Студенти в чужбина - 3

• 73 431
  • 804
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте, момичета! Влизам с нова питанка - преди няколко дни получихме доста материали от един от избраните университети. Само да вметна, че синът ми вече си пусна двете крайни желания - Кардиф и Ейбърисуит - и двата са в Уелс. Та в получените материали от Ейбъри...имаше съобщение от медицинската служба, че е желателно да си направи ваксина против менингит и комбинирана против заушка, морбили и рубеола, т.е. става дума за две ваксини. Това във връзка със зачестили през последните години в британските унита заболявания от този вид. Да имате някаква информация по този въпрос? Аз още не съм говорила с джипито. Но интересно дали децата, които са там знаят нещо или да някой друг да е получил такова съобщение?

# 136
  • София
Във Великобритания отдавна имат проблеми с менингита. Още преди 10-тина години доката приятелка следваше там, се говореше за това.
Миналата година в Единбург имаше зачестили случаи на легионерска болест.
А нашите деца нали като малки са имунизирани с комбинирата ваксина за заушка, морбили и рубеола или се бъркам. newsm78

# 137
  • България
 Не се бъркаш. Имунизирани са, но не знам имунитетът колко време след това е.

Последна редакция: пн, 25 мар 2013, 11:36 от SofiaV

# 138
Значи в писмото пише една доза ваксина срещу менингит и две дози от комбинираната, независимо дали детето е ваксинирано. Ще питам и джипито, ама днес е втора смяна. Иначе майка ми е педиатър, но вече е пенсионер и не е съвсем наясно. Но ако наистина има при тях такива случаи може би ще е по-добре да се ваксинираме? Интересно, че само от един университет ни изпратиха такова нещо. Явно защото е само препоръка.

# 139
Здравейте! Искам да споделя нещо интересно, което не съм чела тук да се е случвало и затова ми направи впечатление. Моята дъщеря получи оферта от University ot Warwick - исканията им са успех 5.70, три матури, от които едната задължително да е история (понеже това кандидатстваме) и оценката да е не по-малко от 6 , другата задължителна матура е английски с оценка не по-малко от 5.70. Но не това ми направи впечатление - вчера и се обадиха по телефона да я питат има ли въпроси относно офертата и да и кажат, че много се радват, че е избрала техния университет и че биха били много щастливи да отиде при тях. Това за мен беше голяма изненада. Тя е записала само две матури и естествено вече няма как да запише и трета и ми обяснила това ,  а те и казали , да пише на някакъв имейл и щели да направят нещо по въпроса.

# 140
  • някъде из облаците
Вили95 Warwick винаги са искали 3 матури, преди 4 години когато голямата кандидатстваше също искаха 3 матури, имаше даже случаи, когато искат 3 матури по определени от тях предмети  и с БЕЛ ставаха 4   Shocked. При вас поне това го няма, дъщеря ти не е ли знаела, че ще ѝ искат 3 матури?
Дано  Praynig ви направят компромис, наистина е доста добър, малката щерка заради 3 -та матура го изключи от нейният списък, когато кандидатстваше.

dami, за ваксини нищо не са ни търсили, на сайта на Ман. университет имаше информация какви ваксини искат, но никой не ги е търсил, а ние така и не направихме срещу менингит, тя работеше на морето и нямаше кога, решихме ако искат толкова, там ще ги направи. Единственото, което направихме превод на всички ваксини, които са им правени, но и това не са им търсили и на двете.

mama Tin и аз ще чакам разказа ти  с нетърпение,  Wink и мен ще ме чака същото, може би лятото.

# 141
# 142
  • Вече на светло в София
Вили95 Warwick винаги са искали 3 матури, преди 4 години когато голямата кандидатстваше също искаха 3 матури, имаше даже случаи, когато искат 3 матури по определени от тях предмети  и с БЕЛ ставаха 4   Shocked. При вас поне това го няма, дъщеря ти не е ли знаела, че ще ѝ искат 3 матури?
Дано  Praynig ви направят компромис, наистина е доста добър, малката щерка заради 3 -та матура го изключи от нейният списък, когато кандидатстваше.
Преди 3 години, когато кандидатства дъщеря ми по същата причина и тя не го писа. В него има няколко деца СМГ - специалности с математика. Университета си заслужава Peace

# 143
  • Варна

Явно стана "модно " да се пишат писма до английски политици. Ето още едно :
http://vipnovini.bg/%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BD%D … %BD-news2153.html

Какво стана, прибраха ли се за ваканцията  някои от студентите вече ? Моят ще остане там, казва че времето е доста лошо и вали сняг .

# 144
Цитат на: Сребърна паричка link=topic=704410.msg24749121#msg24749121

Какво стана, прибраха ли се за ваканцията  някои от студентите вече ? Моят ще остане там, казва че времето е доста лошо и вали сняг .

Моят се прибра. Ядосва се, че било много студено, а се прибрал за да си стопли кокалите. Но няма какво да направим.

# 145
Моят син също се прибра. На фона на студеното време тук, той отговори, че това е нищо в сравнение със Шотландия. Иначе е доволен от университета, свикнал е с града и му харесва там.

# 146
Като ви чета, студентите във Великобритания почти са приключили годината. Дъщеря ми в Германия още не си знае оценките от първата сесия. Щели да ги изкарат в началото на април, след ваканцията.

# 147
Като ви чета, студентите във Великобритания почти са приключили годината. Дъщеря ми в Германия още не си знае оценките от първата сесия. Щели да ги изкарат в началото на април, след ваканцията.
И ние сме така, ама вече си е свикнала. Първата година много се шашкаше Peace
Моето дете си пристигна тази вечер и вече пътува към Варна. Иначе вече им започна летния семестър, ама сега намери 10 дни пролука да се прибере. Че при тях непрекъснато имат гостуващи лектори от цял свят и всеки си идва когато му е удобно, пък студентите да си приспособяват графика.

# 148
Предстоят ви много приятни емоции! Ще чакаме разкази за зетя!

# 149
  • София - Варна
Моят син си е вече у дома. От 5 дни, успяхме 2 вечери да го видим. Laughing Понеже живеем на 2 места, досега си виждаше с приятелите от София от гимназията. Утре се прибираме във Варна. Там са приятелите от детството. И там няма много да се прибира в къщи, естествено. Но той е с правото си - идва тук да си поживее...  Като замине и след 2 месеца - лято.

Общи условия

Активация на акаунт