Студенти в чужбина - 3

• 73 377
  • 804
  •   1
Отговори
# 645
Би трябвало в момента на плащането да получавате някакви съобщения, ние изпращахме данни и нямаше проблеми.

# 646
Когато при нас имаше проблем системата показваше неуспешно плащане. Отидохмердо банката. Повишихме лимита и всичко беше ОК. Пишете един имейл на университета и им кажете, че имате проблем. Може проблема да е в тяхната система.
В същност с карта на коя банка става въпрос?

# 647
Говорим за ОББ , лимитът е ОК ,но не става и не става...

# 648
При всички случаи все нещо казва системата за причината за отхвърленото плащане, няма земна сила, която да ме убеди в противното. Причината не е в банката, в случая няма никакво значение, банките са един вид посредници на Виза и Мастър кард. Ако никога не е правено никакво плащане с тази карта е възможно тя изобщо да не е активирана. Трябва да се провери на банкомат дали е активна, в старите теми някой се беше оплакал, че в банката забравили да активират картата.

# 649
Говорим за ОББ , лимитът е ОК ,но не става и не става...
Плащали ли сте нещо някога с тази карта?

# 650
С някои кредитни карти на ОББ не става - и аз така не можах да платя с моята кредитна Виза на ОББ, след като от банката ме убеждаваха че няма никаква причина да не става - еми не ми позволявашпе плащане и това е, накрая платих с на ММ кредитна пак на ОББ но маестро. Затова казвам да пробвате с карта от друга банка или друг тип карта на банката.

# 651
ние платихме с Виза на Пощенска-кредитна, нямаше проблем, но още нямаме отговор от унито за общежитието, проблема ви е в картата, пробвайте с друга, мисля, че няма значение на чие име е, тях ги интересува за кого плащате. Така че може да пробвате с карта на някой близък...

# 652
  • Русе
При нас още няма отговор относно настаняването - чак през август щяло да стане това. На мен ми се вижда малко късничко...Искаше ми се вече да са по-ясни нещата около общежитието, но щом трябва...ще чакаме. Очевидно, търпение му е майката  Mr. Green Wink. В момента ме интересува друго  newsm78. Има ли майки на приети първокурсници в Англия ( не - Шотландия! ). Ако да - изпращали ли са ви от Student Finance формуляр EU13B?

# 653
Ако мислите ,че сме успели да платим общежитието.....неееее,нищо подобно!Просто не е за вярване!
Пробвах с моята Виза кредит на ОББ, с на приятелката ми,която има още поголям лимит и с която предния ден е направен превод в САЩ,пробвах и с Мастър на др банка ,не ,не и пак не!И компютрите сменях .....
И което е още по невероятно -банковата система не отчита нито един опит за плащане!
Всъщност има един регистриран опит -когато бяхме с UK IP ,но както бях споменала умницата от банката само е превела още пари,но не е вдигнала лимита.Сега вече всичко е ОК ,но не ни дава да изберем отново UK IP.
От Унито ни пратиха банкова сметка,но там трябва да платим 95лв превод,а с картата щеше да е 5лв.
.Що да става лесно ,като може да е трудно?!
Продължение: ПЛАТИХМЕ НАЙ СЕТНЕ ooooh!
Истината е в IP то !!!

Последна редакция: вт, 16 юли 2013, 17:33 от queen of darkness

# 654
  • Варна
queen of darkness, ако ви се случат нещата още от първия път няма да имате емоции  Mr. Green

Все пак добре е ,че всичко е свършило благополучно  Peace Ние миналата година платихме капарото за общежитието с банков превод и ни струва около 35 лв.

# 655
А дъщеря ми в Германия получи мейл, че й дават стая в общежитието, на 17 септември, а тя пътуваше на 30-ти. Вече си мислех как ще си пратим детето сама в напълно непознат град, с багаж, без да има къде да нощува.

# 656
А ние нашето го пратихме точно в непознат град, без общежитие, само с един куфар с 20 кг дрехи и книги. В последния момент едно дете и даде ключ за стаята си в Бон, да има къде да се подслони все пак. Тя успя за 3 дни да си уреди формалностите като банкова сметка, телефон, адресна регистрация, така че това беше голяма школа за нея. Изобщо децата, които учат в чужбина са големи герои и не спирам да им се възхищавам.

# 657
А ние нашето го пратихме точно в непознат град, без общежитие, само с един куфар с 20 кг дрехи и книги. В последния момент едно дете и даде ключ за стаята си в Бон, да има къде да се подслони все пак. Тя успя за 3 дни да си уреди формалностите като банкова сметка, телефон, адресна регистрация, така че това беше голяма школа за нея. Изобщо децата, които учат в чужбина са големи герои и не спирам да им се възхищавам.
Абсолютно си е така, там няма мама и тате да бягат непрекъснато след теб. Промяната е огромна и положителна. Сега се вълнуваме много, през уикенда ще ни гостува гаджето от Шотландия. Давайте идеи какво да готвим. Леле, как започвам да приличам на майка си!

# 658
Направи типичната българска вечеря - мешана скара, шопска салата и баница. Не забравяй и хубава българска ракия. Ще го очароваш момчето! А после ще разказваш!

# 659

И аз съм се убедила, че са по-оправни от нас. За тези формалности много се притеснявах, защото моята е като баща си - не обича да се среща с чиновници зад гишето Simple Smile Но се справи детето.

Направи типичната българска вечеря - мешана скара, шопска салата и баница. Не забравяй и хубава българска ракия. Ще го очароваш момчето! А после ще разказваш!

Подкрепям!

Общи условия

Активация на акаунт