ВМ-НВХ - част 56

• 36 172
  • 726
  •   1
Отговори
# 360
  • SA
Донесена от вихъра , поне при мен употребата на 3 дни седмично алкохол, ми прекратява свалянето на килограми. Тьй като харесвам и бира, и червено вино, пробвах да променям какво ли не друго, само и само да не ги спирам тях, ама не се получи.

# 361
  • В центъра на мръсотията
От близо 5 години се храня ВМ-НВХ "либерално". От миналата година увеличих мазнините (щото реших, че са ми малко) и започнах да правя редовни тридневни пречиствания по пълнолуние (три дни само на чай) - това съм променила.

# 362
kameloth, ами досега не ми пречеше... и затова... аз се дразня не толкова на несвалянето, колкото на качването

# 363
  • Пловдив
Донесена, а дали тези 3-дневни прочиствания не стресират по някакъв начин организма ти и не го карат да се запасява по малко след всяко прочистване?  newsm78

# 364

увеличила си храната, според мен,
щото нали всичко може

лятото пиех и бира, и вино, и не качвах
зимата почти не излизах и нямаше толкова пиене,
а за едно 3 месеца и аз сложих 5кг
а въглехидратите са ми само от алкохол и рядко шоколад

ама си отчитам завишеното количество Blush
и сланината май помогна доста  

# 365
От увеличение на мазнините, когато ти се струват малко, може да се качи Peace Сигурно са си били точно. Ако си даваш сметка какво и колко си увеличила, пробвай да се върнеш на изходното положение.

# 366

ще се върна, ама и още искам,
защото сега 63кг на 160см са ми ужасен ужасон  Rolling Eyes

и пак за пиенето да кажа  Embarassed
тия дни някой беше писал, че от алкохола се губела мярката в храненето
и с това абсолютно не съм съгласна,
с чаша вино ям наполовина,
а след 2 бири имам място за 5 хапки  Flutter

и не казвайте, че ми е малко храната, не е

# 367
  • Пловдив
Според мен това за апетита и алкохола е индивидуално. Мен лично виното ме разяжда много, бирата не чак толкова. Но аз пия алкохол много рядко вече, може би не повече от 4-5 пъти годишно.  Embarassed

# 368
Почнала съм да ям повече - това е ясно - ама четох, четох и реших, че не ям достатъчно мазнини (що ли) и така съм вдигнала калориите доста. От един месец се записвам стриктно във Фитдей и то се вижда - почнах да се поправям. И аз си мисля, че тези гладувания може да водят след себе си някакъв йо-йо ефект, макар и да се захранвам правилно... Ми ще видим...

# 369
  Донесена от вихъра ,
аз съм убедена че гладуванията оказват влияние . Тялото  иска едно , и то се нарича постоянство . Когато му спреш нормалното хранене се включва на минимален метаболизъм . И после всяка възможна калория се складира като запас ,за следващото гладуване.  Казвам го от личен опит , правила съм всякакви издевателства с тялото си .
И когато дълго си се лишавал от мазнини става толкова вкусно Simple Smile лесно е да прекалиш  Embarassed
Колкото до алкохола - аз с него губя мярата за храна .
Бях слушала едно интервю с Милко...Той беше разказвал че през лятото започнала да му се услажда мастика . Пийвал вечер по една . Компенсирал всичко с тренировки ...но му се увеличил процентът мазнини в тялото .
yulinga , благодаря за рецептите . Ще докладвам .

Последна редакция: вт, 12 мар 2013, 21:48 от tonyduve

# 370
Между другото, по повод на млечните, забелязали ли сте дали ви влияе по-негативно (на теглото или на каквото и да е друго) определен продукт, напр. прясно мляко, сметана? Или не намирате разлика? Естествено, изключвам от въпроса лактозната непоносимост - при нея прясното мляко е изключено. Въпросът е провокиран от това, че в шведските и други чужди форуми чета, че след като изключат прясното мляко, много хора изключват и сметаната, а си позволяват малко сирене или кашкавал от време на време. Аз се чудя защо е така newsm78 Т.е. в сметаната има повече мазнини, струва ми се, а въглехидратите са сравними с тези в сиренето. Белтъчините със сигурност са повече в сиренето. Т.е. евентуално негативно влияние би трябвало да е по-силно при сиренето. Но зависи и кой колко консумира, разбира се, а и какви видове сирене например... Та затова реших да ви попитам какъв е вашият опит Simple Smile

