ВМ-НВХ - част 56

• 36 191
  • 726
  •   1
Отговори
# 345
Убедена съм, че организма може да се справи с много неща със собствените си самовъзстановителни и оздравителни механизми, ако наистина се храни с чиста храна.

# 346
Cioccolata ,
Благодаря за линковете . Ще си прочете статиите .
Синът ми е много щастлив , защото смята че е изхвърлил излишна вода...и естествено мазнина . Има промяна , той по начало е слаб , но сега плочките му са ...абе на мама гарджето Simple Smile
Казва че се чувства супер , макар при него преходът да беше мъчителен . Много ги боля главата , поне 3 дни . Намери си доставчикът на мазнини - сметана . Изяжда по кофичка поне дневно .
Сега казва че има невероятна сила при тренировки и няма спирка Simple Smile
Вчера след час и половина спортна гимнастика , след няколко километра спринт направи и една дълга разходка с мен .
Аз бягам 4-5 км. но аз подтичвам  Embarassed.Не спирам , но бягам бавно .
Той спринтира да речем километър - два...
Благодаря за рецептите , yulinga...Тази вечер ще сме на гъбки с масло и кашкавал .

# 347
Cioccolata , след тоталното объркване на гулия и алабаш....имам питане . Гулията режимна ли е ?
Че нали ми обещаха 5 -6 кила гулия Simple Smile Има да се чудя какво да я правя Simple Smile

# 348
Гулията е режимна Peace Има 7 грама въглехидрати на 100, от които 1 грам фибри - съвсем прилично според мен. И много вит. С съдържа.

Браво на гарджето, Тони! Simple Smile Щом има толкова много енергия, значи е минал на режим ползване на мазнините при тренировка.

# 349
  • Пловдив
Тони, ето още една рецепта от мен с алабаш (снимка: http://dieti.rozali.com/hranene/alabash-guliya-za-silen-imunitet.html-))) (ако не си видяла в групата във фейсбук):
Пилешки гърди с алабаш
• 600 г пилешки гърди
• 1-2 бр. моркови
• 1 глава лук
• 1 глава алабаш
• масло
• сол и черен пипер
• чубрица
• магданоз
Начин на приготвяне
Пилешкото месо се нарязва на лентички и се задушава във вода. Когато късчетата месо побелеят, се прибавя лукът, нарязан на ивички, и задушаването продължава още 3-4 минути. Алабашът и морковите се обелват и се нарязват на ивички (кръгчета, кубчета) и се добавят към месото. Всички продукти се задушават още няколко минути, слага се 1 ч.ч. гореща вода и се овкусява със сол, черен пипер и чубрица. Прибавяме многооо масло. Ястието се вари на тих огън, докато остане на мазнина (с малко сос, според както ви харесва). Когато е почти готово, добавяме нарязан магданоз и зелен лук.
А ето и 2 рецепти с гулия (с другото чудо http://lydblog.wordpress.com/2011/11/26/gulia/ Laughing): http://gipet.blogspot.com/2011/01/blog-post.html
(да си подготвена каквото и да ти донесат  Mr. Green Hug)
Според мен и двете са ок за режима.Wink
И браво на сина ти, а и на теб, че го подкрепят и се мотивирате взаимно!  Simple Smile
Смятам тези дни да пробвам да направя мусака с алабаш, после ще докладвам.

# 350
Майка ми и баща ми си имат едно малко вилно местенце и там си гледат разни зеленчуци и плодове за домашна употреба. Гулията, майка ми я слага в туршия. Тази, която тя вади прилича повече на корените джинджифил на външен вид. Като се остърже е приятна за хрупане, но мен ме боли корем от нея. И алабаш е отглеждала майка ми. Аз го ползвам вместо зеле, много по-вкусен е.

# 351
Заинтересувахте ме с алабаша и гулията, ще потърся по тукашните земи. Тук пък има много видове сладки картофи, четох че лилавите били добри за режима. Някой да има впечатление ?
И аз да споделя за кокоса, вече два дена обядвам кокосови стърготини с малко боровинки и сметана. След това не се сещам за ядене до вечерта. А количеството въобще не е много. сметаната е една лъжица, само за спояване.

# 352

това лилавото, за което си говорите хич не ми хареса
мирише ми на ряпа  Laughing

но кокоските ми са анбиливъбъл   chef
100гр стърготини + 25гр шоколадово масло от берьозка + кокосово масло+ 100 гр сметана + 2 яйца

20 мин на обикновена фурна
на микровълновата ми стават сухи

и тотално се обърках колко вино и шоколад да приемам  Whistling

# 353
Херц, няма минимална доза за виното и шоколада Laughing А максималната е по твой избор Sunglasses

# 354
  • В центъра на мръсотията
Нещо ми е страшно трудно да огранича протеините до 1 грам/кг тегло... Вие как го постигате?

# 355
Не го постигаме Peace Аз лично не се и стремя. Има най-различни източници, наскоро ми попадна една интересна таблица:
http://www.carbsmart.com/how-to-add-more-fat-to-your-low-carb-di … onal-ketosis.html
Пише, че е взета от "Новата диета на Аткинс" на Ерик Уестман и др. автори. Там за моя ръст, ако се приеме, че съм с 1 инч токчета, дават диапазон за белтъчините 70 - 145 грама/ден. Повечето дни вероятно съм в долната част на диапазона, но в някои със сигурност се качвам в горната, а може и да я надхвърлям. Но мисълта ми е, че различните автори посочват различни стойности. Аз си мисля, че освен ако не си убедена, че белтъчините са ти много, няма смисъл съзнателно да се стремиш да ги намалиш.

# 356
Ами опитвам се да намеря някакво обяснение защо не само не отслабвам, ами и качих (вече трайно) едни 5 кг през последната половин година. Преминах от "просто ядене" на режимни храни към броене на калории и се опитвам да намеря причината - въглехидратите са ми в общия случай под 20% - най-често 10-15%, така че няма как да са те причината. WASP беше казала, че при нея нещата са потръгнали като е започнала да ограничава протеините до 1 грам/кг тегло към което се стреми - при мен това са 70 грама (засега)... Ама нещо не ми се отдава... Започвам да се отчайвам...

# 357
А много кг ли имаш за сваляне спрямо ръста? Embarassed И дали все пак не ядеш прекалено малко? И също: пробвала ли да ограничиш до минимум млечните? Така ще можеш, поне според мен, спокойно да хапваш месо и яйца (може би дори всеки ден и от двете, не знам как са точно изчисленията) и пак да си спазваш тези 70 грама.

Мисълта ми е, че ако основните храни са месо, зеленчуци, яйца, по малко ядки и мазнините в такова количество, че да си сита, без да плува всичко в мазнина просто заради високомазнинната идея, това би трябвало да даде ефект.

# 358
При ръст 172 сега съм 75 - преди година бях 69-70. Нарастнала съм и на обиколки, особено в областта на корема и паласките. Млечните са ми сметана към кафето и сирене на обяд и вечеря със салатата. Сладкото ми е черен шоколад чат-пат, от време на време - разбирай веднъж седмично - хапвам по 50 грама домашен хляб. Петък наобяд пия 1 бира (традиция), а събота и неделя вечер обикновено пийвам червено вино. Да, знам че е малко извън режима, но за мен това е начин на живот вече от близо 5 години и не мога да съм супер стриктна. Та така... Tired

# 359
Ами, теглото ти е на границата, така че може и това да е причината за по-трудното сваляне - нямаш прекалено много свръхтегло, а тогава е по-трудно свалянето. За да раздвижиш нещата, може да е необходимо да станеш много стриктна, въпреки традициите Cry Не знам кое най-много може да пречи, за да започнеш от него Embarassed Пробвай различни варианти. Дано да се получи скоро! Hug

А преди да качиш тези 5-6 кг, как си се хранила? И каква може евентуално да е причината да ги качиш? newsm78

Общи условия

Активация на акаунт