Студенти в чужбина - 3

• 73 436
  • 804
  •   1
Отговори
# 120
много ми беше интересна темата и ако може някои да ми даде инфо или лични впечатления за University of Robert Gordon(има ли българи,лесно ли се влиза,изисквания ,заслужава ли си?)

# 121
Момичета, приготвяте ли се? Аз утре очаквам гостенин, та отивам да търся ... шкембе.  Mr. Green

# 122
  • София - Варна
Момичета, приготвяте ли се? Аз утре очаквам гостенин, та отивам да търся ... шкембе.  Mr. Green

Аз - в събота. Мусака с ябълков щрудел... Simple Smile

# 123
  • UK
много ми беше интересна темата и ако може някои да ми даде инфо или лични впечатления за University of Robert Gordon(има ли българи,лесно ли се влиза,изисквания ,заслужава ли си?)

1) Има българи, но не са толкова много колкото в Uni of Aberdeen. В Computer Science тази година сме четирима, отделно познавам още около десетима, които са в първи курс.
2) Зависи от специалността. Обикновено искат оценка от дипломата от 5,00 до 5,80 и IELTS 6.0/6.5.
3) Университетът е сравнително нов (на 20 години) и не е толкова популярен, колкото Абърдийнския, но за повечето специалности двата са горе-долу на подобни места в класациите, кампусът е чисто нов, отваря врати тази есен.. Отново, зависи от специалността, някои курсове са много добри, за други има какво още да се желае, но университетът в момента се развива, при това с много бързи темпове. Повечето програми имат включени стажове и акредитация от поне една институция;

# 124
На мене ми предстои да кандидатствам тази есен и искам да попитам,който минал през това да ли е възможно да се справя с кандидатстването или по-добре да използвам такава фирма(едланта,интеграл) и също така как стоят нещата с януарския прием за шотландските университети(по-лесно ли се влиза тогава,кои университети го предлагат и какви специалности)Тоест всякво инфо ще ми помогне.Мерси предварително.

# 125
  • UK
На мене ми предстои да кандидатствам тази есен и искам да попитам,който минал през това да ли е възможно да се справя с кандидатстването или по-добре да използвам такава фирма(едланта,интеграл) и също така как стоят нещата с януарския прием за шотландските университети(по-лесно ли се влиза тогава,кои университети го предлагат и какви специалности)Тоест всякво инфо ще ми помогне.Мерси предварително.

http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F0%E0%E7%EE%E2%E0%ED%E8%E5-%E2-uk/
http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F0%E0%E7%EE%E2%E0%ED%E8%E5 … %E0%E2%FA%F0.html

заповядай, тук се съдържат отговорите на всичките ти въпроси Wink

# 126
  • някъде из облаците

Както бях написала ,1-2 страници по-нагоре, всеки може сам да се справи, всичко е доста опростено, има линкове към бгхелп, където всичко е много добре обяснено, ако нещо не е ясно.
Не разбирам за какъв януарски прием пишеш  newsm78, подаването на документи е до 15 януари, за всички, освен за медицина, Кеймбридж и Оксфорд, те са до 15 октомври.

adorable™ даже ти е написала линковете.

# 127
  • Варна

Ще се справиш и сам  Peace По-добре си запази паричките за самолетен билет. Като прочетеш малко каква е процедурата, ако нещо не ти е ясно или имаш нужда от подробности и съвети можеш да питаш и нас  Wink. Мисля, че сме доста запознати с процеса на кандидатстване и ще можем да помогнем  Peace

Моя няма да се прибира за ваканцията  и доколкото знам днес е последен учебен ден . После сесията и ............. учебната година много бързо свърши  Grinning

# 128
Приготвих се вече и нямам търпение утре да посрещнем младежа. Гювечът със сарми е готов, баницата също. Той нищо специално не пожела, каза само че иска кисели краставички и лютеница.

# 129
Нашата дъщеря няма да си идва, чак към края на май. Времето мина бързо, наистина, но все пак предстоят изпити. Тревожа се за квартирата, но тя ми казва да нямам грижа.

# 130
И аз питам постоянно за квартира, но синът ме успокоява че ще се оправи. Може и така да е, те са големи, там са и имат време да си търсят квартири. Да ги оставим да се оправят.

# 131
И аз очаквам гостенче на 27-ми, че и с гаджето. Приключи най-накрая със сесията и на 4 април и започва летния семестър. Така че една седмица при мама за презареждане на батериите.

# 132
Явно са съвсем различни сроковете в Германия и Шотландия.  А гаджето германец ли е?

# 133
Явно са съвсем различни сроковете в Германия и Шотландия.  А гаджето германец ли е?

Да, германче, ама ще стане българче набързо, непрекъснато молел за баница Laughing

# 134
Е, щом е харесал баницата, страшно няма. Нали любовта на мъжа минава през стомаха. Предстоят ви приятни вълнения, ще разкажеш после. Сблъсъкът между културите винаги е интересен и любопитен.

Общи условия

Активация на акаунт