# 371
  • SA
Herzen, аз сьщо веднага след изпиване на 2-3 бири нямам много място за храна. Даже ако сьм на заведение с приятели, с които ми е приятно и интересно, мога цяла вечер само да пийвам бира, почти без да ям. Обаче когато сьм си у дома и през ден си купувам по 1-2 бири, или изпивам по някоя чаша вино, сьм забелязала, че в рамките на деня си и хапвам повече, даже ми се прияждат и разни сладки неща, което иначе не ми се случва. Абе явно сьм от хората, на които алкохольт им пречи.  Embarassed Та така, сега сьм свела употребата му до 1 бира, или чаша вино само когато седнем в заведение.
Шоки, аз напоследьк ограничавам прясното мляко, защото стигнах до извода, че ми предизвиква образуване на слузни секрети в носогльтката. Мисля дори, че това беше причината за проблемите с едното ми ухо преди време. Даже и кисело мляко не ям много. Хапвам от време на време извара, моцарела, или маскарпоне. Вьрху теглото не сьм забелязала обаче да ми влияят особено много млечните.

# 372
Кам до къде я докара с пудовката нищо не казваш Laughing? Аз загрипавях тази седмица (не беше ми се случвало 3-4 години) и се наложи да прекъсна. Но като цяло шкембака се стопи, но дръжките не помръдват. Ей много ни е трудна тязи част от тялото на нас жените. Да се пукнеш няма мърдане там. Вече 6 месеца тренирам по 45мин на ден и отвсякъде мърда, но дупата ниц. Явно всеки си носи кръста.

# 373
  • София
Хех, тази вечер сериозно заинтригувах половинката със сравнението между ингредиентите на черен дроб с прословутата здравословна ябълка.

<-цък

Беше дотолкова изумен, че ме помоли да покажа данни за разни други набедени за необходими и важни храни. Самата аз се впечатлих. За витамините очаквах разлики в порядъка на два, три пъти в полза на черния дроб, а те се оказаха стотици, хиляди ...  Simple Smile

# 374
Assos - Не знам откъде си взела тия данни, но (понеже дежурно си бълбукам в темичката за броене на калории) ми се видяха леко подозрителни....  Rolling Eyes За съжаление, това се потвърди при по-обстоен преглед...  Shocked Защо така? Ако твоя източник пише за пържения дроб 174 ккал с 57 гр. протеини! Знаем, че всеки грам протеини дава 4 ккал, значи без да броим по 4 ккал за грам въглехидрати и 9 ккал от мазнини, имаме 57*4 = 228, което е бая повечко от 174!  Thinking Да видим какво дава като данни USDA - една сериозна институция в тая сфера - Пържен телешки дроб - 175 ккал (дотук добре!), с Б,М,В = 26.5/4.5/5.2 - ей ти вече сериозни разлики! Sad Второ, трябва да се каже, че останалите цифри са относителни спрямо препоръчителните норми за деня за съответния показател! И то от нормите за жени! Иначе данните НЕ МОГАТ да се четат правилно тия данни! И вярно - самият аз съм писал нещо подобно под мотото: За какво ни е ябълката?! (виж тук), но вижте и следващите постинги, които съдържат един смислен отговор: "Ами защото освен описаните витамини и минерали, ябълките съдържат и други вещества, които се отразяват изключително добре на имунната система на организма!"  bowuu Трето, защо се отчетени толкова малко, избрани параметри? Най-вече - да се вгледаме в някои неблагоприятни параметри - захарта и холестерола! Ябълките не съдържат холестерол, но пък дават доста захари, които принципно трябва да се избягват! Те са около 10 гр. за 100 гр. продукт! Разбира се, това зависи от сорта ябълки.... Не може да се прецени ей така от 1 поглед много ли е това, защото допустимата норма на захар се изчислява на база всичките поети калории за деня. Но все пак си е висока стойност това 10!!! А дробът не дава захари, но пък 100 гр. такъв продукт (пържен дроб) ни "наблъскват с почти 25% повече от препоръчителната дневна норма за холестерол! Макар и донякъде реабилитиран холестерола, все пак с това ниво трябва да се внимава!  За сметка на това, същото количество дроб ни дава към 85% от нужния ХОЛИН за деня, което аз оценявам като много добър показател! ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт