ВМ-НВХ - част 56

• 36 168
  • 726
  •   1
Отговори
# 375
Маями, успокой топката Laughing Да, с черния дроб не трябва да се прекалява, препоръчват да се консумира 1-2 пъти седмично, защото съдържа много вит. А и може да стане предозиране. Но иначе дробът е наистина много, много полезен заради веществата, които съдържа Peace А това, че не съдържа напр. кверцетина от ябълката, не означава, че трябва да избягваме дроба, а да наблягаме на ябълките. Ако се сравнят двете храни при един и същ грамаж, както е направила Асос (във Fitday - оттам са данните), се вижда, че ползите за организма от дроба са многократно по-големи от тези от ябълката.

За холестерола и прекаляването с него... Как да се изразя по-нежно и щадящо? Ами, не си прав Rolling Eyes От една страна холестеролът, който постъпва с храната, се усвоява в много малка част, защото просто е форма, която не може да се усвои Rolling Eyes Така че се изхвърля повечето "изяден" холестерол. От друга страна организмът си има потребност от холестерол (която на всичкото отгоре варира в различни периоди според нуждите, напр. в стресови периоди се увеличава потребността и съответно и нивото на общия холестерол в кръвта се повишава). И ако не се набавя необходимият с храната, черният дроб си произвежда останалото. Ако се консумира по-малко холестерол, се произвежда повече, така че от холестерола не може да се избяга Rolling Eyes Освен това отдавна вече (до гуша ми дойде да го повтарям!) е установено, че 70-80% от холестерола в човешкия организъм не е внесен с храната, а е произведен от самия организъм Rolling Eyes

Така че нека не броим холестерола на черния дроб, а да броим полезните му вещества - те са наистина много и на брой, и като количество.

А тези цифри над стълбчетата в графиката не са абсолютни стойности в грамове, а са проценти от препоръчваната дневна доза - това го уточнявам, защото май не е станало ясно. "57" за протеините не са грамове, а е процент от препоръчваната дневна доза протеин конкретно за организма на Асос (която я определят по стандарти на базата на ръст и тегло).

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 08:52 от Cioccolata

# 376
  • София
Маями, източникът е фитдей.
Не знам как достигна до гениалния извод, че в графиката става въпрос за грамове, при положение, че само медта фигурира с около 3000 единици. Три килограма мед в 100 грама дроб?!
Моя е грешката, че пропуснах описанието:
"This bar chart displays your average daily nutrition as a percentage of your RDA (recommended dietary allowance) or AI (adequate intake)."

А относно ябълката - около 60% от захарите в ябълката са фруктоза, тоест от най-лошия вид. За стимулирането на имунната система - позволи ми да съм леко скептична.

Ах, виждам, че Cioccolata ме е изпреварила Simple Smile

# 377
  • SA
ВикиииHeart Eyes, пудовката ми е 5кг и вече ежедневно си правя упражнения с нея - редувам няколко комплекса, единия е от тези, които ти ми изпрати.   bouquet  Като тежест се оказа, че ми е добре, аз се бях засилила доста по-тежка да купувам, но щеше тежичка да ми дойде. Много добре ми се отразяват упражненията, доста се натоварвам  Embarassed . Вечер започнах и да тичам по няколко километра и като цяло сьм почти на пьт да се справя с едни досадни тльстинки, които много ме дразнеха.
Какво ново при вас?  Hug
В таблицата за черния дроб единствено ме озадачава, че вит.Д е посочен като много малка стойност. Иначе не подлежи на никакво сьмнение, че черният дроб като хранително сьдьржание е далеч по-ценен за организма от ябьлка. Единият кверцетин го има и в лука в големи количества. Особено ми е любим агнешки черен дроб, поне ведньж седмично хапвам такьв с агнешки бьбречета.

# 378
Много интересна табличка
Из шв.форуми чесо се среща идеята да стоиш далече от ябълките, за да не срещаш лекар

Според моите близки съм била отслабнала
Според кантара, днес съм с 2 кг по-малко отколкото при пристигането ми преди 2седмици
А нищо различно не ям
И движението ми е по-малко даже
Явно съм на периоди с бързо сваляне за малко и после дъъълго задържане

# 379
W'A'S'P', и при мен стана точно така - 2-3 месеца едни и същи килограми, после рязко, в рамките на няколко дена, сваляне на около кг и отново задържане за 2-3 месеца. И така до следващия период на сваляне.

Надявам се, че си добре! Hug

# 380
Добре съм, благодаря
Утре се прибирам
Но скоро май пак ще пътувам насам

Иначе моето задържане продължава вече осем месеца
Предишното беше година и половина
Предполагам, причината е и че натрупаното е по крака и дупе, откъдето свалянето поне при мен е най-трудно
А и там си нося сланинките още от угояването ми като дете и това допълнително затруднява процеса
Но надежда има, става бавно, много бавно, но става

Относно млечните, аз по принцип съм ги намалила
Мляко или сметана по 1с.л.  В кафето
И не повече от 100 гр сирене/кашкавал на ден
Квасена сметана консумирам много рядкоч защото не мога да и устоя и затова рядко купувам, веднъж месечно
Понякога ми се пие айрян и тогава си взимам КМ
Но преди се случваше често, мапр на две седмици
Сега на два месеца или даже повече

# 381
При майка ми се получи застой през летните месеци, когато наблягаше много на динята и други плодове. Стори ми се логично Wink При теб не знам коя може да е причината, но сигурно са започнали да се раздвижват нещата Hug

# 382
За мен предполагам, че увеличението на деня оказва влияние
И миналата година тръгнах надолу март

Плодовете ми са макс 100 гр на месец
Та не е от там задържането според мен
Алкохолът е в мл месечно също
Шоколадът е 90%, 100 гр месечно
Просто моите цикли явно са дълги
А и излишните кг сланина са доста малко вече, та и това играе роля

# 383

изчетох ви и в темата за отслабване без глад
и само ще ви кажа, че съм виждала Катрин Х. на снимка в списание Good food
и там изглеждаше над 90 кг

а Мария71 като наближат пости и идва тук да сръфа малко човешко  Flutter
не знам защо така се я заяла точно за този начин на хранене,
но ще е добре да отбележи и духовната страна на поста

# 384
Herzen, ясно, значи цялото заяждане е от глад  Mr. Green
Според мен всяко едно постене или спазване на хранителен режим с погрешна психологична настройка по-скоро ще навреди. Особено на емоционалната стабилност...

# 385
  • SA
 Joy Joy Joy
Ами тя си писа жената, че иска да ни изважда от " неведение и заблуда" .

# 386
Аз се чудя защо, мине, не мине някой месец, се появява ту Адриана, ту Мария, и започва да проповядва против свинското, а то какво било Laughing

# 387
  • Пловдив
Аз нещо не мога да схвана... Confused Т.е. избягвате тестено,сладко,варива а плодове и зеленчуци в нормално количество.А се набляга на месо,мляко,яйца.Така ли е или...Демек като готвите вместо месо с картофи/ориз вие го правите с тиквичка,палтаджан,гулия или просто натюр печено.

# 388
Стандартната комбинация е месо/риба плюс зеленчуци (тиквички, моркови, чушки, гъби, карфиол, броколи, зеле, брюкселско зеле, ряпа, алабаш, лук, праз лук и каквото още се сетиш). Яйцата също могат да се съчетават със зеленчуци, а могат и с млечни или с каквото решиш. Това е основното.

Да сменим малко темата: една хубава статия от Тим Ноукс се появи пак - ето я: http://www.health24.com/Diet-and-nutrition/Nutrition-basics/Tim- … hydrates-20120721

# 389

изчетох ви и в темата за отслабване без глад
и само ще ви кажа, че съм виждала Катрин Х. на снимка в списание Good food
и там изглеждаше над 90 кг
И после как човек да няма доверие на интуицията си.....    Joy в тази тема съм чела само първата страница.
Снимката е от преди повече от две години.    Peace
Колко кг съм била там, и колко съм сега, нямам идея.Нямам кантар , не смятам и да си купувам.
На диета съм била само веднъж през живота си, в далечната 1984 година, когато всички съученични луднаха да отслабват за бала.Бях 59 кг някъде, 166 см, за три месеца станах 49.И си докарах плаващ бъбрек.Та, приключих още тогава с диетите.
Винаги съм била с нормални кг, освен последните 7-8 години.
Не съм увеличавала количеството храна, отдавам го на по-застоялия начин на живот и забавянето на метаболизма, заради напредването на годините.
Започнах да търся промяна в начина на хранене, за да избегна здравословни проблеми и болести, смятани за нормални и очаквани при определена възраст.
Както писах и в другата тема, свалянето на кг дойде като допълнителен бонус.
За мен е важно, че съм здрава, енергична, бодра, извадих от архива дрехи, които си мислех, че никога повече няма да облека....а доста изхвърлих, за съжаление.

Общи условия

Активация на акаунт