eyes

# 572
  • София
Покрай болестта особено, и ние сме в отбора на хапващите нощем през 3-4 часа, сега и с добавка будене с рев през 20-30 мин от тормозещи черва и газове Sad Заспивам права, лоча кафе и чакам  нещастното ми Пръцле да се събуди  Tired Дано поне ни се получи убава и дълга раСоТка днес сред по-ненаселените алеи на Южен парк, че да разпуснем малко. Вчера беше и "един от онези дни" - разправях се едновременно с болно бебе, липсващ нет зарад заминаващ си рутер и наводнение от парното в старото ни жилище - тва щото и ММ периодично го няма за по месец и нещо, та малко нанагорно ми идва понякога да съм мъжът вкъщи, но ... само понякога  hahaha

Хубав и усмихнат ден с ник'ви ядове и дертове, но с много щастливи и здрави деца и мами!

# 573
И ние сме с будене през нощта за храна, съответно и аз мисля, че вече й е време за захранване. Налице са и доста признаци, но ще я заахраня чак след поне две седмици, че сме на ваксина другата седмица и не ми се иска да избързвам. Това, което ме притеснява е, че от месец и повече ака много течно, основно по 2-3-4 пъти на ден, но като вода. И липсват окези остатъци от млякото т.нар. извара. Всъщност това ще го отнеса и към ЛЛЛ консултантките ни, дали това пък не означава, че само мляко вече не е достатъчно. Освен нужда от захранване, и аз мислих, че може да е зъби, но нито с гелче, нито с масажчета на венците се успокоява съня. Май, май ще се захранваме.  Simple Smile

А и добро утро!  Crazy

# 574
И ние сме от често будещите се, но не през 2-3 часа ами през 1 час. Като часовник е.  33uu Не можем да се наспим, а не знам какво е това мъчение. Също кактo Shy-sun казва-  едно въртене нощем и неспокойствие. Тъкмо заспим и след малко пак рев, и така до сутринта на всеки час ставам, вземам го,люлея го с биберон в устата 10-20мин. и го оставям пак в леглото. Не мисля, че е недостиг на кърма. А вие като се събудят малчовците през нощта винаги ли ги храните? Аз го кърмя чак на сутринта.
Късметче направо ми разби фантазиите за тихи и спокойни нощи след време.... smile3555
Дано мине ако е период, че не издържам. Изпадам в яростни състояния и някой покрай мен го отнася. Rage newsm29

# 575
  • под тепетата
Здравейте! Най-напред благодаря ви, момичета, за пожеланията за РД!
При нас няма нещо особено ново, още не се е научила да се обръща, но започва вече от време на време да се кикоти и да се смее с глас, толкова ми е сладка! През последните дни спи по-спокойно, буди се чак след 3,30 и не винаги я храня, първо опитвам да я приспя пак с биберона, обикновено се унася, но когато не стане, я кърмя, това обаче става обикновено след 4 ч. Докато се събуди окончателно към 6,30 - 7 пак промърморва на няколко пъти, но тогава залъгалката върши работа. Иначе преди около две седмици имаше един период, в който се будеше през около час и половина и все искаше да суче - може да и било скок в растежа, но ме беше направила като сомнамбул - в просъница ставам, взимам я, кърмя и пак оставям в креватчето и заспивам безпаметно до следващото будене, когато пак действам по описаната процедура полуспейки. Заради това реших да почна да давам водичка нощем, но рядко върши работа, а и на мен не ми се вижда логично да предлагам вода, ако бебето е гладно - така или иначе за дълго няма да спи спокойно. Макар че с баткото много отрано така процедирах - събуди ли се нощем, давах само вода, но той пиеше по много, и досега е такъв, за разлика от майка си.  EmbarassedЗнам, че заради кърменето трябва да пия много течности, но като не ми се пие и забравям! Добре поне, че си правя лактогонен чай, та покрай него ми се събират някакви милилитри...
Milenita , мерси за инфото за преварения зехтин и подсеченото дупе. Досега не ми се е налагало да се боря с такъв проблем, но знае ли се.
Някой питаше за направления при ортопед след 4-ти месец - да, дадоха ни на нас, отделен е въпросът, че вече десетина дни забравям да се обадя  Embarassed. Но понеже ми се струва рутинно, не забелязвам някакви отклонения с моя "професионален" поглед и затова не съм се разбързала, а месецът си върви.
Приятни разходки на всички днес в това слънчево време! Днес Баба Марта е в настроение, дано да не се ядосва до края.

# 576
вижте какви килимчета има тук? Нали скоро обсъждахте такива, та и аз се заинтересувах. Но какъв е този материал- гума?? Не трябва ли да е онази по-меката материя?
http://clean.prodavalnik.com/kilimche-pzel-za-pod-guma-disney-9-chasti-i14058145

# 577
Добро утро и от нас! Понаспани тази сутрин, нахранени и така....
Мойта буболечка се киска от доста време, много е смешно, особено като я събличаме вечер гола, явно има и гъдел, така се киска и свива, та чак ние се смеем с нея.
Я да ви питам тези мами дето кърмите, децата ви спокойно ли хапват, щото мойто дете е като на танци - то се мърдат крака и ръце, нагоре-надолу, правят се мостове, мучи с уста и пъхти, като прасенце, все бърза и все се дави. Чудех се и другите ли деца така се хранят или само моето е някакво щураче?

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 22:56 от късметче

# 578
Добро утро и от мен!
На фона на нарушени нощни паузи, Коко спи от 23-24.00ч. до 6.30-7.30ч.Пу-пу да не му е уроки! Не че се чувствам наспана,но тази сутрин се сетих,че първите месеци можех да мечтая само за това,а сега почвам да мечтая за събуждане към 9-10.00ч.,но е много рано за това още.
Да честитя със закъснение Националният празник, ЧРД на Marie Curie и първото зъбче на Mimi_leo!
Milenita, бързо оздравяване!
Ние се възползваме максимално от хубавото време  и ще излизаме на разходка!
Хубав ден!

# 579
Късметче и ние сме същия случай. Докато суче (Но само понякога, най често вечер) е голямо гъчене. Краката не спират. Джаска се, опъва се, лапа-плюе-лапа и т.н, понякога хленчи и се стига и до рев.
Аз пък да питам, майките на вече обръщащите се деца, Ръчичката на горе ли се вдига преди да се обърне детето или си остава под него и после си я вади? Confused Дали обясних като хората?

# 580
  • Бургас
Момичета, добро утро  Coffee
Аз чакам Иво да се събуди и да яде иииииииииии да излизаме Simple Smile
Късметче, моят швъкалник почнах да го кърмя само легнал. Той рита, удря, върти се, хили се... Най- смешно е като яде и си катери краката по мен. После почва да се върти и пуска, оглежда се и пак засуква. Голям е пумпал  Joy
Иво в петък падна от спалнята по очи. Много се изплаших. А той като се успокои, дори се хилеше. Ама аз го нарамих и го заведох на лекар. И там продължи да се хили  #Crazy Педито сигурно ме помисли за луда  #Crazy Ама ,много се уплаших  Embarassed Кажете нещо за лечение на херпес. Мажа с паста за зъби.
В събота Иво спа по- добре (буди ме само 2 пъти), но снощи пак беше през час  #Cussing out И аз съм много нервна, недоспала... чувствам се занемарена.
Почнах да мажа венчетата с Бочко. Вечер изпада в истерия без видима причина. Като му дам да ми дъвче пръста с гел и се успокоява...
Няма спокойствие  #Crazy
И аз се замислям (доста сериозно) на 1 април да стартира захранването. Дали ще спиМ повече  Joy ? Мамите, които захраниха, да споделят как е съня?      
Хубав ден, момичета и приятна разходка с послушни и здрави бебоци Simple Smile  

# 581
Късметче по същия начин яде и мищката.Като се успокои си мисля, че се е нахранил вече и дърпам цицата и настава вой.
Азария ръката най-често си остава под него.В началото го побутвах на една страна, за да може да си я извади сам.Сега в повечето случаи успява без помощ и познайте  Twisted Evil навсякъде е оповръщано.Понякога покрай цялото това утпражнение се чуват звучни подпръцквания  Crazy голям зор ще да е да си надигне дупето.
Винаги го храня нощем.Той си спи при мен и само му подавам гърда и готово.Понякога яде, понякога просто се залъгва и заспива.Нали от кърма не може да преяде та затова не се притеснявам.
Гелове за венците реших да не купувам.Четох, рових общо взето не видях някой особено ласкаво да се е изразил от мазането на венците.Ще отмине и този период..и ще настане друг  hahaha

Какво означаваше кървавата слуз в акото  Tired Само на кърма е мишката.
Брех, няма спокойствие за бедната майчина душа  newsm78

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 12:06 от skrita FUstA

# 582
Fusta, означава да идете на лекар, мила. Щом има и кръв - проблем е. При нас например беше бактерия. Не се бави по-добре.

Леле, хора, аз съм толкова нервна, че буквално забравих какво прочетох последните 2 минути. На нокти съм. Идва ми да убия всички и честно казано причината за това е Кирил. Много ми пили нервите напоследък. По цял ден нещо мрънка, все не е на кеф, все не му харесва позата, а аз нося ли, нося на ръце и той и тогава не е доволен. И яденето не си изяжда винаги, а на мен ми намаля кърмата и направо със сълзи на очи я хвърлям. Чак съм купила една кутия АМ, че имам последни 2-3 пликчета замразена кърма, а на ден ми отиват по 2 допълнително. Дали не намаля, защото съм изнервена, не знам. Като остана сама с бебето цял ден и няма кой да ми помогне, просто изтрещявам. Не знам какво да направя. Не, че съм си представяла цветя и рози, явно просто не прецених колко са ми слаби ангелите. Почвам да си мисля, че ще стана лоша майка Sad
И Кирил по цяла нощ се върти. Спи до време в люлката и после към 4 се разбужда, аз го взимам при мен на спалнята и той се върти като шантав, ама със затворени очи. После към 7 се събужда и реве да яде. Съответно аз не съм се наспала грам и много ме боли гърбът.
Акаме на 4-5 дена, вчера дадох пюре от слива, та изака първото си миризливо лайно Grinning

Айде. Трябва да ставам. Не си спомням какво друго исках да кажа.

# 583
  • София
... Като остана сама с бебето цял ден и няма кой да ми помогне, просто изтрещявам. Не знам какво да направя. Не, че съм си представяла цветя и рози, явно просто не прецених колко са ми слаби ангелите. Почвам да си мисля, че ще стана лоша майка Sad

Това е съвсем естествено да ти се случва и да ти минават такива изтрещели мисли, сигурно малко са майките, които им се разминават подобни ситуации и тегоби. И е наложително да повярваш, че всичко описано си е в реда на нещата. НЕ, няма да станеш лоша майка, нито си такава. Просто си човек. Всъщност нещо повече - мама си, а това, както пише в моята книжка за мами на бебоци, е най-трудната и изтощителна професия на света!

Така че, голямо съчувств  Hug, ужасно е изморително и бавно минава, но нито значи, че са ти по-слаби ангелите от на останалите, нито е повод за притеснение. Щипни Кирил от мен и направи нещо само за себе си в следващите пет минути - мацни едно кремче на измъчената си физиономия, шмугни шоколад, каквото ти се иска и харесваш, независимо Дзверчо реве или не, и се сещай по-често да го правиш.   bouquet

# 584
  • София
blasphemy, добре дошла в отбора  Mr. Green Щом мислиш така за себе си - всичко е ОК  Peace Обикновено "добрите" майки имат супер невъзпитани и разглезени деца, значи нас това не ни грози  Mr. Green

Нещо исках да коментирам, но и аз не помня вече какво  Confused

Скрита Фуста, кървавата слуз в акото при нас беше от разранено анусче (тогава Зарчето се беше продрискало яко).

slavip, мнооого се смях на това със заключването  hahaha

Да питам нещо за шишетата: в началото няколко майки ми казаха, че имат много и могат да ми дадат, защото щели да ми трябват. Аз пък от самото начало използвам само две - едно за млякото и едно за чая/водата. После мисля да мина на преходна чаша и само чаша. Ще ми трябват ли шишета в такива количества или да не ги взимам, за да не ми заемат място? Нещо не мога да си представя за какво ще ми потрябват толкова много newsm78

Общи условия

Активация на акаунт