Студенти в чужбина - 3

• 73 361
  • 804
  •   1
Отговори
# 255
Хубава специалност. Желая ти успех!

# 256
Христос Воскресе! Нека никога да не забравяме, че Господ ни е създал човеци и винаги да носим човещината в себе си!
Здраве и благополучие за вас и семействата ви!

# 257
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Во истина воскресе!!! С малко закъснение, защото вчера се прибрахме късно от път, а днес цял ден на работа.
Дълго си мълчах в темата, защото падна голямо чакане, но сега ще ви засипя с много въпроси. Част от тях сигурно ще са много тъпи, ама оттук насетне доста неща не са ми ясни.
След дълго чакане получихме отказ от Единбург, което означава, че пътуваме за Глазгоу.
Разглеждаме с девойката общежитията и пада голямо чудене.
Моля майките "Глазгоуки" да споделят някакви наблюдения. Кои общежития са с най- добро съотношение цена- качество. Слагам цена отпред, защото гледам в сравнение с миналата година доста са скочили цените. Загледали сме засега Firhill и от тези на университета - Карин крос/или там както се казва/ , Student appartments. Първо ме озадачи, че Фърхил пишат, че се плаща за 48 седмици, тези към унито- от 13.09 до 13.06, а те гледам приключват с изпитите в началото на май. Има ли опция да се плати за по- малко време. И ако има Фрешове преди 14 септември- къде спят децата? Фърхил искат като кандидатстваш при тях, да платиш депозит. Ако искаш да кандидатстваш и за тези от унито, първо тях ли ги чакаш? И вярно ли е, че за тези на унито се потвърждава чак като им пуснеш дипломата, а за Фърхил може веднага? Някъде бях чела, че в някои общежития е по- студено през зимата, а в други е ОК, но сега не мога да намеря къде съм го чела.
Засега ще спра с въпросите, ако има кой да ме ориентира, ще продължа като малко си поизясня нещата.
После ще ви тормозя и за билетите  Laughing

# 258
  • Варна
bloomnicer, честито и добре дошли в "Глазгоуския" отбор  Grinning

Понеже повечето от нашите студенти са във Фърхил , а там много вдигат цените за следващата година не знам дали да ти го препоръчам. Виж този линк, ако не знаеш за тази група във Фейса http://www.facebook.com/groups/109320392421417/?fref=ts . Скролни надолу по страницата и прочети питането на Николета Никитова и отговорите ,които са и дали , мисля че ще ти е полезно  Peace Иначе във Фърхил стаите са самостоятелни със собствена баня, чисто , топло, нови мебели и добър интернет. Според синът ми имало възможност да му върнат част от парите , които е платил предварително, за седмиците в които няма да е там през лятото, но докато това не се случи, не съм сигурна дали е вярно  Thinking

Дано помогнах  Peace

# 259
Христос воскресе !
Да почерпя за моята девойка, днес става на 23г Heart Eyes

С гаджето са в Париж по този повод, толкова се радвам, че децата обиколиха света толкова млади Simple Smile

# 260
  • Варна
Честито Ви рожденичка и и пожелавам много здраве и щастие, другото се постига  newsm51

# 261
  • Русе
Здраве, любов и мнооооого късмет в живота на рожденичката и на всички, които  я обичат!!!
  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

# 262
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Честито на рожденичката! Желая ви здраве и късмет и да постигне мечтите си   bouquet
Благодаря, Сребърна паричке, ще ги погледна. Дано помогне, защото наистина в Глазгоу не виждам някакви по- бюджетни решения.
Лека седмица на всички, макар и по- кратка! Или тъкмо за това

# 263
mama Tin да ти е жива и здрава дъщеричкатаи все така успешна. Още много поводи за гордост да ви донесе!

Добре дошла на bloomnicer!

Сребърна паричка миналата година си тръгнаха повечето още около 15-20 май, много малко бяха, които останаха до края на юни във Фърхил, но не знам някой да си е взел парите, освен ако не си е намерил човек за стаята. Дано да има такава възможност, ако разбереш нещо споделяй тук.

# 264
mama Tin да ти е живо и здраво детенцето и само радости да ти носи!

Имам въпрос към тези, които са пращали документи за заем - има ли значение как ще се принтира формуляра - цветно или черно-бяло?Намалявали ли са ви таксата и как преценяват кой е подходящ?

# 265
Здравейте, майчета. Кажете нещо за багажите през лятото - освен при познати, които остават за през лятото, а при нас такива няма, всички ще се прибират, какви са обциите за оставяне на багаж? Ако имате информация, сайт или друго моля да споделите.

# 266
Здравейте, майчета. Кажете нещо за багажите през лятото - освен при познати, които остават за през лятото, а при нас такива няма, всички ще се прибират, какви са обциите за оставяне на багаж? Ако имате информация, сайт или друго моля да споделите.

Колет по Спиди (съответно пртньора им там) е нашият варинт.

# 267
  • Вече на светло в София
RSGeorgieva, има касети, които са под наем. Размерите са различни. Вътре се слагат кутии една върху друга. Две деца бяха оставили багажа си в такава касета 1та година заедно в една обща и наема беше ако си спомням правилна 60 лири( разделиха си по 30) за цялото лято.

# 268
  • Варна

Имам въпрос към тези, които са пращали документи за заем - има ли значение как ще се принтира формуляра - цветно или черно-бяло?Намалявали ли са ви таксата и как преценяват кой е подходящ?

Към коя организация кандидатстваш ? Мисля, че за SAAS се кандидатства онлайн , а за Student Finance е достатъчно черно -бяло копие. Какво имаш впредвид под "намаляване на таксата" ?

lorna, ако му върнат някакви пари от общежитието ще пиша  Peace

Моя ще си оставя по-голямата част от багажа в Глазгоу при познати.

# 269
Имам два въпроса, надявам се ми отговорите. Нали максимумът на  университети при кандидатстване чрез UCAS  е 5. Това включва ли различните специалности? Тоест мога ли да кандидатствам в един университет три специалности, например журналистика, архитектура и дизайн, и да кандидатствам само журналистика в още четири, или пък и трети специалности в другите четири университета? Дано да сте ме разбрали, 5 е максималният брой на допустимите университети или на допустимите специалности? Също така малко ме обърква това, че може в един университет да кандидатстваш с повече от една специалност. Нали чрез мотивационното писмо целиш да убедиш, че това искаш да правиш наистина и т.н... ако кандидатстваш за няколко различни специалност няма ли някак да си намаля шансовете да вляза, все едно и аз не знам какво искам да правя? Вторият въпрос е малко глупав, но така ги виждам нещата аз и ми е интересно какво мислите вие. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт