ВМ-НВХ - част 56

• 36 166
  • 726
  •   1
Отговори
# 405
Тони, главичките са от една месарница наблизо. Питай по месарниците Peace

Assos, да, така е. А откъде е твоят цитат?

Фея, по повод на ябълките се замислих за нещо. Сигурно са ти препоръчани заради пектина. Но пектин мисля, че можеш да си слагаш и в кисело мляко Peace Не знам доколко има смисъл обаче Embarassed

# 406
Фея,пробвай сусамов тахан сутрин на гладно,правел чудеса с холестерола,а и е е по нашият метод на хранене Wink
тя,оригиналната рецепта е сусамов тахан с пекмез/петмез/меласа (кой както го знае),но според мен и без сладката добавка става
и на мен ми се струва добър твоя холестерол
познавам 4 годишно детенце с много по-висок холестерол и познайте как го хранят Cry
Шоки,гулия или алабаш Wink
пектина на мен не ми помага,но може да опиташ
агар-агар помагало много

# 407
Танче, алабашогулия Stuck Out Tongue Party

# 408
 Laughing
и двете съм ги яла като дете,настъргани сурови на салата,но не помня вкус
а ти както ги описваш ми се пълни устата със слюнка ooooh!
ей,много сме лакоми това телците Embarassed
приятен апетит
аз в събота ще ги търся и двете

# 409
И аз съм теленце Sunglasses Но нямам скрупули да си хапвам например телешки език или черен дроб Sunglasses

(ето, сега и за телешки дроб на скара се размечтах Embarassed)

# 410
  • София
Assos, да, така е. А откъде е твоят цитат?

От  Уикипедия, Cioccolata.
Представяш ли си! Пише го дори в Уикипедия, а на последните ми (служебни) изследвания още стоят 0-5.17mmol/l като здравословни за общия холестерол.

Лекарят поздрави за перфектните изследвания колеги с 3.5 mmol/l, а ме привика в отделна стаичка да обсъдим начина ми на хранене заради моите 5.6. Отсвирих го, разбира се.

# 411
Аз, пък, съм козичка и много обичам козе сиренце. Joy

# 412
  • В Балкана
Аз, пък, съм козичка и много обичам козе сиренце. Joy

Аз пък сигурно съм овца, щото обичам овчето..  Mr. Green
Обаче понеже си падам по всичко домашно и селско - и месо, и млечно, и зеленчук, и плод, и баир, и гора, само по нива и копане не си падам  hahaha , та най-вероятно съм си просто селянка.  Joy

# 413
Rain* , козирог съм, това имах предвид. И аз обичам овче сиренце.

# 414
По ниви и копане и аз не си падам Sunglasses Но си падам и по биволско, и по овче сиренце. Козето все още ми намирисва Embarassed

А темата за холестерола е толкова обширна... И затова много се радвам, че вече в блога има качени 6 части от серията на Питър Атия  bouquet
Скрит текст:
(между другото, ще гледам да оправя някак онези странни символи, които излизат, ама нещо все ми дава грешка и се чудя как да стане)

А пък темата за стандартите в медицината и изобщо темата за медицината, фармацевтичната индустрия, бизнеса и т.н. е още по-обширна Rolling Eyes И лошото е, че лекарите или нямат достатъчно информация за най-новите неща, или не смеят да излязат извън стандартите и протоколите ooooh! Но много се надявам да се променят постепенно нещата.

А при следващото отваряне на тема, живот и здраве, е добра идея да се постнат не само конкретните храни, а и малко повече за причините да се избират точно тези: защо зеленчуци, а не картофи и ориз - в такъв смисъл. Защото мисля, че е много важно да се познава "теоретичната постановка" - иначе става като диета - "Яжте това, не яжте онова" Embarassed

# 415
Защото мисля, че е много важно да се познава "теоретичната постановка" - иначе става като диета - "Яжте това, не яжте онова" Embarassed
newsm10

# 416
# 417
Шоки, това излезе преди време. Оказа се, че е грешка. Даже мисля, че СЗО отрече информацията.

# 418
Хе-хе, една позната го постна днес във Фейсбук Embarassed За мен е новост.

# 419
Новина или не, реалността е няколко умрели деца на година заради веганските изгъзици на родителите си

Шоки, чудесна идея
Винаги съм била привърженик на добрата теоретична подготовка
Тя е в основата на практиката и мотивацията

Фата, чудесно е да имаме още един лекар в темата
 Hug
Чела ли си нещо от Доц.Равнсков по темата, напр линка в подписа ми?
http://www.ravnskov.nu/cholesterol.htm

Книгите му по темата са супер интересни, макар и доста трудни, поне за мен като любител  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт