Студенти в чужбина - 3

• 73 214
  • 804
  •   1
Отговори
# 90
  • Русе
Да се похваля! След неколкомесечна "суша"- оферта от Ст Андрюс с безпроблемно изискване за диплома 5.5. Останаха само баровците от Единбург и Стратклайд, който е само за "пълнеж"   Rolling Eyes

Честито, честито! Андрюс-а ли ви беше най-голямото желание?  newsm78

# 91
Да се похваля! След неколкомесечна "суша"- оферта от Ст Андрюс с безпроблемно изискване за диплома 5.5. Останаха само баровците от Единбург и Стратклайд, който е само за "пълнеж"   Rolling Eyes

Браво и честито! А дано и Единбург ви зарадва с добра оферта. Hug

# 92
здравейте! Подреждам се и аз тук,ако ме приемате.Изненадващо за мен и аз май ще стана майка
 на студентка в Англия.Накратко–живея в Италия,дъщеря ми дойде тук след като завърши средно в БГ и мислеше да запише тук университет.Мина една година в обучение в университет за чужденци,взе добро ниво по италиански,а за да не забрави английския,който знаеше от училище четеше английска литература и се самообучаваше през нета.Реши да кандидатства чрез указ в Англия,а тук сама на място,в Италия и каквото стане..Получи условни оферти от петте университета в Англия,но не беше минала никакъв изпит.Искаха поне 80 точки от Тойфел или друг изпит,но тя избра този.Прибра се преди две седмици в България и мина изпита със 92 точки.Сега резултатите трябва идат на хартиен носител,в университетите /не ми е ясно какво значи това/,но неофициално е приета.Тепърва ще прави всичко останало.За всеки случай си превежда и документи на италиански ,но вече ми заяви,че предпочита да замине в Англия.А аз се опитвам да приема спокойно обрата на желанията и...Извинете ме ,ако не е много разбираемо това,което написах,но съм абсолютна новобранка,А за университети в Англия не знаех нищо,сега чета тук при вас...скоро ще съм наясно със всичко,благодарение на вашият опит

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 15:11 от juliana.1967

# 93
  • някъде из облаците
bloomnicer, поздравления за Ст Андрюс   bouquet, много хубава оферта за дипломата имате. Успех с Единбург.

juliana.1967 добре дошла,  bouquet приемаме всички - майки, татковци, дечица...
Когато държиш Тойфел можеш да избереш, май бяха 3 университета, на които се изпращат автоматично резултатите ти безплатно. Пишат се във формуляра, който се попълва  преди изпита. Ако дъщеря ти е посочила  някой от университетите дето е кандидатствала, то те би трябвало автоматично да получат резултатите ѝ. Ако не е посочила, след като си получи по пощата "хартийката", сканирате и препращате на ел. поща на университета, който си е избрала като firm. Доколкото разбирам вие имате диплома, остава само резултатите от Тойфел да изпратите и ще е безусловно приета.
В кои университети е приета и каква специалност?

# 94
Малко ме е срам да си призная,че дори не знам петте университета,за които е подала документи.Аз не взех насериозно решението и,защото знам,че децата се готвят отрано,обмислят сериозно къде..сериозно се готвят за изпита по английски,,при нас става ей така,ако стане,Не говоря английски и не можех да преценя доколко тя го знае.А то стана така,че го взела изпита,милата ми,трябва повече да и вярвам.Тя е посочила университети ,където да иде резултата,но се яви на втори март в Бургас и видя какво е направила преди 2/3 дни.Вероятно скоро ще получи имейли..Спомням си за Салфорд,Манчестер и Уолвърхамптън,дори не знам дали ги пиша правилно.Та аз от 2/3 дни,след като тя ми каза,че резултата и е достатъчен,за това,което искаха петте университета се стреснах и само това мисля,вече сметки правя....Трудничко ще ми е,но я подкрепям.Знам,че избира специалности в туризъм,с изучаване на чужди езици.Когато разбера на какво се е спряла точно ще кажа.В момента тя е в БГ ,аз в Италия и трудно я откривам пред компютъра,само ми съобщава отвреме навреме нещо и изчезва.Да,дъщеря ми е родена 92 година,дипломира се преди около 2 години,живее тук ,в Италия при мен и мислеше тази есен да запише тук университет,след като взе сертификати по италиански език,обаче изведнъж реши да кандидатства и във Англия

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 17:02 от juliana.1967

# 95

juliana.1967,браво на момичето и вярвай и повечко,заслужава го!
Успех и пиши!

# 96
  • някъде из облаците
juliana.1967, дъщеря ти знае какво иска, не ѝ се притеснявай толкова, има си цели и ги следва, браво на детето. Резултата ѝ е много добър, напълно достатъчен за повечето университети. Остава само да направи своя избор.
И аз вече не съм наясно с всичко, и мен само ме уведомяват периодично, как, какво и т.н... Wink
Вече са пораснали и самостоятелни децата ни. На нас ни остава само да ги подкрепим в избора им.
Успех и ще се радваме да споделяш. Ако нещо те интересува за Манчестър, моето малкото учи там, набор 92 е и тя Wink.

# 97
bloomnicer, поздравления за офертата, стискам палци и за Единбург.

Добре дошла на juliana.1967,. И аз ще ти кажа същото, както останалите - вярвай на момичето си. То и аз съм така - все не вярвам, ама справят се децата.

# 98
bloomnicer, поздравления за офертата! Hug

juliana.1967, на 20 г  детето ти знае какво иска. Не  е хрумка, или пък защото към острова са се запътили приятелките и! Стискам и палци и успех!

При нас още няма кой знае какво, 3 оферти , чакаме още 2 и ще правим по-подробен разбор.

# 99
благодаря на всички ви !

# 100
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
И аз благодаря на всички!!!   bouquet

# 101
при нас се поизбистрят нещата.Имахме условни оферти от петте университета,нямахме минат изпит по англиски.След като пратихме резултата от Тойфел получихме отговор от всички,че е“ приемлив“.Дъщеря ми сега избира кои 2 университета да са желаните от нея.Засега се е спряла на Салфорд и Ковънтри.В Салфорд тази година имало стипендия 1500 лири за българи и румънци за първата година.Там е избрала специалност модерни езици и преводачество.А за Ковънтри е избрала бизнес и маркетинг.Май клони повече към Салфорд.

# 102
  • Варна
Да попитам мамите на първокурсниците, някое от децата подаде ли вече документи за жълта карта и има ли резултат някакъв ? Моят категорично отказва да подава документи , щял да чака 2014  Twisted Evil  И отказва всякакви дебати по въпроса .

lorna, а синът ти търсил ли е някаква работа, откакто получи картата ?

Много малко пишете, чувате ли се с децата, как са ?

Честито оферти на новите попълнения  smile3525

# 103
  • София - Варна
И моят син не е подал документи. Другата седмица си идва за пролетната ваканция.

# 104
Да попитам мамите на първокурсниците, някое от децата подаде ли вече документи за жълта карта и има ли резултат някакъв ? Моят категорично отказва да подава документи , щял да чака 2014  Twisted Evil  И отказва всякакви дебати по въпроса .

lorna, а синът ти търсил ли е някаква работа, откакто получи картата ?

Много малко пишете, чувате ли се с децата, как са ?

Честито оферти на новите попълнения  [smilie=smile3525.

Моята щерка подаде в средата на януари, но още нищо. В момента обработват молбите от октомври. Но има деца подали през ноември и вече са ги получили.

Общи условия

Активация на акаунт