Студенти в чужбина - 3

• 73 181
  • 804
  •   1
Отговори
# 705
Благодаря, зная че децата се оправят, но все пак се притеснявам.
Има ли други, които да пътуват на 18.09 за Лондон, а после за Кардиф?
Зная за две деца, приети в същия университет, но ...като предложих задно да пътуват ме отрязаха. Всъщност не искам нищо от тях, просто дъщеря ми да знае, че има и други , че не е сама.

# 706
  • Варна
  Здравейте! Синът ми ще лети за Лондон от Букурещ. Понеже ни е за първи път това изпитание, искам да попитам освен с личен транспорт до Букурещ от Варна има ли някакъв друг начин за придвижване - автобус например....имате ли идеи, може ли да споделите ако вече са пътували децата ви по този маршрут.

# 707
 Здравейте! Синът ми ще лети за Лондон от Букурещ. Понеже ни е за първи път това изпитание, искам да попитам освен с личен транспорт до Букурещ от Варна има ли някакъв друг начин за придвижване - автобус например....имате ли идеи, може ли да споделите ако вече са пътували децата ви по този маршрут.
Бяха ми казали ,че има таксита от Русе които се занимават точно с транспорт до Отопени.Нищо чудно и от Варна да има.

# 708
  • Варна
Благодаря! Разбрахме за Русе, това е единият ни вариант. За сега не сме открили нещо подобно от Варна, но тепърва започваме да търсим.

# 709
... Има ли други, които да пътуват на 18.09 за Лондон, а после за Кардиф?
Зная за две деца, приети в същия университет, но ...като предложих задно да пътуват ме отрязаха. Всъщност не искам нищо от тях, просто дъщеря ми да знае, че има и други , че не е сама.

Бибилота, и моят син заминава за Кардиф, също сам, ще лети на 18.09.

Ако вие двете се запознаете и "случайно" се срещнете на летището, без да се опитвате да предлагате на децата ви друго, освен запознанство, те сами ще се съберат или поне ще се следят едно-друго с поглед и ще знаят, че вървят в правилната посока.

А и като сама се запиташ, от какво точно се притесняваш, ще видиш, че няма да намериш отговор. Спокойно, самолетите през септември са пълни със студенти. А пътуващите на 18.09 ще са все за Кардиф. За Англия и Шотландия пътуват уикендите. И да иска, няма да е сама.  Wink

# 710
За Кардиф на дъщеря ми искаха -  диплома над 5,75, IELS - над 6,5 и над 6,5 по всеки отделен модул.
Благодаря на всички за милите думи и дано и аз да мога след време да успокоявам някоя крейзи майка.
Дъщеря ми лети 5,55 за Лондон, а после с автобус - Виктория стейшън и от там Кардиф. Това е по дългия път, но автобусите са един до друг и няма да влачи куфара по метрото и стълбите на гарата.
Към 14.30 - 15ч вече трябва да е там и да си вземе ключовете за общежитието.
От тук идва и другия въпрос - някой има ли представа в какво състояние са общежитията. Една друга майка ми каза, че е чистила 2 дена - толкова мръсно и страшно било - и то в Единбург. Маниячка ли е или е истина, не че мога от тук да врътна една прахосмукачка.
Изпращал ли е някой багаж до Англия - да не я товаря и да и изпратим останалото?
Боже, имам толкова много въпроси...да тръгвам аз...ще се оправя, не че тя няма да се оправи.

# 711
"Мръсно и страшно" - глупости. Ако искаш прочети и питай ТУК каквото те интересува.

Пращала съм багаж с Aramex - 30 кг за 72 лв.
Пристигна за по-малко от седмица -тръгна в сряда, във вторник беше в университета, на около 2 часа път от Лондон.
Можех да следя пратката. Детето получи sms няколко часа (не помня колко) преди да го получи.

Последна редакция: сб, 27 юли 2013, 10:19 от cool_witch

# 712
  • Бургас
Аз съм изпращала багаж със Спиди до Единбург.Пристигна за 1 седмица и за над 20 кг платихме 65 лв.Сега когато ще си сменя жилището се чудя как ще стане местенето на толкова багаж Simple Smile

# 713
От тук идва и другия въпрос - някой има ли представа в какво състояние са общежитията. Една друга майка ми каза, че е чистила 2 дена - толкова мръсно и страшно било - и то в Единбург. Маниячка ли е или е истина, не че мога от тук да врътна една прахосмукачка.

Чак пък толкоз мръсно да е било, не ми се вярва. Тъй или иначе, занапред сами ще трябва да си чистят, така че...
Сигурно знаете, но да кажа и аз - миналата година предупреждаваха съфорумки, че в Англия и Шотландия /а сигурно важи и за Уелс/ стандартите на контактите са различни от нашите и трябва да се купи преходник. Та по-добре е да се вземе оттук, а не да тичат там от първите часове да търсят магазини, за да могат да си включат лаптопа да се зарежда, примерно.

# 714
  • Варна
Благодаря, зная че децата се оправят, но все пак се притеснявам.
Има ли други, които да пътуват на 18.09 за Лондон, а после за Кардиф?
Синът ми и негова съученичка също ще учат в Кардиф. Пътуват на 18.09 от Букурещ за Лондон. На летището в Лондон (Хийтроу) има организирано посрещане и транспорт до Кардиф.

# 715
  • София
Нормално е да си направиш основно почистване на стаята и прилежащите помещения, за да можеш да ги почувстваш свои и да се чувставш там комфортно и уютно. Peace
Дъщеря ми се беше справила отлично, въпреки че преди това не й се беше налагало да търка бани и тоалетни. Wink
Имайте повече доверие в способностите и уменията на децата си! Те вече са големи хора!

# 716
То е ясно, че ще си почисти, но картинката в главата ми беше катастрофална.
Благодаря ви, сега малко съм по-спокойна .
Ще пазарува четки, препарати и ...ще си спомня за мама и тати.
Наистина след месец два стават други деца - виждала съм ги, пораснали  и с друго отношение.
Наистина герои.

# 717
Синът ми беше и другата година също ще бъде в общежитие на UNITE, има ги в повечето градове и трябва да ви кажа, че първоначално е било супер излъскано и чисто. Освен това периодично им правят посещения, като първо ги предупреждават, и оглеждат дали поддържат чистота, дали има нужда от ремонти и т.н. Когато изгори крушка пише имейл и идват да я сменят. В апартамента си имат прахосмукачка, стирки, само си купуват препарати за почистване.
За преходниците за контакти да ви кажа, ние бяхме купили оттук, но се оказа, че са някакви китайски боклуци по 3-4 лв.; вършеше работа първоначално, но после си взе за 1 паунд много по-качествен.
Като цяло домакинските работи, чаршафи, хавлии си купи по-евтини отколкото да му ги пращам оттук. Той тръгна само с лаптопа,  дрехи и стабилни за дъжд обувки..... Взимайте якета с качулки, не носят чадъри. Аз също не носех докато му бях на гости. Там цял ден може да вали, но ситно ситно, не поройни дъждове и той си върна обратно чадъра.

# 718
Нормално е да си направиш основно почистване на стаята и прилежащите помещения, за да можеш да ги почувстваш свои и да се чувставш там комфортно и уютно. Peace
Дъщеря ми се беше справила отлично, въпреки че преди това не й се беше налагало да търка бани и тоалетни. Wink
Имайте повече доверие в способностите и уменията на децата си! Те вече са големи хора!
  newsm10  Точно казано.

Обаче по отношение на подреждането /разхвърлянето моята щерка хич не се е променила Laughing Все твърди, че така по-лесно си намирала нещата. А може и аз да съм станала прекалено педантична. Едно време се възмущавах, че майка ми се е вманиачила на тема прибиране и подреждане, ама май с годините взех да ставам като нея...

# 719
Предварително моля за извинение за това, че ще сложа линк за неприятен инцидент тук.
Ако някой има желание да ПОМОГНЕ!!!!

Случи се битов инцидент с приятели на мои приятели. Мъжът е с 90% изгаряния, а дъщеричката му на 12 години е с 50% изгаряния. Спешно се нуждаят от кръвопреливане във Варна - Военноморска болница.
Ако можете да помогнете МОЛЯ дайте кръв!!! Важно е да се кажат имената им в болницата, а те са Диан Димитров и Радостина Димитрова от Бургас. Иначе кръвта ще бъде за други пациенти.
В Бургас също организират такъв център за тях в поликлиниката на площадката на Лукойл Нефтохим, но все още незнам подробности за начина на влизане в завода. Ако някой се интересува да пише, скоро ще науча.
Знам, че шанс за бащата няма почти никакъв, но поне да спасим момичето. Семейството има по- голям син на 19 години, който поради лекарска грешка при раждането е с детска церебрална парализа. Години наред те се бориха с коварната болест да му помогнат колкото могат. А сега този нелеп инцидент от газова бутилка преобърна живота им!!!

http://poligraff.net/статия/Спешно-Търсят-кръв-за-баща-и-дъщеря-пострадали-в-инцидент-с-газова-бутилка/16412

Общи условия

Активация на акаунт