Студенти в чужбина - 3

• 73 218
  • 804
  •   1
Отговори
# 300
  • Русе
terka95, ти по принцип за къде се интересуваш - за Уелс, Англия или Шотландия? Има някои особености и различия.....та затова  Peace

# 301
terka95, ти по принцип за къде се интересуваш - за Уелс, Англия или Шотландия? Има някои особености и различия.....та затова  Peace
За Англия и Шотландия. Не съм решила още къде точно. Като цяло искам да уча моден дизайн, но се притеснявам, че няма да мога да се реализирам тук,  и искам да заложа на нещо по-сигурно като графичен дизайн. Но от друга страна искам да си изучавам и моден...  Grinning

Между другото, в германия има ли университети, в които обучението и изцяло на английски език и не е нужен немски? Защото не знам немски, а доста удобно се нареждат някои неща за мен, ако уча в Германия, но не съм сигурна дали има такава опция.

# 302
Не съм запозната с Германия, но скоро четох за моден дизайн в Милано на английски език. Потърси в сийта на агенция Дарби за подробности или просто направи консултация с подобна фирма, от където ще ти обяснят за разходи, настаняване и т.н. После можеш да направиш избор и да кандидатстваш сама.

# 303
Информацията ми от преди две години е ,че се изучават в Германия специалности на английски език.За кандидатстване обаче е нужен сертификат за владеене и на немски.Към момента нямам прясна информация.

# 304
Мерси на kaka Svetla за инфото, ще прегледам и KLM, но ще търся еднопосочен, защото не знам по кое време ще си идва по Коледа. А дали може за връщане да е без точна дата ?
И друго да питам мамите със студенти - вие ходихте ли с тях първия път - да видите къде са, условия, град или сами ги пуснахте ?... и това още го мисля  newsm78

# 305
Мерси на kaka Svetla за инфото, ще прегледам и KLM, но ще търся еднопосочен, защото не знам по кое време ще си идва по Коледа. А дали може за връщане да е без точна дата ?
И друго да питам мамите със студенти - вие ходихте ли с тях първия път - да видите къде са, условия, град или сами ги пуснахте ?... и това още го мисля  newsm78
Провери на сайта на университета кога започва коледната ваканция, обикновено качват инфо за 2 години напред, ние така направихме.Иначе ще ти излезе много солен билета.

# 306
  • Русе
Като цяло искам да уча моден дизайн

Някак съвсем първосигнално модния дизайн го свързвам с Италия/Милано. Ако разгледаш каталога на Интеграл - в него е представен Instituto Europeo di Design, който може да се окаже и подходящото място за обучение, за теб. Можеш да се обърнеш за консултация (първата е безплатна) и съвет в офисите на някоя от посредническите фирми ( Интеграл/Едланта/Ориндж и др.). Не знам как стои въпросът с обучението на английски в Италия (със сигурност обаче има такива програми), но консултантите може би са наясно и ще ти дадат насоки...
Междувременно, прегледай си сама как стоят нещата в Милано:
http://www.ied.edu/

А това е последната класация за Art&Design, за UK:
http://www.thecompleteuniversityguide.co.uk/league-tables/rankin … ?s=Art+%26+Design

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 10:04 от nikoleta68

# 307
  • Варна

За Англия и Шотландия. Не съм решила още къде точно. Като цяло искам да уча моден дизайн, но се притеснявам, че няма да мога да се реализирам тук,  и искам да заложа на нещо по-сигурно като графичен дизайн. Но от друга страна искам да си изучавам и моден...  Grinning

Ако държиш на Англия / Шотландия гледай за така наречените Аrt Scools .

Например в Глазгоу http://www.gsa.ac.uk/study/undergraduate-degrees/fashion-plus-textiles/

Ето и класацията за 50-те най-добри училища по дизайн http://fashionista.com/2010/12/the-top-50-fashion-schools-in-the … ld-the-full-list/

# 308
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Здравейте, чудя се каква банкова карта да извадя на моята девойка, от която да могат да се правят разплащания тук - например за общежитието като излезе, както и там в началото, докато си отвори тамошна сметка. За общежитието вие с какво сте плащали? Чудя се, защото покрай самолетните билети се вкарах в един филм. Оказа се, че моята VISA ELECTRON е изтекла, а бързах да резервирам билетите София- Единбург- София с Луфтханза, тъй като за връщане имаше много малко останали места и помолих познат с неговата карта да ги купи. Оказа се, че според ЛХ това е много подозрително и може да и направят проблем. Затова за останалите плащания- за транспорт от Единбург до Глазгоу, общежития и др. реших да е на нейно име- за по- сигурно. Не искам да е кредитна, но ми се иска да е такава, която приемат Глазгоуските системи за разплащане. Казаха ми, че VIPAY на Уникредит върви добре за разплащания по интернет и в Европа, но днес служителка на банката твърди, че не върви навсякъде и ми препоръча  VISA ELECTRON. Та какви карти вършат работа? Моля за мнения Praynig

# 309
Здравейте, чудя се каква банкова карта да извадя на моята девойка, от която да могат да се правят разплащания тук - например за общежитието като излезе, както и там в началото, докато си отвори тамошна сметка. За общежитието вие с какво сте плащали? Чудя се, защото покрай самолетните билети се вкарах в един филм. Оказа се, че моята VISA ELECTRON е изтекла, а бързах да резервирам билетите София- Единбург- София с Луфтханза, тъй като за връщане имаше много малко останали места и помолих познат с неговата карта да ги купи. Оказа се, че според ЛХ това е много подозрително и може да и направят проблем. Затова за останалите плащания- за транспорт от Единбург до Глазгоу, общежития и др. реших да е на нейно име- за по- сигурно. Не искам да е кредитна, но ми се иска да е такава, която приемат Глазгоуските системи за разплащане. Казаха ми, че VIPAY на Уникредит върви добре за разплащания по интернет и в Европа, но днес служителка на банката твърди, че не върви навсякъде и ми препоръча  VISA ELECTRON. Та какви карти вършат работа? Моля за мнения Praynig
Моята щерка ползва в Единбург Visa Electron без проблем и дори не си откри тамошна сметка, Отделно направихме една кредитна карта вързана към моята, която да ползва само в спешни случаи.

# 310
  • Варна

Моя ползва VISA ELECTRON / от българска банка / за пазаруване и няма проблем, обаче за плащане на общежитието не я приемаха. Знам и други такива случаи за общежития ,които държат картата с която се плаща  да е издадена от местна банка. Сметка се прави за около 10 -тина дни , на сина е в Royal Bank of Scotland (RBS). Първата вноска за общежитието се наложи да я платим с банков превод, а след това плащаше в брой. Иначе имаме сметки в една и съща българска банка, аз съм с интернет банкиране и когато се наложи му прехвърлям пари по сметката и той там си ползва дебитната карта. Шотландската сметка си я ползва , когато купува билети за автобус или самолет, разни интернет поръчки и т.н.

# 311

Моя ползва VISA ELECTRON / от българска банка / за пазаруване и няма проблем, обаче за плащане на общежитието не я приемаха. Знам и други такива случаи за общежития ,които държат картата с която се плаща  да е издадена от местна банка. Сметка се прави за около 10 -тина дни , на сина е в Royal Bank of Scotland (RBS). Първата вноска за общежитието се наложи да я платим с банков превод, а след това плащаше в брой. Иначе имаме сметки в една и съща българска банка, аз съм с интернет банкиране и когато се наложи му прехвърлям пари по сметката и той там си ползва дебитната карта. Шотландската сметка си я ползва , когато купува билети за автобус или самолет, разни интернет поръчки и т.н.

Във Фърхил моя плати без проблем с VISA ELECTRON на ПИБ.

# 312
  • Стрелбище-в пряк и преносен см
Благодаря на всички за съпорта. Най- вероятно ще и изкарам VISA ELECTRON, пък където не може с нея ще го мислим. Някой плащал ли е автобус или влак от тук. Става ли с Виза електрон? Ще трябва между Единбург и Глазгоу да си вземе билет, а там на място разбрах, че излиза по-скъпо.

# 313
Синът ми също е с Виза Електрон на Райфайзен банк. С нея плаща общежитието, в магазини, в интернет... Но скоро като запази същото общежитие за другата година му поискаха данните от шотландска карта, защото системата за въвеждане на данните му не приема българската карта. Всичко това е формално, защото са му казали, че може пак да си плати чрез Визата от Б-я.

# 314
Да се включа и аз - вчера в Интеграл ми казаха, че тези 500 паунда, които се плащат като депозит не можело да се платят с Виза Електрон - с-мата можело да не я приеме, по-добре с Виза Класик. Та и аз се чудя каква карта да извадя на детето и от коя банка  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт