ВМ-НВХ - част 56

• 36 166
  • 726
  •   1
Отговори
# 585
Мисля че мляко се е ядяло винаги . Едва ли това е някаква мода последните 1000 - 2000 години . В този смисъл не вярвам да е толкова вредно , по - скоро не е задължителна храна .
Обаче така обичам разни сирена , сметана , масло ...обичам и кисело мляко . То е много по - лексно смилаемо от прясното всъщност . От дете мразя прясно . Така че едва ли би навредило толкова млякото . И не ми се вярва че мляко би стопирало отслабването без някаква друга причина .
Herzen , в LIDL ома кокосово мляко , тук поне още има .
Кам , и вашето барбекю си го бива....лелеееее , каки мръвки Simple Smile
W'A'S'P' , искам да ти изпратя цялата си подкрепа.... Не знам какво да кажа...май думите много не помагат , но мисля за вас с цялата си топлина .

# 586
Кам, ЧРД!!! Бъди жива и здрава   bouquet

W'A'S'P', бъди силна ! Hug

# 587

Катрин, това ми е любимата статия за млякото
бяха ми се карали, че пускам вегетарианска пропаганда  Twisted Evil

http://healtheworld-ts.blogspot.com/2009/09/blog-post_6804.html

# 588
Мда, тази статия като я пуснах във Фейсбук ме обвиниха, че само плаша хората...  Mr. Green

# 589
вчера Пол Йобек качи във ФБ хранителни пирамиди във вида, в който той ги вижда като оптимални - една за храната, една за напитките и трета за "храна за удоволствие/почерпка", т.е. "за душата". Ще ги опиша сигурно по-късно днес, защото ми харесаха много.
Чакам ги   bouquet

# 590

Катрин, това ми е любимата статия за млякото
бяха ми се карали, че пускам вегетарианска пропаганда  Twisted Evil

http://healtheworld-ts.blogspot.com/2009/09/blog-post_6804.html
Благодаря ти.Не бях я чела....наистина интересно.
Точно защото на доста подобни четива попадам напоследък, а съм от поколението, възпитавано в духа "Млякото е прекрасно и полезно!", малко ми е трудно да преценя обективно и безпристрастно нещата.

# 591
А аз го и обичах много, да му се не види!
Тъй като съм била и на двете крайности, май най-правилно ми се струва казаното от Камелот, че млечните са по-скоро за разнообразяване на менюто, а не като основна храна. Иска ми се да създам у детето добра хранителна култура от малка, далеч съм от мисълта, че няма да се тъпче с джънкове в училище, но се надявам поне примера вкъщи да надделее...

# 592
     Честит рожден ден, Камелот! Да си жива и здрава!
     W'A'S'P', честит и на майка ти, и дано да посреща още рождени дни...

Аз пък толкова обичам всякакви млека и млечни, че...направо съм пристрастена. Когато не ги ям, е със сериозни усилия. Между другото, страшно харесах тахана, като го почна, трудно спирам, а е много калоричен...Изяждам по 4-5 чаени лъжици. Май като го свърша няма да купувам друг, че става страшно. Мисля да си взема просто сусам.

# 593
И аз обичам млечни Embarassed И дори много им бях отпуснала края през последната година. Напоследък се опитвам да наблягам повече на яйцата за сметка на млечните.

По повод на калция и млечните отново се консултирах с Марк Wink Та той е на мнение, че в никакъв случай не са необходими млечни храни за предотвратяване на остеопороза. И дава линк към проучване с будистки монахини, които спазвали строго веганска диета - костната им плътност, при прием на калций под 400 мг/ден, била същата като на западните "месоядни" жени, приемащи по 1000 мг/ден. Ето статията на Марк: http://www.marksdailyapple.com/calcium-for-women/#axzz2NtviNrA9 Неговите препоръки за оптимално усвояване на калция са:
- да се консумират алкални източници - листни зеленчуци, броколи, ядки, сладки картофи, сьомга и сардини;
- да се приемат много антиоксиданти;
- да се спрат зърнените заради фитиновите киселини;
- да се ограничат кофеинът и алкохолът;
- да се набавя достатъчно вит. Д;
- да се практикуват спортове, при които тежестта на тялото се поема от самото тяло, а не от уреди;
- да се избягва стресът (заради кортизола).

# 594
  • София
Охх тази статия е ужасна...сега пък и млечните са вредни Confused Cry аз толкова ги обичам...
И все пак си мисля, че на всеки всяко нещо действа по различен начин. Баща ми (да е жив и здрав още многооо години) е на 65, еми да ви кажа в по-добра форма е от много хора на по 40...Жилав, стегнат, пъргав, не пие нито едно лекарство. Менюто му е следното: поне 500мл прясно мляко на ден, сирене/кашкавал, бял хляб, рядко яде месо, много зеленчуци, по малко плодове, к.мляко. И това е било цял живот, не е от сега. Няма излишни кг, 180 на 80кг е, абе младеж...Та не знам и аз вече на какво да вярвам, всички в нас сме на ВМ-НВХ, без него, той само ни се подиграва, защото и двете с майка ми се с бая килца...
Аз определно трябва да се постарая да не ям млечни за някакъв период от време, защото усещам, че заради тях съм запецнала с килата #Crazy

Камелот, честит рожден ден Hug Всичко най-хубаво.

На маями ми е трудно да чета постовете, за това няма да коментирам...даже май ще ги пропускам вече

# 595
Kam,честит рожден ден! Да си жива и здрава, много щастлива и успешна!

W'A'S'P', дай Боже да ти е живо и здраво майчето още дълги години!

# 596
Ето пирамитиде на Пол Йобек. Не става много ясно, защото не можах да нарисувам пирамиди, но ето ги етажите (най-долният ред показва храните за най-честа консумация, а колкото по-нагоре се отива, толкова по-малък дял трябва да имат съответните храни):

Храни:

6. Подправки, билки и сол
5. Покълнали ядки
4. Мазнини: краве масло, кокосово масло, палмово масло, свинска и гъша мас
3. Екологични колбаси. Екологични зеленчуци
2. Ферментирали/млечнокисели продукти: колбаси (приготвени с млечна киселина), сирене, кисело зеле, заквасена сметана, кисели краставички
1. Екологично, богато на мазнини месо. Цяла дивоуловена риба. Вътрешности (черен дроб и хайвер). Яйца. Месен бульон. Морски дарове.

Напитки:

6. Вино
5. Какао (той самият го прави със сметана)
4. Екологични плодови сокове
3. Екологично, истинско вкиснато прясно мляко
2. Минерална вода, кафе и чай. Вода с добавена аскорбинова киселина
1. Обикновена изворна вода

Удоволствия „за душата”:

5. Мед
4. Сушени плодове
3. Тъмен шоколад
2. Екологични други плодове
1. Екологични горски плодове

(той набляга на екологичните продукти, а и има някои типично норвежки, но общата идея е приложима и тук, мисля)

# 597
kameloth , честит рожден ден   bouquet . Желая ти много здраве, късмет, обич и хубави емоции да съпровождат живота ти. Чудесна почерпка.

W'A'S'P'   Hug , честит рожден ден и на майка ти. Желая и много здраве и още рожденни дни.

Много пишете напоследък, а на мен времето ми е кът и едва успявам да ви изчета. Много полезни постове имаше и в темата за отслабване без глад. Чудесна синтезирана информация за режима. Благодаря на всички ви   bouquet . При мен режима си върви, бавно и славно 4-5 кг ги няма от началото на годината. Казаха ми, че и целулита ми е намалял, а това може само да ме радва. Хубава вечер на всички, аз отивам да се трудя.

# 598
И аз обичам млечни Embarassed И дори много им бях отпуснала края през последната година. Напоследък се опитвам да наблягам повече на яйцата за сметка на млечните.

По повод на калция и млечните отново се консултирах с Марк Wink Та той е на мнение, че в никакъв случай не са необходими млечни храни за предотвратяване на остеопороза. И дава линк към проучване с будистки монахини, които спазвали строго веганска диета - костната им плътност, при прием на калций под 400 мг/ден, била същата като на западните "месоядни" жени, приемащи по 1000 мг/ден. Ето статията на Марк: http://www.marksdailyapple.com/calcium-for-women/#axzz2NtviNrA9 Неговите препоръки за оптимално усвояване на калция са:
- да се консумират алкални източници - листни зеленчуци, броколи, ядки, сладки картофи, сьомга и сардини;
- да се приемат много антиоксиданти;
- да се спрат зърнените заради фитиновите киселини;
- да се ограничат кофеинът и алкохолът;
- да се набавя достатъчно вит. Д;
- да се практикуват спортове, при които тежестта на тялото се поема от самото тяло, а не от уреди;
- да се избягва стресът (заради кортизола).

Ma много е прав човека, въпреки че НЕ съобщава в прав текст на колко год. са монахините и на колко год. (средно) са останалите жени в онова изследване, пък и самият Марк е леко недоволен от качеството му - наистина НЕ Е нужно да се набавя нужния калций от млечни продукти! Може да се набавят 1000 мг калций и от 1300 гр. китайско зеле! Това като размер е една средно-голяма китайска зелка....  Sunglasses  При това ще се покрият всички норми за желязо, калий, магнезий и др. Освен това ще ви струва само 230 ккал и 0 холестерол!  Аз все пак бих се придържал към цифрата 1000, вместо супер-успешната за будистките монахини 400...... Peace

# 599
Интересно инфо за китайското зеле, мерси! Peace

Общи условия

Активация на акаунт