Студенти в чужбина - 3

• 73 378
  • 804
  •   1
Отговори
# 225
Само да спомена, че се свързах с фирма заради чартърите, просто не намерих информация за тях, а в сайта не даваше възможност за септември. И да ви кажа, че Еър Франс вече не летят от София, тяхните билети през Париж да Абърдийн бяха изгодни и с много малки престои. Мен с автобус от Абърдийн до Лондон не ме устройва - 12 часа се пътува. За това повдигнах въпроса. От Бургас има полети до Лутън, но са вечер, т.е. трябва да спи там или да виси цяла нощ на летището.

# 226
  • Варна
На Мегабъс автобусите май идват от Абърдийн , минават през Глазгоу и после продължават към Лондон, макар че може и Лондон да не им е последна спирка. Абърдийн - Глазгоу колко часа път е с автобуса ? Иначе Глазгоу- Лондон е около 7-8  часа  newsm78

# 227
От Абърдийн до Глазгоу е 3 часа - синът ми скоро ходи там на концерт, но после още 8 часа в автобус е наистина много. За това ползваме два полета.

# 228
Моите планове за сега са - връщане на 13.05, 9:15 ч. Изиджет до Лутън и после в 12:25 на Уизеър до Бургас. И да, наистина полета за Лондон беше вечерта и до сутринта са стояли на летището. Интересното е, че същият ден в който моят си присигна (22.03), леля му летя за Лондон в 15:00, а после нямаше такъв полет.

# 229
  • някъде из облаците
Защо не погледнете Изиджет от Манчестър до София, поне ще е по-близо. Макар, че полета май им беше рано сутринта, но пък ако има удобен автобус  newsm78

# 230
  • Варна
. Интересното е, че същият ден в който моят си присигна (22.03), леля му летя за Лондон в 15:00, а после нямаше такъв полет.

Може да е заради смяна на зимно / лятно разписание . Уиз преди и от Варна летяха в по-нормални часове, сега полета е в 8 вечерта , сложи 3.5 часа и пристигаш посреднощ, нищо ,че там по-тяхно време е 21.30 ч.  Mr. Green

Защо не погледнете Изиджет от Манчестър до София, поне ще е по-близо. Макар, че полета май им беше рано сутринта, но пък ако има удобен автобус  newsm78

Всички се опитват да се доберат до Варна / Бургас без да се каца в София  Peace

# 231
Да, и дъщеря ми категорично отказва да каца в София. 5-6 часа път от София до Русе и се виждат ужасно много. В интерес на истината, и за мен винаги е така. Букурещ ни е много по-близо, има много повече полети, а и винаги ходим по моловете, които са несравними с нашите. Разбира се, това е най-радостно за сина ни, който винаги си откопчва по нещичко, но и за семейството пазаруваме, пием кафета и се забавляваме.

# 232
И нашата мома често пътува до Букурещ, оттам с автобусче до Русе, а ние си я чакаме пред гарата в Русе . Все пак Русе -Варна е само 2 часа, а не 6 Peace Да не говорим, че билета Кьолн - Букурещ е по евтин от Кьолн-София.

# 233
  • някъде из облаците
Варна-Бургас, тогава не става.
Не е лесно с тези билети,  Wink сега се радвам, че не са в Шотландия Joy Малката за 30 минути с градският транспорт и е на летището, голямата 1 -2 часа, зависи от летището и ако е рано сутринта полета, може и да се нощува на летището. Ние като ходихме купих за следобедният полет билети на Изиджет от Гетуик, че другият беше рано сутринта 5-6 часа и не ни мърдаше спането на летището.

Сещам едно време като студентка в бившия Съв. Съюз, как съм спала по летища, гари, всяко пътуване си беше едно приключение, че и куфарите не бяха на колелца, все ги мъкнех и пари за таксита нямах, та с градският транспорт и понеже за летището нямаше през нощта автобус, пътувах с последния вечерен и цяла нощ на летището. Нямаше телефони, да ме провери майка ми дали съм се качила на самолета Joy  Но пък билетите ни бяха 20-30 лева със студентско намаление. Ех, студентски живот...

Последна редакция: сб, 20 апр 2013, 21:38 от valha

# 234
Не е чак такава драма, има си достатъчно възможности и от Шотландия, просто трябва повечко да се търси.

# 235
  • някъде из облаците
Не казвам, че е драма, но пък от Лондон има повече възможности за по-евтини билети и без прекачване.

# 236
Е, Лондон си е Лондон и всички пътища водят натам!

# 237
Забелязвам,че във форума сме няколко варненки.Имате ли желание да се запознаем лично...можем и кафе да пием?! Simple Smile Мисля,че ще намерим много общи теми. Rolling Eyes Grinning
Пожелавам на всички спокойна и хубава неделя!  bouquet

# 238
Привет на всички мами!
На моя син при регистрацията в SAAS му искат да изпрати по пощата документи за доходите на семейството. Някой има ли опит с такива документи?

# 239
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
В BG HELP в темата за SAAS има зададен такъв въпрос и модераторът, който е доста запознат с процедурите е отговорил, че за EU студенти не се изпращат допълнително никакви документи.
Ние още не сме стигнали до този етап, но следя този форум, защото има доста полезна информация. Ако искаш погледни какво са писали.
http://www.bghelp.co.uk/forums/%CE%E1%F0%E0%E7%EE%E2%E0%ED%E8%E5 … 46123-saas-4.html

Общи условия

Активация на акаунт