Студенти в чужбина - 3

• 73 195
  • 804
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Това е статия от вчера http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1811740

"Британската гранична агенция (UKBA) е поела ангажимент да осигури допълнителни интервюта за бързо издаване на разрешителни за работа на 400 български и румънски студенти до края на март."

# 76
Това е статия от вчера http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=1811740

"Британската гранична агенция (UKBA) е поела ангажимент да осигури допълнителни интервюта за бързо издаване на разрешителни за работа на 400 български и румънски студенти до края на март."
А някой знае ли колко студенти чакат за това прословуто интервю?

# 77
Здравейте! Имам един въпрос относно personal statement. Знам че е добре да се споменат извънкласни дейности свързани с избраната специалност. Но не знам трябва ли да се представи нкакви докателство за тях? Защото всеки може да излъже че е правил нещо което не е. извънкласните дейности много ли са важни защото моите не са свързани със избраната специалност. също така имате ли идея дали за специалност уеб дизайн трябва да се праща някакво портфолио? във някои университети изръчно е споменато че е необходимо но в други не намират никакво допълнителна информация?

# 78
Ако мога да си позволя да отговоря... За специалността конкретно нищо не мога да кажа, може би от изискванията и на самия университет зависи /за портфолиото/. За извънкласните д-сти когато ние писахме, ни посъветваха ако не са пряко свързани със специалността, че е безсмислено да се посочват. Другия съвет беше в никой случай да не се пишат неверни неща /с което се съобразихме естествено/. Доста често се стига до интервю и ако се разбере, че нещо не е истина е много негативно. Това е от нашия опит. Желая УСПЕХ!

# 79
  • някъде из облаците
Здравейте! Имам един въпрос относно personal statement. Знам че е добре да се споменат извънкласни дейности свързани с избраната специалност. Но не знам трябва ли да се представи нкакви докателство за тях? Защото всеки може да излъже че е правил нещо което не е. извънкласните дейности много ли са важни защото моите не са свързани със избраната специалност. също така имате ли идея дали за специалност уеб дизайн трябва да се праща някакво портфолио? във някои университети изръчно е споменато че е необходимо но в други не намират никакво допълнителна информация?
Предполагам, че питането е за Великобритания - не се изпращат, просто си ги описаха в мотивационното писмо, както и в препоръката беше споменато от самия учител, не са ни ги търсили, но не сме се и опитвали да излъжем за нещо.
За портфолио - най-добре драсни имейл на университета, те най-добре ще ти отговорят какви изисквания имат.
Успех!

# 80
afsdfjjd, при нас се случи така, че от единия университет се свързаха с учителката, от която ни беше препоръката и й задаваха допълнителни въпроси за сина ми. Така, че определено пиши само неща, които при необходимост могат да се потвърдят - чрез награди от състезания или др.подобни. Но също ни бяха посъветвали да пишем конкретно участия, свързани със специалността. Мотивационното писмо трябва да им покаже защо ти си уникална и трябва да изберат теб пред друг кандидат. Наблегни най-вече защо си избрала тази специалност и какво ще ти донесе тя в бъдеще. Успех!

# 81
И аз да се включа по темата за мотивационното, което на сина ми беше страхотно (малко нескромно казано, но го четоха доста хора). То зависи от специалността, за която се кандидатства де, но наблегнете на това с което го привлича тази специалност, какви чувства изпитва, как е стигнал до това свое желание, може дори някаква случка от своя живот. Извънкласните дейности може да спомене само във връзка с това как са му помогнали да намери своето призвание или да развие свои качества. Или просто да му разшилят кръгозора. Сина ми примерно писа, че има степен 9 кю на карате, играе в училищния отбор по баскетбол, и и е обиколил Европа, което го е запознало с нови култури и хора. Нещо подобно. Но това е за специалност Психология. Може нещо за стремежа си към красивото, симетричното и пропорционалното да пише, или колко бързо се променя ежедневието ни и как неусетно прекарваме почти цялото си време пред компютрите. Все пак не кандидатства английска литература, дори да е по-обикновено мисля че ще го оценят. Но да звучи искрено. И задължително да го редактира някой с много добър английски.

# 82
  • Варна

ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ВСИЧКИ СЪФОРУМКИ !!!!!

Нека красотата, любовта и романтиката не напускат никога живота ви   bouquet

# 83
Благодаря, Сребърна паричка!

Честит празник и от мен!

Бъдете здрави, красиви и обичани! Бъдете силни и борбени и нека всеки ден под слънцето да се сбъдва по една ваша мечта!

# 84
  • някъде из облаците
Благодаря, Сребърна паричка, Лорна   bouquet

И от мен ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
Бъдете винаги много щастливи, много усмихнати, много обичани и нека да има магия във всеки един ваш ден!

# 85
  • Русе
Честит да е! С най-добри пожелания към всички мами - да са обичани, щастливи и усмихнати всеки ден!!!

bouquet  bouquet  bouquet

# 86
  ЖЕНА
Осъзнаваш ли колко си хубава ?
И колко си истинска. Без да знаеш това!
Създадена до болка да бъдеш обичана….
Макар и понякога да си безкрайно сама.
От най-нежното цвете, с най-красивите думи,
Творецът е в теб ЛЮБОВ въплътил…
И пролетна свежест, с поглед чист на кошута.
Своя малка богиня чрез теб е открил..
Но си поела на съдбата си тежкото бреме,
да бъдеш любима и майка-ЖЕНА
Всички други да дирят у тебе утеха!
Да се радваш с децата си, а да тъгуваш сама…
И да страдаш обичайки, дори неразбрана,
но в живота си труден да не свеждаш глава!
Бъди просто ВЕЧНА,ДОБРА, и ЖЕЛАНА!!
И ангелски хубава и СВЯТА ЖЕНА!!                                                                                                            Това е от мен за всички жени във форума! Бъдете щастливи и горди!  bouquet  bouquet

# 87
# 88
# 89
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Да се похваля! След неколкомесечна "суша"- оферта от Ст Андрюс с безпроблемно изискване за диплома 5.5. Останаха само баровците от Единбург и Стратклайд, който е само за "пълнеж"   Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт