Студенти в чужбина - 3

• 73 184
  • 804
  •   1
Отговори
# 30
  • някъде из облаците
eviana значи младежа си се справя, браво. Аз знаех, че легално може да се работи до 20ч. и само в кампуса, но ето вие сте намерили начин. А и наема хич не ви е скъп 700$ за цяла къща. През ваканциите май имат право да работят повече или бъркам? 
Оправен младеж си имаш, не му се притеснявай толкова, ще се справи.

# 31
  • България
eviana поздравления към младежа! Пишеш за IELTS, но не казваш нищо за SAT. Колко SAT-а държа младежът и какво учи, ако не е тайна?

Моята девойка преди 1 седмица ме сюрпризира, че САЩ отново са на дневен ред. Това, разбира се, не изключва Шотландия . Та ще кандидатства и на двете места. В Шотландия си е избрала университет /това е от миналата година/, а в САЩ местоположение. Сега почваме да проучваме университети.

# 32
  • някъде из облаците
eviana поздравления към младежа! Пишеш за IELTS, но не казваш нищо за SAT. Колко SAT-а държа младежът и какво учи, ако не е тайна?

Моята девойка преди 1 седмица ме сюрпризира, че САЩ отново са на дневен ред. Това, разбира се, не изключва Шотландия . Та ще кандидатства и на двете места. В Шотландия си е избрала университет /това е от миналата година/, а в САЩ местоположение. Сега почваме да проучваме университети.
 Ние навремето държахме САТ1, САТ мат-ка 2, немски и физика, искаше астрофизика да учи в САЩ.
Успех на девойката.

Последна редакция: чт, 21 фев 2013, 08:58 от valha

# 33
До колкото си спомням не беше ли миналата година до края на май възможността за първи и втори избор? Или греша...

Нещо не разбирам  newsm78 , това с желанията нали е стандартна процедура която важи  при кандидатстването всяка година след получаване на отговор от петте университета.
Нашия сега е решил да изчака отговор от всички унита и тогава да премине към следващата стъпка.
Не бързал защото няма да кандидатства за общежитие, ще бъде на квартира с още 4 момчета, които вече учат в Глазгоу.
Поздравления за офертите! За какви специалности става въпрос?

computer Science

# 34
  • някъде из облаците
До колкото си спомням не беше ли миналата година до края на май възможността за първи и втори избор? Или греша...

Нещо не разбирам  newsm78 , това с желанията нали е стандартна процедура която важи  при кандидатстването всяка година след получаване на отговор от петте университета.
Нашия сега е решил да изчака отговор от всички унита и тогава да премине към следващата стъпка.
Не бързал защото няма да кандидатства за общежитие, ще бъде на квартира с още 4 момчета, които вече учат в Глазгоу.
Поздравления за офертите! За какви специалности става въпрос?

computer Science

Стандартна е процедурата, но зависи кога си получил последния, петия отговор.
Ако  до края на март ти пратят и 5 университета оферти, то  срока за избор на Firm и Insurancе  беше някъде началото на май. Ако ви забавят отговорите, както при нас се получи (архитектурата като цяло се бавят заради портфолиото) до началото на май, то и срока за избор на университет се увеличава -става началото на юни, не помня точно датата коя беше, но може да се провери .
Ако пък прецениш, че не искаш да чакаш останалите университети, то може да прекратиш и да  направиш избора на Firm и Insurancе , малката така направи, реши че няма смисъл да чака последния университет и направи избора още януари. Март имаше вече квартира, а април купихме и билета.

# 35

valha , сърдечно ти благодаря за изчерпателния отговор   bouquet

# 36
  • Варна
31 March 2013

If we receive your application by 15 January, the universities and colleges should aim to have sent us their decisions by this date (but they can take longer).

8 May 2013

If we receive all decisions from your universities/colleges by 31 March, you need to reply to any offers by this date (unless you are applying through Extra). If we don't receive your replies, we will decline your offers on your behalf.

9 May 2013

If you applied by 15 January and are waiting for decisions, universities and colleges need to send us their decisions by this date. If they don't, we will make any outstanding choices unsuccessful on their behalf.

6 June 2013

If we receive all decisions from your universities/colleges by 9 May, you need to reply to any offers by this date (unless you are applying through Extra). If we don't receive your replies, we will decline your offers on your behalf.

27 June 2013

If we receive all decisions from your universities or colleges by 7 June, you need to reply to any offers by this date (unless you are applying through Extra). If we don't receive your replies, we will decline the offers on your behalf.

От тук : http://www.ucas.ac.uk/students/importantdates

# 37
# 38

Наложи да мине през SATII понеже, мечтата му е да стане актюер, но не го приеха във университет, където я има специалността актюерски науки, и сега  учи техния еквивалент на приложна математика в университетът Трумън.

# 39
  • Варна
eviana, не бях чувала тази професия, но през Гугъл прочетох за какво става въпрос. Много интересна област на приложение Peace

Някой да знае до коя дата може да се стои във Фърхил ? И в договорите има ли го написано, че да проверим там ? Според синът ми до края на юни, но изпитите нали приключват до края на май, не вярвам и за юни да сме платили  newsm78

# 40
Сребърна паричка в договора е написана точната дата. Но там някъде е до края на юни.

# 41
  • Варна
Сребърна паричка в договора е написана точната дата. Но там някъде е до края на юни.

Ще се наложи да го чета явно  Mr. Green

# 42
до края на юни е, защото ме беше яд, че реално почти целия май и юни не го ползваме, а пък плащаме, но няма как...

# 43
до края на юни е, защото ме беше яд, че реално почти целия май и юни не го ползваме, а пък плащаме, но няма как...
Простете, за общежитието ли говорите?
И през лятото общежитието/квартирата плащат ли се?(в смисъл квартирата трябва ли да се заема дългосрочно)

# 44

А нямаше ли някаква клауза от договора за връщане на сума при по-ранно освобождаване?
Дъщеря ми миналата година освободи малко по-рано общежитието си(2 седмици преди крайната дата) и и върнаха около 250 паунда,дори те я бяха информирали,че е възможно това.За Ковънтри става въпрос.

eviana,много интересна професия наистина и аз не я бях чувала и се допитах  до Гугъл,също и този университет Труман много авторитетно изглежда.Поздравления за младежа. Peace

Общи условия

Активация на акаунт